به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، فریبرز بختیاری نژاد ظهر امروز در نشست مدیران شاخه های تخصصی و اعضای کمیسیون های تخصصی قطب های علمی کشور در شیراز افزود: قطب های علمی در سطح وزارتخانه ایده های مطلوبی طرح کرده و در تصمیمات نیز مورد استفاده قرار می گیرد و این موضوع باید در سطح دانشکده ها نیز مورد توجه و پیگیری قرار گیرد.
وی تصریح کرد: در سطح جامعه نباید تنها به دسترسی به علم اکتفا کرد بلکه باید از آن برای رسیدن به فناوری بهره جست که در این بخش قطب های علمی سطح کشور می توانند موثر باشند.
رئیس شورای قطب های علمی کشور خاطرنشان کرد: به رغم تمام فعالیت ها اما مشکلاتی نظیر سرمایه گزاری اندک در تحقیقات، کم بودن بودجه تحقیقات و فقدان نظام ارزیابی موثر و نظارت بر توسعه تحقیقات همچنان به عنوان مشکلات بخش های علمی کشور محسوب می شود.
بختیاری نژاد با بیان اینکه قطب های علمی در ایران سابقه هفت ساله داشته و در کنار نهاد های پژوهشی با موفقیت هایی نیز دست یافته اند، یادآورشد: ایجاد فضای رقابتی سالم در دانشگاه ها، بازسازی و نوسازی آزمایشگاه ها، توسعه همکاری های ملی و بین المللی، فراهم شدن الگوهای مناسب برای اصلاح کارکردهای دانشگاه ها و زمینه سازی برای حفظ و جذب نخبه ها از جمله موفقیت های این قطب ها طی هفت سال گذشته محسوب می شود.
رئیس شورای قطب های علمی کشور اظهار داشت: در این راستا 10و11بهمن ماه سال جاری همایش سراسری با حضور قطب های علمی برگزار خواهد شد و در آن قطب ها علمی کشور به ارائه گزارش ها و دستاوردهای خود می پردازند.
وی ضمن اشاره به موفقیت های بخش های علمی کشور گفت: طی مدت گذشته 32 درصد از تولیدات ملی ما در رشته شیمی بوده که در دیگر کشورها این رقم 11درصد است اما در برخی از رشته ها و بخش ها ضعیف تر از سایر کشورها عمل کرده ایم که باید برای رفع نقاط ضعف و عملکرد نامناسب در آن رشته ها نیز تمهیدات لازم اندیشیده شود.
بختیاری نژاد ادامه داد: برقراری تعادل در تولیدات علمی و توسعه آن در سطح کشور یکی از وظایف مهم قطب های علمی بوده که باید مورد توجه و پیگیری قرار گیرد.
رئیس شورای قطب های علمی کشور از وجود 111قطب علمی خبر داد و افزود: دانشگاه تهران با 30قطب، صنعتی شریف با 12قطب و دانشگاه شیراز با 10قطب بیشترین قطب های علمی سطح کشور را به خود اختصاص داده اند.
نظر شما