به گزارش خبرنگار مهر، سید علینقی خاموشی در سیزدهمین همایش توسعه صادرات غیرنفتی در تبریز، اصل 44 قانون اساسی را حقی بوجود آمده بعد از 28 سال برای بخش خصوصی دانست و گفت: این حق گرفتنی و نه دادنی است. نهالی با آرزوهای بسیار در سال 74 کاشته شد و امروز شاخ و برگ بسیار پیدا کرده و درختی تنومند شده است.
وی با اشاره به جو نامناسب سالهای ابتدای انقلاب در خصوص تفکر سرمایه داری گفت: زمانی عدم پذیرش دعوت اتاق بازرگانی از افراد برای حضور در جلسات اتاق مهری بر تایید حمایت از سرمایه داری تلقی می شد که این امر اعضای اتاق را مجبور به انجام کارهای سنتی برای حضور مسئولان رده بالای دولتی در این تشکل می کرد اما اکنون ناهنجاری های آن زمان تبدیل به ارزش در جامعه شده است.
خاموشی با اشاره به مکاتبات خود با دادستان کل کشور طی سنوات گذشته برای کمرنگ کردن سخنان وی در تریبون های عمومی نظیر نمازجمعه گفت: دادستان کل کشور از طریق تریبون به کلیه دادگاهها ابلاغ کرد که اگر یکی از طرفین دعوی سرمایه دار و طرف دیگر فردی از طبقه محروم جامعه باشد، حکم به نفع فرد محروم صادر شود که این خود نشانگر طرز تفکر برخی مسئولان نسبت به حضور برخی افراد سرمایه دار در کشور به شمار می آمد.
به گفته رئیس سابق اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با تلاش های صورت گرفته در حال حاضر مفهوم اقتصاد اسلامی با سرافرازی کامل بیان می شود و از سوی دیگر در سایه بیانات رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، ایجاد و داشتن ثروت در کشور اسلامی یک ارزش تلقی می شود.
خاموشی تصریح کرد: با ابلاغیه مقام معظم رهبری در خصوص اصل 44 باید فرصت را مغتنم شمرد و از عملکرد دولت نهم و مجلس می توان دریافت که عزم راسخ برای پیاده سازی این فرمان وجود دارد. این حقی است که پس از 28 سال برای بخش خصوصی بوجود آمده و گرفتنی است.
وی افزود: برای گرفتن حق و سهم قابل توجهی که مخصوص بخش خصوصی است باید بیش از سهم دولت در اقتصاد ملی نقش آفرین بود. در این راستا دولتی ها که طرفداران ولایت فقیه هستند باید خود را موظف به اجرای فرمان رهبری کرده و بخش خصوصی را در سرمایه گذاری انحصاری اصل 44 که آزاد شده است راهنمایی نمایند.
به گفته خاموشی بخش خصوصی باید سهم خود را از تولید ناخالص ملی بستاند چراکه دستگاههای دولتی در این زمینه با آنها تعارف ندارند.
رئیس سابق اتاق بازرگانی و صنایع ومعادن ایران خطاب به نهاوندیان تصریح کرد: ایجاد بنیاد و یا سمیناری دیگری همانند همایش توسعه صادرات غیرنفتی برای حمایت از تولید صادرات گرا ضروری است تا مشکلات تولید را بررسی کند. این مشکل تنها با همکاری بانک ها و وزارت صنایع و معادن حل نمی شود بلکه به عزم ملی نیاز دارد.
وی افزود: در حال حاضر تولید داخلی با مشکلات زیادی از جمله گشایش اعتبار، نقدینگی واحدها، فشار کشورهای خارجی بر روی سرمایه گذاران ایرانی روبرو است. از سوی دیگر به بن بست رسیدن کارخانجات موجود در امر تولید، منجر به توقف سرمایه گذاری ها در بخش تولید می شود.
رئیس سابق اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران تاکید کرد: از عملکرد دولت نهم و مجلس می توان دریافت که عزم راسخ برای پیاده سازی اصل 44 قانون اساسی در کشور وجود دارد.
کد خبر 570070
نظر شما