۸ اسفند ۱۴۰۱، ۱۱:۴۰

طراحی فضای سبز به سبک مدیترانه ای

طراحی فضای سبز به سبک مدیترانه ای

اگر شما هم به دنبال راهکاری برای طراحی مدیترانه‌ای و پیوند عمیق طبیعت با محل زندگی‌تان هستید، تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، سبک مدیترانه‌ای تلفیقی از رنگ‌ها و بافت‌های شاد است که در طراحی فضای بیرونی و دکوراسیون داخلی ساختمان‌ها اجرا می‌شود و زیبایی را در محل زندگی یا محل کار انسان‌ها به ارمغان می‌آورد. این سبک از طراحی از دهه ۱۹۲۰ در اکثر نقاط جهان رواج یافت و موفق شده تا محبوبیت خود را تا به امروز حفظ نماید.

اصولاً در این طراحی از عناصر طبیعت مانند چوب طبیعی یا چمن‌های بافته شده از نخ مصنوعی استفاده می‌شود. در حقیقت طراحی مدیترانه‌ای نمادی از دوستی با طبیعت است که در هر آب و هوا و موقعیت جغرافیایی قابل اجرا است. اگر شما هم به دنبال راهکاری برای طراحی مدیترانه‌ای و پیوند عمیق طبیعت با محل زندگی‌تان هستید، تا آخر این مقاله همراه ما باشید.

ویژگی‌های اصلی طراحی به سبک مدیترانه ای

بدون شک این سبک از معماری یک جذابیت بی‌انتها دارد و می‌توان آن را در دو روش کلاسیک و مدرن اجرا کرد. در سبک کلاسیک از دیوارهای سنگی، چمن‌های طبیعی و تیرهای چوبی استفاده می‌شود و در طراحی مدرن از المان‌های چوبی، چمن مصنوعی برای حیاط، طراحی تراس و بالکن و مبلمان مدرن و مینیمال استفاده خواهد شد. از دیگر ویژگی‌های این سبک از طراحی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

طراحی پنجره‌های بزرگ برای به حداکثر رساندن نور طبیعی

طراحی در و پنجره‌های قوس دار

طراحی فضاهای باز در محیط داخلی مانند پاسیو، بالکن یا تراس

دیوارهای پوشیده شده از سنگ طبیعی

استفاده از المان‌هایی که حس و حال طبیعت را به ارمغان می‌آورند مانند چوب طبیعی، کفپوش‌های چوبی، چمن مصنوعی روف گاردن یا چمن تزئینی و سنگ

طراحی پالت خنثی و دیوار با پوشش گیاهان طبیعی و مصنوعی

چه رنگ‌های در طراحی به سبک مدیترانه‌ای استفاده می‌شود؟

سبک مدیترانه‌ای ترکیبی از معماری ایتالیایی و اسپانیایی است که بیشتر در ویلاهای مدیترانه‌ای به چشم می‌خورد. رفته رفته این سبک از طراحی محبوبیت بیشتری یافت و در دیگر نقاط جهان مانند فلوریدا و ساراسوتا رواج پیدا کرد. علت محبوبیت این سبک از طراحی را می‌توان استفاده از رنگ‌های آبی تیره که نماد آب دریا و رنگ‌های آبی روشن و سبز که نشان دهنده آسمان و طبیعت مدیترانه است، دانست.

ناگفته نماند که امروزه سبک سنتی خانه‌های مدیترانه‌ای به سمت سبک مدرن رفته است و در طراحی محوطه و رنگ آمیزی فضای داخلی و بیرونی ساختمان‌ها از انواع چمن مصنوعی در طرح‌ها و رنگ‌های متنوع به خصوص طیف رنگی سبز استفاده می‌شود.

شاید برایتان جالب باشد که در طراحی ساختمان‌ها به سبک مدیترانه‌ای، اصل تقارن رعایت می‌شود و طراحان تلاش می‌کنند تا المان‌های چوبی و المان‌های سبز رنگ را در کنار یکدیگر قرار دهند و با انتخاب کفپوش مناسب، جلوه‌ای یکپارچه به فضای داخلی و بیرونی خانه ببخشند و فضایی دلربا ایجاد نمایند.

به طور کلی، مدیترانه به جنگل‌های گرم معروف است و چه المانی بهتر از چمن مصنوعی برای طراحی فضای سبز، می‌تواند یادآور معماری مدیترانه‌ای در فضای داخلی و بیرونی ساختمان‌ها باشد؟

طراحی فضای سبز به سبک مدیترانه ای

نکات اصولی در طراحی به سبک مدیترانه‌ای

با دانستن اصول طراحی محیط سبز می‌توانید یک فضای دلنشین با ظاهری منحصر به فرد ایجاد نمائید و زیبایی داخلی و بیرونی محل زندگی یا محل کارتان را چند برابر کنید. برای اشنایی بیشتر با اصول اجرای فضای سبز به سبک مدیترانه‌ای و حرفه‌ای باید نکات و موارد زیر را رعایت نمائید:

در طراحی فضای سبز به اصل وحدت توجه نمائید.

یکی از ابتدایی‌ترین اصول تزئین حیاط و طراحی خانه به سبک مدیترانه‌ای، رعایت اصل وحدت است. چشم انداز فضای سبز شما باید به گونه‌ای طراحی شود که نشان دهنده معماری مدرن و مدیترانه‌ای باشد. از سوی دیگر، وحدت در فضا نمادی از ثبات و تکرار یک طرح می‌باشد. به بیان ساده‌تر، تکرار المان‌های تزئینی در کنار استفاده از عناصر مختلف باعث ایجاد یک طرح واحد با مضمون مشترک می‌شود.

در اجرای فضای سبز، تعادل، هارمونی و کنتراست را رعایت کنید.

به طور کلی، تعادل به معنای رعایت حس برابری در طراحی فضای سبز و استفاده از چمن مصنوعی است. رعایت اصل تعادل در طراحی فضای سبز باعث می‌شود تا تأثیرگذاری این مکان چند برابر شود. در صورتی که اصل کنتراست به برجسته سازی عناصر مخصوص در طراحی اشاره دارد. از سوی دیگر، رعایت اصول مرتبط با هارمونی کمک می‌کند تا یکپارچگی در چشم انداز فضای سبز حفظ شود.

از کفپوش مناسب استفاده کنید.

در طراحی به سبک مدیترانه‌ای معمولاً ارتفاع سقف خانه‌ها بلند است و از رنگ‌های بژ، مات و طیف رنگی شیری استفاده می‌شود. به همین دلیل است که در اکثر موارد، فضای داخلی خانه‌ها کمی بی‌روح به نظر می‌رسد. خبر خوب این است که شما می‌توانید با استفاده از تیرهای چوبی در سقف و نصب کفپوش‌های چوبی و استفاده از چمن مصنوعی تزئینی در بخش‌های از خانه، حس گرمی و لطافت طبیعت را به فضای داخلی هدیه دهید و مکانی پر انرژی و چشم نواز ایتالیایی پدید آورید.

ایده کاربردی برای طراحی فضای سبز به سبک مدیترانه‌ای

به طور کلی، سبک‌های مختلفی برای طراحی باغ و فضای سبز وجود دارد. هر یک از این سبک‌ها ویژگی و خصوصیات مختص به خود را دارند. موضوعی که وجود دارد این است که تنوع در سبک طراحی‌های گوناگون برای فضای سبز باعث شده تا انتخاب مناسب‌ترین گزینه تبدیل به امری طاقت فرسا و چالش برانگیز شود. به همین خاطر، تصمیم داریم تا در این بخش، ایده‌های کاربردی برای طراحی فضای سبز به روش مدیترانه‌ای که یکی از محبوب‌ترین تم‌ها در سراسر جهان است را با یکدیگر بررسی نمائیم. پس تا آخر این بخش همراه ما باشید.

ایده‌های مناسب جهت طراحی فضای سبز به شرح زیر است:

طراحی یک بهشت رنگی و محوطه سازی با استفاده از چمن مصنوعی رنگی

طراحی سایه در فضای نشیمن خارجی و اجرای یک پناهگاه برای روزهای گرم سال

طراحی مکانی سرسبز و با نشاط در بالکن‌ها، تراس‌ها یا پاسیوها

طراحی راهرو سبز در ورودی ساختمان‌ها جهت روحیه بخشی به ساکنین

استفاده از چمن مصنوعی برای حیاط و طراحی یک مکان مدرن و بی‌نظیر

اجرای دیوار با پوشش سرسبز و سرشار از حس آرامش در فضای داخلی خانه

نصب چمن مصنوعی روف گاردن در پشت بام با هدف طراحی یک فضایی حیرت آور

طراحی فضای سبز به سبک مدیترانه ای

سخن پایانی

در این مقاله تلاش کردیم تا یک راهنما کلی از طراحی فضای سبز به سبک مدیترانه‌ای ارائه دهیم. این سبک از طراحی نمودی از یک زندگی آرام، پر انرژی و شاد در سواحل جنوبی اروپا است و شما می‌توانید تنها با استفاده از کفپوش‌های چوبی، نصب چمن مصنوعی در فضای داخلی و بیرونی ساختمان‌ها و الهام گرفتن از رنگ‌های مشابه با شن‌های گرم سواحل، محیطی شاداب و مشابه با معماری ایتالیایی در مناطق مختلف جغرافیایی پدید آورید.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5720280

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha