۱۱ دی ۱۴۰۱، ۱۹:۳۸

مخبر خبر داد:

تثبیت نرخ ارز کالاهای اساسی برای مدت دو سال

تثبیت نرخ ارز کالاهای اساسی برای مدت دو سال

معاون اول رئیس جمهور گفت: مردم دربخش معیشت مشکلاتی دارند وتصمیمات خوبی برای جلوگیری از نوسانات قیمت کالاهای اساسی اتخاذ شده است که برای مدت ۲سال بتوانیم نرخ ارز این کالاها را ثابت نگه داریم.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد مخبر عصر امروز (یکشنبه) در حاشیه جلسه مشترک هیأت وزیران و استانداران سراسر کشور که در سالن اجلاس سران برگزار شد، در گفتگو با خبرنگاران ضمن تسلیت سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی، اظهار داشت: وقتی یک تصمیم کلان و ملی نظیر احداث مسکن توسط دولت اتخاذ می‌شود، برای اجرای این تصمیم، تقسیم کار متناسب با هر منطقه در استان‌ها و اقصی نقاط کشور صورت می‌گیرد.

معاون اول رئیس جمهور افزود: تصمیمات دولت در استان‌ها و شهرستان‌های کشور به صورت برنامه‌های مجزا در دستور کار اجرا قرار می‌گیرد، به عنوان نمونه، در دولت برای تولید مسکن تا کنون برای احداث ۲ میلیون و چهارصد هزار واحد مسکونی برنامه ریزی و تقسیم کار انجام شده که در برخی موارد زمین شناسایی شده، برخی موارد کار احداث آغاز شده و مواردی نیز کار در حال اتمام است.

وی ادامه داد: برای اجرای چنین طرحی، کارها از روستاها آغاز شده و تا مرکز کشور و تهران استمرار داشته است، اجرای چنین برنامه‌ای نیازمند آن است که به صورت مستمر نظارت و پیگیری شود و موانع پیش روی آن مرتفع شود.

مخبر همچنین با اشاره به برنامه دولت برای ایجاد سالانه یک میلیون فرصت شغلی تصریح کرد: طبیعتاً اجرای چنین برنامه‌ای بدون پیگیری مستمر محقق نمی‌شود، دولت برای اجرای این طرح در همه استان‌ها، شهرستان‌ها و مراکز شهری و روستایی کشور برنامه ریزی کرده است و امروز با استناد به آمار و ارقام و کد ملی متقاضیان اشتغال اعلام می‌کنیم که تا کنون بیش از ۹۰۰ هزار شغل ایجاد شده است.

معاون اول رئیس جمهور همچنین با اشاره به برنامه دولت برای تحقق رشد اقتصادی گفت: سهم هر استان برای تحقق هدفگذاری رشد اقتصادی در سازمان برنامه و بودجه تعیین شده که اینگونه برنامه‌ها در جلسات مشترک دولت و استانداران به صورت دقیق مرور و بررسی می‌شود و اگر نیازمند مانع زدایی یا مصوبه‌ای از سوی دولت باشد در همین جلسه ترتیب اثر داده می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه قطار پیشرفت کشور راه افتاده است، تصریح کرد: در بخش‌های مختلف نفت، صنعت، آب و برق کارها و پروژه‌های بزرگی به ارزش ۲۰۰ میلیارد دلار شامل سرمایه گذاری داخلی و خارجی در کشور آغاز شده است که بخشی از این طرح‌ها وارد مرحله اجرا شده اند، تعدادی در مرحله تفاهم و توافقنامه است و بخشی نیز در دست برنامه ریزی است که طبیعتاً چون قرار است این طرح‌ها در استان‌های مختلف کشور اجرا شود، استانداران باید پیگیری لازم را انجام دهند.

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: خوشبختانه در دولت سیزدهم از رئیس جمهور تا سایر اعضای دولت از ابتدا کارهای میدانی وسیعی را آغاز کرده اند و در جلسات مشترک دولت با استانداران، مسائل اصلی کشور در نشستی سه چهار ساعته مرور می‌شود.

مخبر کمبود منابع آب را از مسائل اصلی کشور برشمرد و گفت: برای تأمین آب تصمیمات خوبی در دولت اتخاذ شده است که استفاده از آب ژرف، انتقال آب، مکانیزه شدن مصرف و بهره گیری از تکنولوژی و روش‌های دانش بنیان از جمله این موارد است که می‌تواند در مدیریت منابع آبی کشور بسیار مؤثر باشد.

وی با اشاره به برخی موارد مورد تاکید رئیس جمهور در جلسه مشترک دولت و استانداران خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری از موارد مورد تاکید رئیس جمهور بود چراکه رشد اقتصادی، اشتغال، پایه پولی و برخی شاخص‌های دیگر اقتصادی به تولید کشور بستگی دارد و اگر بتوان تولید را در کشور رونق ببخشیم، بسیاری از مسائل همچون ارزش پول ملی حل خواهد شد که یکی از موضوعات اصلی در این خصوص سرمایه گذاری است که با جدیت دنبال می‌شود.

معاون اول رئیس جمهور میدان دادن به بخش خصوصی را از راهبردهای جدی دولت برشمرد و گفت: این موضوع نیز در حال پیگیری است و به صورت دقیق دنبال می‌شود.

وی افزود: استانداران در این جلسه درخواست اختیارات بیشتر داشتند تا بتوانند برنامه‌های دولت را با جدیت بیشتر دنبال کنند که قرار شد گروهی تعیین شوند و اختیارات مورد نیاز استانداران برای پیگیری برنامه‌های دولت را احصاء کنند تا تصمیمات لازم در این رابطه اتخاذ شود.

مخبر از اهتمام جدی دولت برای اجرای کامل و دقیق مصوبات سفرهای استانی رئیس جمهور خبر داد و گفت: عملکرد و تعهد بانک‌های عامل از موضوعاتی است که در اجرای مصوبات و سایر برنامه‌ها همچون اشتغال تأثیر جدی دارد که در این جلسه تاکید شد که این موضوع پیگیری شود.

وی نبود مدیریت واحد و یکپارچه در مرزهای کشور را از دیگر مشکلات کشور دانست و افزود: قرار شد که این موضوع نیز بررسی و تصمیمات لازم در این خصوص اتخاذ شود.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه رئیس جمهور حساسیت ویژه ای نسبت به تغذیه، سلامت و مسکن مردم دارد اظهار داشت: مردم در بخش معیشت مشکلاتی دارند و تصمیم خوبی برای جلوگیری از نوسانات قیمت کالاهای اساسی اتخاذ شده است که برای مدت دو سال بتوانیم نرخ ارز این کالاها را ثابت نگه داریم که با تنش جدی در قیمت این اقلام مواجه نشویم.

مخبر از برنامه ریزی دولت برای کمک به بخش سلامت جامعه و جبران هزینه‌های درمان بویژه در بیماری‌های خاص خبر داد و گفت: دولت برنامه ریزی خوبی انجام داده است تا با اجرای طرح پزشک خانواده بتوانیم موضوع درمان مردم را ساماندهی کنیم.

وی با اشاره به تردید برخی افراد نسبت به امکان تولید چهار میلیون مسکن تصریح کرد: قرار نیست مسکن فقط از طریق منابع دولتی احداث شود، مسکن توسط مردم ساخته می‌شود و دولت شرایط را برای تحقق برنامه‌های تولید مسکن تسهیل می‌کند و زمین مورد نیاز را در اختیار قرار می‌دهد که خوشبختانه کارهای وسیعی در این خصوص انجام شده و در هزار و صد شهر که جمعیت زیر ۲۵ هزار نفر دارند و هم زمین و هم متقاضی وجود دارد که زمین را در اختیار مردم این شهرها قرار می‌دهیم.

مخبر با اشاره به وجود ۲۴۰ هزار واحد مسکن مهر ناتمام افزود: مرحوم رستم قاسمی وزیر سابق راه و شهرسازی برای حل مسائل زمین یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد مسکونی اقدام کرده بود و انتظار داریم با برنامه ریزی های انجام شده اقدامات خوبی در بخش مسکن انجام شود.

وی تصریح کرد: امیدوارم بتوانیم برای حل مسائل معیشتی مردم کار ضربتی انجام دهیم و علاوه بر اقدامات ضربتی، برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت طراحی شده است.

کد خبر 5670747

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • مهدی IR ۲۰:۳۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۱
      0 1
      فقط اسم جهانگیری بد در رفت ولی اونایی که ازش انتقاد می کدن دارن راه اونو می رن باز ! آواز دوقل از بیرون خوش است
    • علی IR ۲۱:۱۷ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۱
      0 0
      سیاست ارز ترجیحی در دولت آقای روحانی اجرا شد جواب نداد، مانع از افزایش نرخ ارز نشد، کالاهای اساسی وارد شد یا قاچاق شد یا آن بخشی که به دست مردم رسید با نرخ دلار آزاد فروختند رانت ارز ترجیحی فقط به جیب دلالان و قاچاقچیان رفت منابع ارزی بانک مرکزی به هدر رفت و به تولید داخل صدمه زد نداشت خودکفا شویم
    • علی IR ۲۱:۱۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۱
      0 0
      سیاست ارز ترجیحی در دولت آقای روحانی اجرا شد جواب نداد، مانع از افزایش نرخ ارز نشد، کالاهای اساسی وارد شد یا قاچاق شد یا آن بخشی که به دست مردم رسید با نرخ دلار آزاد فروختند رانت ارز ترجیحی فقط به جیب دلالان و قاچاقچیان رفت منابع ارزی بانک مرکزی به هدر رفت و به تولید داخل صدمه زد نداشت خودکفا شویم
    • علی IR ۲۱:۲۰ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۱
      0 0
      بهترین روش برای کمک به معیشت مردم رفع کسری بودجه و مهار تورم و حفظ ارزش پول ملی است، همچنین دولت باید بودجه عمرانی مناسب و کافی داشته باشد تا در کنار تکمیل پروژه های نیمه تمام برای مردم اشتغال ایجاد کند و با تکمیل زیرساخت های کشور ظرفیت جدید در اقتصاد برای سرمایه گذاری بخش خصوصی فراهم کند
    • علی IR ۲۱:۲۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۱
      0 0
      ارز ترجیحی تقاضا کاذب برای ارز ایجاد خواهد کرد و منابع ارزی کشور را تضعیف میکند که در نهایت منجر به جهش نرخ ارز خواهد شد، در این شرایط تحریمی باید کاری کنیم مصارف ارزی کشور به حداقل برسد و تقاضا ارز را مدیریت کنیم نه اینکه با ارز ترجیحی تقاضا کاذب و اضافی برای ارز ایجاد کنیم، رانت زمینه ساز فساد است
    • علی IR ۲۱:۲۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۱
      0 0
      دولت در تکمیل زنجیره های ارزش افزوده در صنایع پایین دستی معادن، نفت و گاز سرمایه گذاری کند، بعد با آغاز به کار واحدهای تولیدی اصل سرمایه و سودش که برگشت از طریق بورس خصوصی سازی کند، دولت اگر منابع دارد به جای یارانه و ارز ترجیحی صرف اینجور کارها و بودجه عمرانی کند برای مردم اشتغال ایجاد کند