۲۳ مهر ۱۳۸۶، ۱۴:۲۷

یازدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی اردیبهشت 87 برگزار می‌شود

یازدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی اردیبهشت 87 برگزار می‌شود

نشست خبری یازدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران صبح امروز با حضور مدیر کل امور فرهنگی وزارت علوم، دبیر جشنواره و اصحاب رسانه در محل دبیرخانه دایمی جشنواره تئاتر دانشگاهی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، سعید هاشمی پور دبیر جشنواره تئاتر دانشگاهی درباره فعالیت‌های دبیرخانه و بخش‌های مختلف جشنواره گفت: "کار دبیرخانه از دهم اردیبهشت آغاز کرد و تنظیم فراخوان پیش از تعطیلی دانشگاهها اولین کار آن بود. این فراخوان به 400 نهاد و واحد دانشگاهی و پوستر فراخوان برای ادارات کل ارشاد استان‌ها، فرهنگسراها و مجموعه‌های فرهنگی هنری ارسال و در 10 نشریه چاپ شد. امسال ارسال فراخوان و بازبینی همزمان بود و نتیجه بازخوانی متون با تلاش عباس اقسامی، رضا مهدیزاده، جلال تجنگی، علی تقی‌زاده و عارفه عنایتی 10 روزه اعلام شد."



اسلامی مدیر کل فرهنگی وزارت علوم و هاشمی‌پور دبیر جشنواره

وی در ادامه درباره بخش‌های جشنواره یازدهم یادآور شد: "مهمترین بخش جشنواره یازدهم بخش مسابقه تئاتر صحنه ای است. این بخش ویژه دانشجویان است و اولویت با متون دانشجویی بوده و امتیازاتی نیز در مرحله بازخوانی و بازبینی به دانشجویان داده شده، زیرا هدف ما تقویت متون دانشجویی است. در خصوص متون خارجی نیز از دانشجویان خواسته شده طرح خلاقانه کارگردانی و شیوه اجرایی خود را ارائه دهند."

هاشمی پور افزود: "بخش مدرسان دانشگاهها نیز پذیرای مدرسان دانشگاهی است که فارغ التحصیل تئاتر باشند و در نمایش خود از دانشجویان استفاده کنند. بخش تئاتر خیابانی در دو بخش آزاد و آئین ها و سنن ایرانی به صورت رقابتی برگزار می شود. امسال می خواهیم نسبت به چهار دوره پیشین که تئاتر خیابانی وارد جشنواره شد توجهی بیشتر به این بخش داشته باشیم."

دبیر جشنواره تئاتر دانشگاهی بخش نمایشنامه خوانی در قسمت های آزاد، ترجمه و اقتباس، مروری بر آثار میلاد اکبرنژاد، بخش مسابقه نمایشنامه خوانی اکبر رادی، بخش مقاله نویسی و ترجمه، بخش مسابقه پوسترهای تئاتری جشنواره، بخش مسابقه ماکت های صحنه ای جشنواره و بخش مسابقه عکاسی تئاتر را از جمله بخش های دیگر یازدهمین جشنواره بین المللی تئاتر دانشگاهی معرفی نمود.

وی رپرتوآر 10 نمایش برتر جشنواره دهم تئاتر دانشجویی در تالار مولوی سال 86، چاپ دو کتاب "راهبردهای جدید نمایشنامه نویسی" نوشته پل کاستینو و "تماشاخانه های تهران"، چاپ نمایشنامه های برتر جشنواره های نهم و دهم و چاپ مجموعه مقالات اولین سمینار آسیب شناسی تئاتر دانشگاهی را از جمله فعالیت های انجام شده یا در دست انجام برای تقویت تئاتر دانشگاهی عنوان کرد.

هاشمی‌پور درباره فعالیت های انجام شده در بخش بین الملل گفت: "در این بخش علاوه بر اروپا و آسیا، توجه و نگاهی ویژه هم به آمریکای لاتین و خاورمیانه خواهیم داشت. در این راستا 452 نامه به کشورها، 92 نامه به سفارتخانه‌ها، 174 نامه به جشنواره‌های بین المللی و نامه به 116 استاد و دپارتمان بین‌المللی ارسال شده که حضور 13 استاد نظیر جی جی دالالیو از ایتالیا و کوکو بوفسکی از فرانسه قطعی شده و هفت پیشنهاد اجرای مشترک از فرانسه، ایتالیا و روسیه نیز داریم. "وضعیت" پیام عزیزی و "آخرین تبسم شاهانه مهتاب" روزبه ناصری نیز به عنوان آثار برتر جشنواره دهم در جشنواره تئاتر دانشجویی کوزوو شرکت می کنند."

وی ضمن گلایه از نبود همکاری لازم توسط دانشگاه آزاد در جهت تأمین بودجه در برگزاری جشنواره با وزارت علوم که متولی اصلی جشنواره تئاتر دانشگاهی است، اداره کل هنرهای نمایشی، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و سازمان میراث فرهنگی را جزو حامیان جشنواره خواند.

در ادامه این نشست مدیر کل فرهنگی وزارت علوم درباره گسترش تئاتر دانشجویی در شهرستان‌ها، مشکل اصلی برای اجرای عمومی تئاتر دانشجویی در شهرستان را نداشتن امکانات لازم در دانشگاهها دانست و گفت: "ما برای اینکه بتوانیم این مشکل را حل کنیم در ابتدا جشنواره تئاتر دانشگاهی را به صورت مستمر اجرا و کاری کردیم که به صورت یک فرآیند خطی به آن نگاه نشود. حمایت از اجرای رپرتوآر تئاتر دانشگاهی، جدی گرفتن جشنواره‌های مناطق و کمک هزینه 15 میلیون تومانی به دانشگاههای میزبان این جشنواره‌ها، تجهیز کانون‌های فرهنگی هنری و اختصاص بودجه‌ای 800  میلیون تومانی به دانشگاهها و ارسال دانشجویان به خارج از کشور از فعالیت ما در جهت تقویت این امر بوده است."

اسلامی تصریح کرد: "بهترین کار این است که به صورت نهادینه و سیستماتیک به قضیه تئاتر دانشگاهی نگاه کنیم. ما توافق نامه‌هایی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داریم تا تئاتر دانشگاهی به واسطه دانشجویان در استان ها انجام شود. تئاتر دانشگاهی منبعث از علم و اندیشه و نقد است که باید خود را در جامعه نشان دهد."

دبیر یازدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی از میزبانی سه دانشگاه تبریز با دبیری فرهاد امینی، دانشگاه سبزوار با دبیری محمود فتحی و دانشگاه خلیج فارس بوشهر با دبیری مهدی روزبهانی به عنوان میزبانان جشنواره مناطق تئاتر دانشگاهی خبر داد. یازدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی از هفت تا 14 اردیبهشت 87 در تهران برگزار می‌شود.

کد خبر 568625

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha