۸ دی ۱۴۰۱، ۱۱:۴۱

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست:

خروجی پساب به رودخانه فاجعه است

خروجی پساب به رودخانه فاجعه است

اردبیل- معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ورود خروجی تصفیه‌خانه فاضلاب شهرک صنعتی شماره ۲ اردبیل به رودخانه فاجعه است و باید جلوی این امر به سرعت گرفته شود.

به گزارش خبرنگار مهر، علی سلاجقه پیش از ظهر پنجشنبه در جریان بازدید از تصفیه‌خانه فاضلاب شهرک صنعتی شماره ۲ اردبیل در جمع خبرنگاران اظهار کرد: هر چند سیستم‌های مدرن در این تصفیه‌خانه به کار گرفته شده اما متأسفانه خروجی این تصفیه‌خانه به رودخانه بر می‌گردد که این مورد پسند نیست و باید در این زمینه تدبیری مناسب اندیشیده شود.

وی با اشاره به راه‌اندازی مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب شهرک صنعتی اردبیل تصریح کرد: در فاز اول ۲ هزار و ۵۰۰ متر مکعب و در فاز دوم نیز به همین میزان اجرای پروژه را شاهد بودیم که مدول دوم به سیستم هوادهی و بی‌هوادهی مدرن و پیشرفته مجهز شده است.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: با بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و دانش‌بنیان در احداث این مجموعه استفاده شده و باید تلاش کنیم تا خروجی آن به رودخانه برنگردد.

سلاجقه افزود: از محل صندوق توسعه ملی اعتبارات مناسبی به این پروژه اختصاص می‌یابد تا حجم آب خروجی به چرخه تولید و بخش کشاورزی بازگشته و ما شاهد آلودگی زیست محیطی نباشیم.

وی استان اردبیل را از استان‌های شمال‌غربی کشور و با ظرفیت مناسب زیست محیطی معرفی کرد و ادامه داد: در این استان شاخص‌های محیط زیست و منابع طبیعی بسیار بالا است و ما باید از این ظرفیت عظیم بهره‌برداری بیشتری را داشته باشیم.

سلاجقه وجود جنگل فندقلو را به عنوان ذخیره‌گاه حیات وحش و ژنتیکی بسیار مناسب و مطلوب ارزیابی کرد و گفت: جنبه‌های مختلفی در این حوزه مورد توجه است ولی شایسته است سرانه فضای زیست محیطی در این استان با توجه به مناطق ۶ گانه حفاظتی به بیش از ۱۰ درصد ارتقا یابد.

وی میانگین جهانی مناطق حفاظتی را ۲۱ درصد اعلام کرد و افزود: در این استان با توجه به وجود مناطق حفاظتی با ارزش و ذخیره‌گاه ژنتیکی، ارتقای وضعیت موجود هدف‌گذاری شده است.

توسعه مناطق مسکونی به زیستگاه حیات وحش لطمه زده است

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: هر چند در برخی شهرها و روستاها هجوم حیات وحش به زندگی مردم را شاهد هستیم اما مشکل اصلی این است که انسان‌ها با توسعه واحدهای مسکونی به زیستگاه حیات وحش لطمه و صدمه وارد کردند.

سلاجقه اضافه کرد: برخی حوادث ناگوار را در کشور در این حوزه شاهد هستیم و بهتر است با اشرافیت بیشتر محدوده‌های زیست محیطی در ساخت و سازها مورد توجه قرار گیرد تا ما با رفتار انسانی و عقلانی بتوانیم به ادامه حیات وحش کمک کنیم.

وی بیان کرد: طبق اصل ۵۰ قانون اساسی محیط زیست امانتی در دست همه ما است و باید با مجموعه‌های متنوع از حیات وحش طبیعی و گونه‌های جانوری آن را به نسل‌های بعد منتقل کنیم و شایسته است در مناطق مسکونی مردم حفاظت بیشتری را از گونه‌های جانوری و گیاهی انجام دهند.

سلاجقه در ادامه سخنان خود اظهار کرد: حتی در شهر تهران نیز شاهد نزدیکی پلنگ به محل سکونت انسان‌ها بودیم و قطعاً باید در این زمینه اطلاع‌رسانی سریع برای حضور محیط‌بانان انجام شود تا مانع از تلف شدن حیوانات و گونه‌های نادر جانوری شویم.

وی تصریح کرد: امسال در لایحه بودجه ۱۴۰۲ برای جبران خسارت حیات وحش در ورود به شهرها و روستاها منابع خوبی پیش‌بینی شده تا شاهد جبران این خسارت‌ها در بخش‌های مختلف باشیم.

سلاجقه مردم را به حفاظت و صیانت از گونه‌های جانوری و گیاهی دعوت کرد و گفت: با روش‌های علمی به راحتی می‌توانیم کاهش خسارت ناشی از ورود انسان‌ها به محدوده زیستگاه‌های حیوانی را شاهد باشیم.

کد خبر 5667877

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha