۳۰ مهر ۱۳۸۶، ۱۳:۵۷

ارائه مدل برای مشاهده غیرذرات؛

تحول دانش بشری در فرضیه پیدایش عالم توسط فیزیکدان ایرانی

تحول دانش بشری در فرضیه پیدایش عالم توسط فیزیکدان ایرانی

هومن داوودی اصل فیزیکدان برجسته ایرانی دانشگاه ویسکانسین آمریکاست که در تلاشی پیچیده با ارایه مدلی برای مشاهده "غیرذرات" دانش بشری را در خصوص پیدایش عالم و ترکیبات سازنده آن متحول می کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، کیهان شناسان و اخترشناسان، فیزیکدانان را در ارایه مدلی از "غیرذرات" - حوزه جدیدی در علم فیزیک - کمک می کنند. اخیرا هومن داوودی اصل از آزمایشگاه ملی بروکهاون آمریکا به بررسی دقیق برخی الزامات بنیادینی پرداخته است که بر اساس آنها غیرذرات باید این اطمینان خاطر را حاصل کنند که تصویر استاندارد عالم دست نخورده باقی می ماند.

هومن داوودی اصل یکی از فیزیکدانانی است به بررسی پیشنهاد و نظریه مطرح شده از سوی پروفسور هاواد جورج در اوایل سال 2007 پرداخته است که بر اساس آن ممکن است گونه جدیدی از ماده که نمی توان آن را در قالب ذرات تعریف کرد، وجود داشته باشد زیرا اجزاء سازنده آن تغییر ناپذیر هستند.

این ویژگی به معنای آن است که غیرذرات هنگامی که در مقیاس گوناگون دیده می شوند ظاهرشان تغییری نمی کند! این ویژگی منحصربفردی است که کاملا متفاوت از مواد موجود در عالم است.

داوودی اصل گفت : طرح پیشنهادی پروفسور جورج بسیاری از فیزیکدانان را به بررسی این موضوع ترغیب کرده است که آیا علم بشری، مفهومی (غیرذرات) تا به این حد مهم و البته بیگانه را (در صورت تایید صحت آن) در آزمایشات و بررسی های فعلی و آتی از دست داده و نادیده گرفته است؟!

اکنون این فیزیکدان ایرانی تلاش می کند تا محدودیت های فعلی را بر آنچه که غیرذرات ممکن است وجود داشته باشند، قرار دهد تا در نتیجه فیزیکدانان به ایده ای کاربردی دست یابند که کجا به جستجوی غیرذرات بپردازند.

به گزارش مهر، وی افزود: پروژه من به محدودیت های فیزیک نجومی و کیهانی اشاره دارد که چگونگی بررسی علمی و تحقیقاتی فضای پارامتری ماندنی مدل های غیرذرات را شکل می دهد.

داوودی اصل از فیزیکدانان برجسته دانشگاه ویسکانسین آمریکا در ادامه این مبحث نوین و پیچیده می گوید: یکی از قویترین محدودیت های موجود از سوی ترکیبات هسته ای "انفجار بزرگ" (Big Bang) اعمال می شود. این مدلی است که خلق عناصر نوری پس از سرد شدن عالم در طول نخستین دقایق حیاتش را توضیح می دهد.

به عقیده این فیزیکدان، زمانی که نخستین ذرات عالم با یکدیگر برخورد کردند تا هسته اتمی نور تشکیل شود، غیرذرات برای خودداری از برخورد با انفجار بزرگ کمی جلوتر خود را از دل ذرات مادی جدا کرده بودند.

به گزارش مهر، داوودی اصل می افزاید: این جداسازی تاریخی احتمالا در طول چند ثانیه ابتدایی و داغ تر پیدایش عالم روی داده است جایی که دما حداقل یک گیگا الکترون ولت 1gigaelectron volt = 1.60217646 × 10-10 joules بوده است!

اکنون این فیزیکدان ایرانی امیدوار است تا به مدل هایی دست یابد که با استفاده از آنها به مشاهده غیرذرات در محیط های آزمایشگاهی بپردازد!

کد خبر 572656

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha