مدیر جهاد کشاورزی نیشابور در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: نیشابور دارای بیش از 14هزار هکتار باغ های میوه از قبیل سیب، آلو، گلابی، انگور، گیلاس است که پسته یکی از محصولات عمده و با ارزش شهرستان برای صادرات است.
وی افزود: سطح زیرکشت پسته هزار و 700 هکتار است که از این مقدار 625 هکتار آن را باغات جوان و غیربارور و یک هزار و 75هکتار را باغات بارور شامل می شود که پیش بینی می شود از این سطح سه هزار و 325تن پسته تر برداشت شود و این میزان تولید نسبت به سال گذشته 19درصد افزایش خواهد داشت.
وی ارقام پسته تولیدی شهرستان را اوحدی، اکبری، احمدآقای، کله قوچی، سفید و عباسعلی نام برد که رقم غالب پسته سازگار با محیط را احمد آقایی ذکر کرد.
مدیرجهادکشاورزی نیشابور به باغداران توصیه کرد برداشت محصول پسته را بدون تاخیر انجام دهند و بلافاصله برای فرآوری به محل کارخانه فرآوری پسته حمل نموده و از انبار کردن پسته تازه خودداری نمایند.
دهباشیان اظهار داشت: برداشت به موقع پسته در حفظ کیفیت بهداشتی محصول و جلوگیری از گسترش سم افلاتوکسین موثر است و برای عرضه محصول در بازارهای جهانی و تثبیت حضور دائم کشور دراین بازارها باغداران باید به نظرات کارشناسان جهادکشاورزی توجه کنند.
مدیرجهادکشاورزی تولید پسته را درشهرستان مستلزم داشتن ترمینال های ضبط پسته برای فرآوری محصول ذکر کرد و خاطر نشان کرد: اولین کارخانه فرآوری در شهرستان نیشابور با سرمایه گذاری دو میلیارد و 380 میلیون ریال در مساحت حدود پنج هزار مترمربع و با ظرفیت تولید در یک شیفت کاری 610 تن پسته خام راه اندازی شد و این ترمینال جوابگوی فرآوری محصول پسته شهرستان نیست و باتوجه به گستردگی سطح زیرکشت لازم است برای حمایت و گسترش احداث ترمینال های ضبط پسته و واحدهای بسته بندی اقدامات اساسی صورت گیرد.
نظر شما