به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه استانفورد کشف کردند که ماهی ها نیز همانند تمام حیوانات می خوابند اما می توانند همانند انسان دچار بی خوابی شوند.
این دانشمندان با بررسی گونه ای از ماهی های آکواریومی با عنوان "ماهی گورخری" یک نوع جهش ژنتیکی را شناسایی کردند که موجب فقدان یک نوع گیرنده نوروپپتیدی می شود.
این گیرنده نوروپپتیدی در یک ماهی عادی توسط بعضی نورون های منطقه ای از مغز تولید می شوند که برخی از رفتارهای پایه مثل گرسنگی، جفت گیری و خواب را کنترل می کند.
ماهی هایی که دارای این جهش ژنتیکی بوده و بنابراین فاقد این گیرنده نوروپپتیدی هستند، 30 درصد کمتر از ماهی هایی که از این جهش ژنتیکی برخوردار نیستند، می خوابند.
دانشمندان که نتایج یافته های خود را در مجله "کتابخانه عمومی علوم – بیولوژی" ( (Plos-Biologyمنتشر کرده اند، به این دلیل ماهی گورخری را برای تحقیقات خود انتخاب کردند که این ماهی نسبت به موش های آزمایشگاهی ارزانتر بوده و همچنین ویژگی های نزدیکی به انسان دارد.
هدف این محققان از انجام این تحقیقات، بررسی دوره تکامل ماهی گورخری بود. در حقیقت این دانشمندان نشان دادند که این ماهی در این دوره یک شبکه ارتباطی را بین مولکولهایی که خواب و شبکه مغزی را کنترل می کنند، توسعه داده است.
نظر شما