۲۶ بهمن ۱۴۰۱، ۱۴:۵۶

بروجردی در گفتگو با مهر مطرح کرد؛

نقش ژئوپلیتیکی ایران برای اقتصاد چین

نقش ژئوپلیتیکی ایران برای اقتصاد چین

سفیر اسبق ایران در چین با اشاره به نقش ژئوپلیتیکی ایران برای اقتصاد چین، گفت: سفر رئیس جمهور به چین فرصت طلایی بسیار خوبی برای طرفین به لحاظ اقتصادی است.

علاءالدین بروجردی در گفتگو با خبرنگار مهر، در تحلیلی نسبت به سفر رئیس‌جمهور کشورمان به چین و واکنش غرب به این سفر، اظهار داشت: سفر رئیس جمهور به چین در مقطعی که آمریکایی‌ها از برجام خارج شدند و حتی دولت فعلی شأن نیز هیچ گامی در جهت اصلاح اشتباهات دولت ترامپ برنداشت، می‌تواند سفری خوب و تاریخی برای جمهوری اسلامی ایران باشد.

سفیر اسبق ایران در چین با بیان اینکه سفر رئیس جمهور کشورمان به چین فرصتی تاریخی در حوزه‌های اقتصادی و سیاسی خواهد بود، ادامه داد: چین از معدود کشورهایی است که سو پیشینه تاریخی در رابطه با ایران ندارد و هیچ‌گونه نقطه منفی در روابط دو کشور و در زمینه‌های همکاری‌های اقتصادی، دریانوردی، جاده ابریشم و فناوری وجود ندارد.

وی افزود: جاده ابریشم به نام دو کشور در تاریخ رقم خورده است لذا این سفر فرصت طلایی بسیار خوبی برای طرفین به لحاظ اقتصادی است.

بروجردی با اشاره به سند راهبردی ۲۵ ساله میان ایران و چین، تصریح کرد: اجرایی شدن سند راهبردی ۲۵ ساله در سفر به چین دنبال خواهد شد و آنچه مهم است اینکه از درون این سند ده‌ها قرارداد میان طرفین منعقد خواهد شد.

سفر رئیس جمهور به چین، نقطه عطفی در روند رو به گسترش روابط دوجانبه است

سفیر اسبق ایران در چین یاد آور شد: سفر رئیس جمهور به چین، نقطه عطفی در روند رو به گسترش روابط دوجانبه ایران و چین به عنوان دو کشور مهم و دو بازیگر در سطوح منطقه‌ای و بین‌المللی است.

وی گفت: چین دارای یک سرمایه عظیمی بخصوص در مراکز نفت و گاز است و از طرفی دارای فناوری فوق العاده ای همچون هوش مصنوعی، قطار سریع السیر، انرژی‌های نوین است که حتی در این زمینه‌ها از اروپا و آمریکا هم جلوتر است؛ بنابراین این سفر فرصت خوبی است تا بتوانیم تحولی را در اقتصاد کشور رقم بزنیم.

بروجردی با بیان اینکه آمریکایی‌ها و غربی‌ها بازنده بازی‌ای خواهند بود که خودشان آن‌را آغاز کرده‌اند، عنوان کرد: روابط جمهوری اسلامی ایران با جمهوری خلق چین هیچ ارتباطی با رابطه ما با غرب ندارد و حتی اگر مسئله برجام هم رفع شود، روابط مان با چین را ادامه می‌دهیم چرا که این مهم یک تصمیم راهبردی نظام است.

چینی‌ها در زمینه‌های اقتصادی و سیاسی دنبال تنگ‌تر کردن جای آمریکا در منطقه هستند

سفیر اسبق ایران در چین با اشاره به اینکه حضور چین جایگزین خلأ آمریکا خواهد بود، رویکرد آمریکا دوشیدن شیر کشورهای عربی است اما چین براساس روابط اقتصادی برد-برد روابطش را با این کشورها تنظیم می‌کند، تصریح کرد: چینی‌ها خیلی هوشمندانه و گام به گام پیش می‌روند، قراردادی که آنها با عربستان و کشورهای حوزه خلیج فارس منعقد کرده‌اند نشاندهنده همین هوشمندی شأن است. چینی‌ها در زمینه‌های اقتصادی و سیاسی دنبال تنگ‌تر کردن جای آمریکا در منطقه هستند که البته این موضوع به نفع منافع ملی و امنیت منطقه است چرا که به میزانی که امریکایی‌ها در منطقه حضور نداشته باشند امنیت بیشتر خواهد شد.

نقش ژئوپلیتیکی ایران برای اقتصاد چین

وی با اشاره به نقش ژئوپلیتیکی ایران برای اقتصاد چین، خاطرنشان کرد: چینی‌ها هم به خوبی می‌دانند که جمهوری اسلامی ایران دارای ثبات و امنیت در منطقه است و همچنین در تحولات منطقه غرب آسیا تأثیرگذار است لذا سالهاست که تصمیم گرفته‌اند تا روابط بلند مدت ۲۵ ساله با ایران داشته باشند.

بروجردی در پایان گفت: با توجه به جایگاه ویژه ایران در عرصه سیاست خارجی باعث شده تا چینی‌ها ‏‬بنیه اقتصادی خودشان را تقویت کنند.

کد خبر 5709193

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۱:۳۹ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۸
      0 0
      اینی که گفتی یعنی چه؟