علی نظری در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه سطح زیر کشت گل نرگس در شهرستان پلدختر بیش از ۸۰ هکتار است، اظهار داشت: پیشبینی میشود بیش از ۱۵ میلیون شاخه گل نرگس از این مزارع برداشت شود.
وی، افزود: گل نرگس از گیاهان زینتی و دارویی تکثیر آن پیاز و گیاهی بسیار مقاوم و سازگار با مناطق مختلف آب و هوایی است.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی پلدختر، گفت: نرگس گیاهی است که در آخر شهریور و اوایل پاییز کشت آن صورت میپذیرد و گلدهی آن از آذر ماه آغاز و تا پایان اسفند ادامه دارد.
نظری، افزود: پیک گلدهی نرگس پلدختر اواسط بهمن ماه است و گیاهی یک ساله است که کشت آن به صورت هفت تا ۱۰ ساله صورت میپذیرد.
وی، یادآور شد: بعد از یک مرحله کشت هفت تا ۱۲ سال برداشت گل صورت میپذیرد.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی پلدختر، افزود: از هر هکتار نرگس بسته به تراکم و شرایط کشت بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ هزار شاخه گل نرگس برداشت میشود.
نظری، گفت: با توجه به شرایط آب و هوای شهرستان پلدختر که یک اقلیم چهار فصل است در گستره زمانی چهار ماه از سال در فصل سرد برداشت گل انجام میشود.
وی، افزود: سال گذشته ۱۴ میلیون شاخه گل نرگس در مناطق «کرکی»، «واشیان»، «بادامک»، «چول هول»، «معمولان»، «افرینه»، «گل گل»، «کلک بیشه»، «دشت جایدر»، «تنگ فنی»، «چم مهر» و «هلوش» برداشت شده است.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی پلدختر، یادآور شد: گلهای نرگس پس از بسته بندی در دستههای صدتایی به کلان شهرهای کشور به ویژه تهران، اصفهان، کرمانشاه، تبریز و خوزستان ارسال میشوند.
نظری، افزود: گل نرگس به صورت دیم و آبی قابلیت کشت دارد و گیاهی است که در شرایط مختلف آب و هوایی مقاوم و قابل تکثیر است.
وی، گفت: تکثیر گیاه با پیاز صورت میگیرد و گیاهی مقاوم به آفات و بیماریها است.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی پلدختر، افزود: دوره رشد گیاه از مهر، آبان و خزان آن تا پایان فروردین صورت میپذیرد.
نظری، یادآور شد: این گیاه خواص دارویی وزینتی دارد و به صورت پیاز و شاخه گل به فروش میرسد.
نظر شما