پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۹ مهر ۱۳۸۶، ۹:۴۸

نگاهی به آداب و رسوم مردم سودان در عید سعید فطر

نگاهی به آداب و رسوم مردم سودان در عید سعید فطر

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: مسلمانان سودان همچون مسلمانان دیگر کشورهای اسلامی عید فطر را به عنوان بزرگترین اعیاد دینی خود قلمداد می کنند، از این رو با برگزاری آداب و رسوم خاص این ایام به استقبال عید فطر رفته و ضمن تبریک به یکدیگر، اختلافات خود را کنار می گذارند.

عید فطر در سودان همچون دیگر کشورهای جهان اسلام با تبریک و تهنیت و خوشحالی عید سعید فطر همراه است که آنها عید فطر و عید قربان را به عنوان بزرگترین اعیاد خود گرامی می دارند، از این رو از نیمه های ماه مبارک رمضان به استقبال عید سعید فطر می روند .

حداقل دو روز پیش از فرارسیدن عید فطر زنان خانه دار به نظافت منزل و کوچه ها می پردازند و از اواخر ماه رمضان به منظور خرید لوازم عید و هدیه به خانواده به بازارها برای خرید می روند تا بتوانند مواد لازم برای تهیه غذاها و خوراکیهای عید فطر را آماده کنند. با نزدیک شدن به اواخر ماه رمضان خرید لباسهای عید برای کودکان افزایش چشمگیری می یابد و فروشندگان خانواده ها را برای خرید لباس عید برای کودکان تشویق می کنند .

 

زنان خانه دار پیش از نماز عید سعید فطر کیک، شیرینی و حلواهای خاص این روز را آماده کرده اند و در خیابانها و کوچه های سودان میان مسلمانان توزیع می کنند. به طوری که این روز را نمایشگاه شیرینیهای مختلف می خوانند. شب عید فطر خیابانهای سودان مملو از حضور مردان، کودکان و جوانان است .

 

مسلمانان سودان پس از اینکه آنها نماز عید فطر را در میادین نزدیک مساجد و خیابانها اقامه کردند، خطبه عید را گوش می دهند . سپس در روستاها همه مردان به همراه زنان و کودکان به خانه بزرگ خانواده و سپس به عیادات بیماران وسالمندان می روند . در شهرها نیز روز اول را در دیدار با همسایه ها و آشناها سپری می کنند. اما برخی از آنها نیز تعطیلات عید را با دوستان و آشناهای خود به اماکن دیدنی، باغها و پارکها می روند .

در همه خانه ها مقابل افراد باز است و صاحبخانه انتظار میهمان را می کشد و پس از اینکه به خانه او آمدند، به آنها تبریک و تهنیت می گوید. این زمان فرصتی برای تسامح و از بین بردن اختلافات به شمار می رود که مسئله جدیدی نیست و از ایام گذشته میان همه مسلمانان وجود داشته است که با حلول ماه مبارک رمضان اختلافات و کینه های خود را کنار می گذارند.

در این روز بزرگان، عموها، داییها و یا پدران پولی به عنوان عیدی به فرزندان کوچک می دهند یا برای آنها شیرینی و یا اسباب بازی می خرند. عید مظهر سرور و خوشحالی کودکان به شمار می رود و آنها علاوه بر اینکه لباسهای جدید می پوشند، اسباب بازیهای جدیدی را به عنوان عیدی دریافت می کنند.

کد خبر 566772

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha