۲۲ مهر ۱۳۸۶، ۹:۵۵

دغدغه های دانشجویان علوم پزشکی در دیدار با وزیر بهداشت

دغدغه های دانشجویان علوم پزشکی در دیدار با وزیر بهداشت

نخستین نشست نخبگان دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی کشور با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با طرح مسائلی از جمله عدم اجرای دقیق مصوبات، آیین نامه ها و مسائل مربوط به استعدادهای درخشان در دانشگاه ها برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، این دانشجویان که در نخستین نشست نخبگان دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی کشور با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که در تالار سپید دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، سخن می گفتند، با اشاره به مباحثی مانند اجرایی نشدن مصوبات و شفاف نبودن آئین نامه ها در مورد گروه دانشجویان استعداد درخشان انتقاد کردند.

دکتر سیدحمید جمال الدینی عضو شورای نخبگان وزارت بهداشت نیز با اشاره به حمایت وزیر بهداشت از موضوع استعدادهای درخشان در این وزارتخانه خواستار ایجاد باشگاه نخبگان علوم پزشکی شد و گفت: این باشگاه می تواند محل مناسبی برای برگزاری المپیادهای علمی رشته های علوم پزشکی باشد و با توجه به حمایت وزارتخانه محمل مناسبی برای رشد گروه استعدادهای درخشان است.

وی به تغییراتی که در مدت 2 سال گذشته در آئین نامه های مختلف برای حمایت از استعدادهای درخشان ایجاد شده اشاره کرد و گفت: بسیاری از عبارات "می تواند" به "باید" تبدیل شده است به عنوان مثال دانشگاه های علوم پزشکی موظف شده اند که باید 2 درصد از نیروی غیر هیئت علمی خود را از میان استعدادهای درخشان استخدام کنند.

جمال الدینی یاد آور شد: استفاده از نظرات دانشجویان نخبه و دانشگاه های علوم پزشکی در تدوین آئین نامه های مربوط به استعدادهای درخشان و شفاف و دور از ابهام بودن بندهای آئین نامه ها از مشخصات بارز این آئین نامه ها است.

وی همچنین خواستار ایجاد مناطق آزاد نخبگان علوم پزشکی شد و تأکید کرد: ایجاد چنین مناطقی می تواند به چرخش نخبگان و مغزهای علمی کمک کند و جایگزین مناسبی برای پدیده فرار مغزها محسوب می شود.

سامانیان پور از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خواستار تهیه CV از فعالیت های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی دانشجویان استعداد درخشان شد و بر لزوم شفاف شدن بودجه موجود برای پرورش این گروه از دانشجویان تأکید کرد.

اسدی از دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز خواستار ایجاد شبکه ملی تحقیقات در زمینه فناوری های نوین و پزشکی جامعه نگر شد و تأکید کرد: با ایجاد شعبه بین المللی خلیج فارس سازمان جهانی بهداشت زمینه همکاری بیشتری برای منطقه مدیترانه شرقی این سازمان بوجود خواهد آمد.

مرتضوی از دانشگاه علوم پزشکی تهران از کم توجهی به رشته های مامایی، پرستاری و پیراپزشکی در ارائه تسهیلات آموزشی گروه استعداد درخشان انتقاد کرد و یاد آور شد: به نظر می آید بیشتر تسهیلات به گروه پزشکی تعلق گرفته است.

هنرور از دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه با گسترش طیف دانشجویان مشمول گروه استعداد درخشان تنها توقعات را بالا می برد خاطرنشان کرد: مقررات حمایتی به درستی تعریف نشده اند. از سوی دیگر لازم است که دانشجویان این گروه در جلساتی که به تدوین مقررات برای آنها می پردازد حضور پیدا کنند زیرا این دانشجویان هم باید نظر بدهند . از طرف دیگر دفاتر استعداد درخشان دانشگاه ها اختیار کاملی ندارند و کمک چندانی به دانشجویان نمی کنند.

وی اضافه کرد: ضمن اینکه قوانین مشخصی برای استخدام افراد گروه استعداد درخشان در دانشگاه وجود ندارد برای ادامه تحصیل در دوره های فلوشیپ و فوق تخصصی نیز برنامه ریزی صورت نگرفته است.

عبدی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رتبه دوم آزمون گروه تجربی در سال 85 از عدم آئین نامه های شفاف برای ادامه تحصیل استعدادهای درخشان در دو رشته تحصیلی انتقاد کرد و گفت: آئین نامه ها دارای تبصره هایی هستند که مانع از ادامه تحصیل افراد در دو رشته می شوند. مشکل دیگر نیز کم آگاهی مسئولین دانشکده نسبت به قوانین است که نمی توانند ما را توجیه کنند.

وطن خواه از دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیانی متفاوت نسبت به دیگر دانشجویان خطاب به مسئولین از آنها خواست که به دانشجویان نخبه نه به عنوان یک هزینه بلکه به عنوان یک سرمایه بنگرند و از تنوع خلاقیت در میان آنها استفاده کنند.

شهریار از دانشگاه علوم پزشکی مشهد نگذراندن طرح خدمات قانونی برای دانشجویان انتقالی از خارج از کشور را نوعی بی عدالتی برشمرد و با انتقاد از توجه صرف اساتید به مسائل پژوهشی یاد آور شد: فاصله ای که میان اساتید و دانشجویان ایجاد شده است باید کار پژوهشی دانشجویان و همراهی اساتید در این موضوع از میان برود .

صبح نمایان از دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در خصوص آئین نامه های متعدد آموزشی و عدم اشراف به آنها به عنوان یکی از معضلات آموزشی گفت: در رشته دندانپزشکی موارد متعددی از جمله تعهد خاص، تعهد درمانی و غیره وجود دارد که برای دانشجویان سردرگمی ایجاد کرده است .

وی همچنین از پذیرش 60 به 40 دانشجوی دختر به پسر در دانشگاه های علوم پزشکی کشور انتقاد کرد.

احمدیان از دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز نسبت به فاصله کمی و کیفی که میان دانشگاه های علوم پزشکی تیپ یک با تیپ دو و سه وجود دارد انتقاد کرد و گفت: این فاصله باید در امور مختلف آموزشی، پژوهشی و امکانات دانشگاهی کم شود.

اصلانی از دانشگاه علوم پزشکی تهران با انتقاد از وضعیت حاکم بر دوره های دکتری تخصصی در رشته های علوم پایه گفت: شاهد هستیم که هر روز افراد بیشتری پس از اینکه مدرک دکتری خود را می گیرند به خارج از کشور رفته و دیگر باز نمی گردند. دلیل این کار نیز مشخص است چرا که یک محقق وقتی نتواند نیازهای اولیه خود را برآورده کند باید به سوی منبع درآمد دیگری رود.

وی اضافه کرد: متاسفانه برخی مواقع مسئولین مراکز تحقیقاتی نیز عنوان می کنند که فرد باید پیش از آمدن به دوره دکتری به فکر می افتاد . بسیاری از افرادی که در دوره دکتری تحصیل می کنند حاضر نیستند در مراکز تحقیقاتی افراد بالینی کار کنند که از درآمد خوبی در مطب های شخصی خود برخوردارند.

یکی دیگر از دانشجویان نیز وجود ودیعه 15 میلیون تومانی برای شرکت دانشجویان در کنگره های خارجی را شرایطی سخت دانست و دانشجوی دیگری نیز از رشته داروسازی خواستار ایجاد تسهیلات برای عضویت ایران در فدراسیون جهانی دانشجویان داروسازی شد.

یکی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران که به عنوان آخرین فرد مسائل خود را با وزیر بهداشت مطرح کرد، در بیانی متفاوت با سایر دانشجویان تأکید کرد: من را به عنوان دانشجوی نخبه مشکل بین ام کنید و در تصمیم گیری ها دخالت ام دهید. ما امتیاز و لپ تاب نمی خواهیم، نمی خواهیم که با سهمیه وارد دوره دستیاری شویم و پس از آن به متخصصی در گوشه ای دور افتاده بدل شویم بلکه می خواهیم توانمندی داشته باشیم که مشکلات را حل کنیم. نخبه ای که طلبکار جامعه باشد به سود جامعه نخواهد بود.

کد خبر 567745

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha