۳ آبان ۱۳۸۶، ۱۲:۵۸

درآمدی بر مطالعات ارتباطی

درآمدی بر مطالعات ارتباطی

"درآمدی بر مطالعات ارتباطی" نوشته جان فیسک با ترجمه مهدی غبرایی از سوی دفتر مطالعات و توسعه رسانه ها منتشر شد.

خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و ادب: جان فیسک در 9 بخش "نظریه ارتباطات"، "الگوهای دیگر"، "ارتباط، معنا و نشانه ها" ، "رمزها"، "دلالت"، "روش ها و کاربردهای نشانه شناسی"، نظریه و "کاربرد ساختار گرایی"، "روش های تجربی" و "ایدئولوژی و معانی" نظریه های رایج در مطالعات ارتباطی و کاربرد آنها را در حوزه های مرتبط به رشته تحریر درآورده است.

فیسک در مقدمه کتاب می نویسد: ارتباط یکی از فعالیت های انسانی است که همه آن را می شناسند، اما شمار اندکی می توانند تعریف قانع کننده ای از آن به دست دهند. ارتباط، گفتگو با یکدیگر است، تلویزیون است، پخش اطلاعات است، طرز اصلاح موی سر است، نقد ادبی است و این رشته سر دراز دارد...

وی با طرح چند فرضیه درباره اینکه آیا ارتباط می تواند به عنوان موضوعی مطالعاتی تلقی شود یا خیر، تعریفی کلی از آن به دست می دهد "کنش متقابل اجتماعی از راه پیام ها".

ساختار کتاب "درآمدی بر مطالعات ارتباطی" دو مکتب عمده مطالعه ارتباطی یعنی "انتقال پیام ها" و "تولید و تبادل معانی" را باز می نمایاند. مکتب نخست، بدان می پردازد که چگونه فرستندگان و گیرندگان، رمزگذاری و رمزگشایی می کنند و چگونه انتقال دهندگان، مجاری و رسانه های ارتباطی را به کارمی گیرند. مکتب دوم نیز دلبسته آن است که چگونه پیام ها یا متن ها در کنش متقابل با مردم قرار می گیرند تا معنا تولید کنند.

نویسنده در این کتاب کوشیده است دانشجویان را با کار نویسندگان اصلی هر دو مکتب آشنا کند و نشان دهد چگونه یک مکتب، شکاف ها یا نقاط ضعف دیگری را روشن یا جبران می کند و یا برعکس، در کجا دو مکتب با هم درگیر می شوند و زیر پای هم را خالی می کنند.

"درآمدی بر مطالعات ارتباطی" در 2000 نسخه، 291 صفحه و با قیمت 2200 تومان به زیور طبع آراسته شده است.

واژه شناسی فارسی - انگلیسی، فهرست منابع و کتاب شناسی نیز بر غنای علمی کتاب افزوده است.

کد خبر 574267

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha