۱ اسفند ۱۴۰۱، ۱۲:۵۸

معاون وزیر ورزش و جوانان خبر داد؛

برگزاری جشنواره دختران آفتاب ایران در مدارس روستایی و عشایری

برگزاری جشنواره دختران آفتاب ایران در مدارس روستایی و عشایری

بیرجند- معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان از برپایی جشنواره دختران آفتاب ایران (دا) ویژه مدارس روستایی و عشایری خبر داد.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: در سال‌های گذشته جشنواره‌های مختلفی در خصوص دانش آموزان دختر یا پسر و یا هر دوی آنها همزمان در استان‌های کشور برگزار شده که علاوه بر استعدادیابی، یکی از اهداف اصلی آن حفظ سلامت جسمی و روانی دانش آموزان بوده است.

اینکه جشنواره‌های مورد نظر چه نقشی تاکنون در تحقق اهداف مورد نظر داشته‌اند نیازمند بررسی بسیار دقیقی است اما به طور معمول هر دولتی که در ایران روی کار می‌آید با توجه به اهمیت موضوع استعدادیابی و سلامت دانش آموزان دختر و پسر برای اجرای این گونه جشنواره‌ها توسط یک یا چند وزارتخانه برنامه‌ریزی می‌شود.

شکل اجرای این جشنواره با توجه به برنامه‌ریزی که در این خصوص انجام می‌شود، متفاوت است. گاهی استانی به عنوان پایلوت انتخاب می‌شود و در صورتی که اجرای آن نتایج خوبی در بر داشته باشد، جشنواره پیش بینی شده در دیگر نقاط کشور برگزار می‌شود.

گاهی هم برنامه‌ریزی در این زمینه به گونه‌ای است که در فرصت زمانی مشخصی این جشنواره در همه استان‌های کشور برگزار می‌شود که در بعضی از این موارد هر جشنواره دارای سه مرحله استانی، منطقه‌ای و کشوری است و در بعضی از موارد هم برگزاری جشنواره برنامه‌ریزی شده منحصر به برپایی آن در هر یک از استان‌ها بوده و برای آن مراحل دیگری پیش بینی نشده است.

طبق معمول قرار است جشنواره‌ای با عنوان دختران آفتاب ایران (دا) ویژه دختران روستایی و عشایری برگزار شود که اگر نتایج مناسبی در بر داشت، این جشنواره برای پسران هم اجرا شود.

از چندی پیش برنامه‌ریزی در این زمینه در کشور آغاز و بخشنامه لازم هم به استان‌ها ابلاغ شده تا به همکاری وزارت‌های ورزش و جوانان و آموزش و پرورش بستر لازم برای برگزاری این جشنواره فراهم شود.

برگزاری جشنواره ورزشی دختران آفتاب ایران

معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان از برگزاری جشنواره ورزشی دختران آفتاب ایران (دا) خبر داد و گفت: این جشنواره ورزشی در راستای تفاهم نامه بین وزارتخانه‌های ورزش و جوانان و آموزش و پرورش به صورت پایلوت در استان هرمزگان برگزار و در ادامه نیز مقرر شد در همه استان‌های کشور برگزار شود.

به گفته مریم کاظمی پور، ورزش در هر جایی نیازمند فراهم شدن زیرساخت‌های لازم است این جشنواره ورزشی در یک مدرسه شبانه روزی دخترانه در مراکز استان‌های کشور برگزار خواهد شد.

وی افزود: بهترین کار در این خصوص این بود که به سمتی برویم که حداقل‌های انجام این کار در روستاها و مناطق عشایری وجود داشته باشد.

کاظمی پور اظهار کرد: برای انجام این کار ابتدا قرار بود تا در قالب طرحی اقداماتی برای برگزاری آن در همه مدارس عشایری انجام شود اما بعد مقرر شد این کار را در قالب یک کار ملی انجام دهیم.

معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: آنچه را که قرار است در قالب یک جشنواره اجرایی شود، نتیجه تلاش یک سال گذشته دو وزارت آموزش و پرورش و ورزش و جوانان است.

۱۵۰۰ مدرسه میزبان جشنواره

کاظمی پور ادامه داد: در طرح اولیه همه مدارس روستایی و عشایری مد نظر قرار گرفت اما از آن جایی که تحقق اعتبار انجام این کار بیشتر شبیه یک آرزو بود، لذا تصمیم گرفته شد که تربیت شدگان در این طرح در آینده در قالب شبکه‌ای همه کشور را تحت پوشش قرار دهند.

به گفته وی در این راستا دختران متوسطه اول و دوم با توجه به تحول شخصیتی و اجتماعی آنها برای این منظور انتخاب شدند تا بعد از گذراندن این دوره‌ها و دریافت گواهی نامه‌های مربوط، آنها را به دهیاری‌ها معرفی کنیم تا در مدارس روستاها، مساجد و پایگاه‌های بسیج به عنوان سفیران ورزش کشور با توجه به شرایط اجتماعی و شخصیتی در بعد تربیتی و ورزش گام مهمی از این طریق بر داشته شود.

وی با بیان اینکه در مرحله اول این طرح هزار و ۵۰۰ مدرسه دخترانه تحت پوشش قرار می‌گیرد و در پایان تابستان ۱۴۰۲ این افراد در جشنواره مشارکتی شرکت خواهند کرد، افزود: ۱۸ بهمن ماه سال جاری دستورالعمل مربوط به استان‌های کشور ابلاغ شده و اعتبار مورد نیاز برای انجام این کار هم اختصاص یافته است.

معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان اظهار کرد: امیدواریم با حمایت‌های که از اجرای این طرح خواهد شد در آینده بتوانیم آن را در همه مدارس عشایری و دبیرستان‌های پسرانه اجرا کنیم.

اجرای طرح در خراسان جنوبی

معاون امور ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی هم در این باره به خبرنگار مهر گفت: این طرح در قالب تفاهم نامه منعقد شده بین دو وزارت ورزش و جوانان و آموزش و پرورش قرار است که اجرایی شود.

سیده اعظم اسلامی با اشاره بر اینکه این طرح باید در یک هنرستان دخترانه روستایی و عشایری اجرا شود، افزود: در این راستا باید شورای تربیت بدنی در استان و در مدرسه مورد نظر تشکیل شود.

به گفته وی طرح دختران آفتاب (دا) دارای دو بخش همگانی و قهرمانی است که در بخش همگانی باید از رشته‌های ورزشی بومی و محلی مانند هفت سنگ و.. در بخش قهرمانی هم باید یکی از رشته‌های دو میدانی، بسکتبال، والیبال، بدمینتون و …انتخاب شود.

معاون اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی تصریح کرد: با توجه به اینکه برای اجرای این طرح باید زیرساخت‌ها و امکانات لازم در هنرستان دخترانه مورد نظر فراهم باشد، با آموزش و پرورش استان در خصوص معرفی هنرستانی با شرایط مورد نظر مکاتبه کرده‌ایم که باید حداقل ۱۵۰ دانش آموز دختر در آن مشغول تحصیل باشند.

اسلامی ادامه داد: در مرکز استان که چنین هنرستانی وجود ندارد و بعد از مشخص شدن مدرسه مورد نظر باید رشته‌های ورزشی در دو بخش همگانی و قهرمانی نیز مشخص شوند.

وی بیان داشت: پس از این باید بررسی کنیم که برای اجرای این طرح به چه امکانات و تجهیزاتی نیاز است که اگر در آن مدرسه این تجهیزات فراهم نباشد، آنها را باید تهیه کنیم.

اسلامی با بیان اینکه اجرای این طرح سبب افزایش اعتماد به نفس می‌شود و در قالب آن با مهارت‌های زندگی، دانش آموزان شرکت کننده آشنا می‌شوند، گفت: با برگزاری مراسم افتتاحیه اجرای این طرح آغاز خواهد شد و در مدت زمان ۳۶ ساعته شرکت کنندگان در این طرح با مهارت‌های زندگی آشنا شوند.

معاون اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی اظهار کرد: در اجرای این طرح از مربیان تربیت بدنی هنرستان مورد نظر به شرط داشتن مدرک مربیگری درجه سه استفاده خواهد شد و اگر این شرط در مدرسه مورد نظر فراهم نباشد از دیگر مربیان تربیت بدنی باید استفاده شود.

لزوم همکاری دستگاه‌ها

اسلامی با اشاره به اینکه در صورت نیاز دوره‌های آموزشی برای مربیان تربیت بدنی برای آشنایی با چگونگی برگزاری این طرح گذاشته خواهد شد، عنوان داشت: افراد مستعد شرکت کننده در این طرح به پایگاه قهرمانی برای انجام تمرینات بیشتر معرفی می‌شوند و هیأت‌های ورزشی هم باید از این افراد در رقابت‌های خود بهره بگیرند.

به گفته وی این طرح در مدارس متوسطه دخترانه اول و دوم و از متولدین سال ۱۳۸۶ به قبل اجرا می‌شود و ستاد مبارزه با مواد مخدر، آموزش و پرورش و ورزش و جوانان اعتبار مورد نظر را که حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان است را تأمین خواهند کرد و دستگاه‌های اجرایی دیگر مانند هلال احمر، بسیج، دهیاری روستای محل اجرای این طرح و… در این خصوص باید همکاری کنند.

اسلامی با بیان اینکه در فاصله بین ماه شعبان تا آخر اسفند ماه سال جاری باید این طرح اجرا شود، تصریح کرد: افراد انتخاب شده به عنوان سفیران طرح دختران آفتاب (دا) باید در ادامه آموزش‌های مورد نیاز را به دیگر دانش آموزان دهند.

کد خبر 5713228

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha