۲۳ بهمن ۱۴۰۱، ۹:۴۵

مدیرکل دامپزشکی استان همدان مطرح کرد؛

ذبح بیش از ۲۵۳ هزار رأس دام سبک و سنگین در کشتارگاه های همدان

ذبح بیش از ۲۵۳ هزار رأس دام سبک و سنگین در کشتارگاه های همدان

همدان- مدیرکل دامپزشکی استان همدان گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون بیش از ۲۵۳ هزار رأس دام سبک و سنگین در کشتارگاه‌های این استان ذبح و مورد نظارت شرعی وبهداشتی قرارگرفته است.

محمدرضا رسولی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اقدامات دامپزشکی در خصوص حفظ و ارتقای بهداشت عمومی و نظارت و بازرسی بر تولید، توزیع و عرضه مواد خام دامی در ۶ واحد کشتارگاه صنعتی دام استان، گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون بیش از ۲۵۳ هزار رأس دام سبک و سنگین در کشتارگاه‌های این استان ذبح و مورد نظارت شرعی و بهداشتی قرارگرفته است.

وی یادآور شد: با اقدام بازرسان بهداشتی دامپزشکی در کشتارگاه‌های استان، بیش از ۱۰۳ تن گوشت غیربهداشتی از زنجیره مصرف خارج شده است.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان با اشاره به فعالیت پنج واحد کشتارگاه طیور در سطح استان همدان، گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون در پنج کشتارگاه صنعتی طیور استان بیش از ۲۰ میلیون و ۱۵۸ هزار قطعه طیور ذبح و مورد نظارت شرعی و بهداشتی قرار گرفته که از این تعداد حدود ۳۶۲ تن به دلیل غیرقابل مصرف بودن، از چرخه مصرف انسانی خارج و ضبط و معدوم سازی شده است.

رسولی با بیان اینکه در سنوات گذشته طرح‌های بهداشتی زیادی در استان اجرا شده، افزود: دامپزشکی در راستای تضمین سلامت مواد خام دامی اقدامات گسترده‌ای را در حال اجرا دارد و این طرح‌ها در مسیر بهبود وضعیت کیفی محصولات خام دامی است که از جمله آن می‌توان به تعطیلی تمامی کشتارگاه‌های سنتی و ساماندهی کشتارگاه‌های صنعتی استان و اجرای طرح راه اندازی پیش سرد در تمامی کشتارگاه‌های صنعتی اشاره کرد.

این مسئول ادامه داد: در حال حاضر، تمامی گوشت مصرفی در سطح استان همدان، مراحل پیش سرد را طی کرده و با ضریب امنیت بهداشتی بیشتری عرضه می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان در ادامه گفتگو تشریح کرد: طرح نصب لیبل گونه و جنس لاشه دام کشتار شده در کشتارگاه‌های استان (رنگ لیبل آبی دام نر و رنگ لیبل سفید دام ماده) ساماندهی مراکز عرضه محصولات خام دامی در سطح استان، راه اندازی و توسعه مراکز بسته بندی محصولات دامی بهداشتی و دارای شناسنامه، از دیگر اقدامات مهم انجام گرفته در این زمینه است.

رسولی خاطرنشان کرد: سالیانه بالغ بر یک هزار نمونه شیرخام به منظور انجام آزمایش از واحدهای جمع آوری شیر، مراکز عرضه لبنیات سنتی و گاوداری‌های صنعتی سطح استان اخذ و از نظر سلامت، کیفیت و تقلبات شیر بالغ بر ۱۰ هزار آزمایش بر روی نمونه‌ها انجام می‌گیرد.

وی با اشاره به طراحی و راه اندازی سامانه بازرسی برخط مواد خام دامی برای نخستین بار در کشور توسط اداره کل دامپزشکی استان همدان، عنوا: کرد از مزایای این سامانه، صرفه جویی مصرف کاغذ، نظارت لحظه‌ای به عملکرد جمعی و انفرادی بازرسان بهداشتی دامپزشکی در سطح استان، شناسنامه دار شدن تمامی واحدها اعم از مراکز عرضه، طبخ، عمل آوری و نگهداری، امکان مسیر بندی بازدیدها و اعلام برنامه کاری جامع به بازرسان با استفاده از بارکد خوان و GPS، امکان دسترسی به سوابق انتظامی(پلمپ واحد) و سوابق قضائی(دادگاه و تعزیرات)، سوابق اخطار و ضبط محموله مرکز در زمان بازدید، امکان دسترسی به مقررات، بخشنامه‌ها و دستور العمل های سازمان دامپزشکی کشور در هر زمان و مکان، امکان گزارش گیری و بررسی عملکرد بازرسی مواد خام شهرستان و یا استان توسط مدیرکل و سطوح مختلف ستادی در لحظه است.

رسولی تصریح کرد: این سامانه قابلیت نصب بر روی موبایل و یا تبلت را دارد و نیز نیازی به تجهیزات اضافی و یا صرف اعتبار خاص نیست.

این مقام مسئول افزود: با پیگیری‌های به عمل آمده و موافقت سازمان دامپزشکی کشور، با تخصیص اعتبارات لازم، تجهیزات پیشرفته Real- time PCR و نانو دراپ برای ارتقای سطح کیفی بخش مولکولی آزمایشگاه مرکزی اداره کل دامپزشکی استان همدان برای تشخیص بیماری‌های دام، طیور و آبزیان، با اولویت تشخیص آنفلوآنزای پرندگان، طاعون و آبله و تشخیص نوع گوشت با مبلغ دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال خریداری و فعالیت می‌کند.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان اظهار کرد: در سال جاری، تأمین اعتبار و خرید دستگاه San Storage جهت ذخیره سازی پایگاه‌های داده و سیستم‌های خوشه‌بندی فایل سرورها به مبلغ پنج هزار و ۷۰۰ میلیون ریال انجام شده است.

رسولی با بیان اینکه طرح‌های جهادی خدمات رایگان دامپزشکی در سطح روستاهای استان در دهه مبارکه فجر انقلاب اسلامی آغاز شد، گفت: در این طرح‌ها، ویزیت و واکسیناسیون رایگان دام‌های سبک و سنگین توسط کارشناسان دامپزشکی در سطح استان و مناطق کم برخوردار، انجام پذیرفت.

مدیرکل دامپزشکی استان همدان در بخش پایانی این گفتگو، از عموم مردم شریف استان خواست که در صورت مشاهده تخلف بهداشتی در ارتباط با تولید، توزیع، بسته بندی و عرضه فرآورده‌های خام دامی مراتب را از طریق سامانه ارتباطی ۱۵۱۲ به بازرسان بهداشتی اداره کل دامپزشکی استان اطلاع رسانی کنند.

کد خبر 5705370

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha