۹ فروردین ۱۴۰۲، ۱۵:۳۹

دبیر شورای توسعه سواحل مکران خبر داد؛

ظرفیت‌های پردیس کشاورزی دانشگاه تهران در خدمت توسعه سواحل مکران

ظرفیت‌های پردیس کشاورزی دانشگاه تهران در خدمت توسعه سواحل مکران

کرج- دبیر شورای توسعه سواحل مکران گفت: قصد بهره‌گیری از ظرفیت‌های پردیس کشاورزی دانشگاه تهران برای توسعه سواحل مکران را داریم.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین دهقان ظهر چهارشنبه در آئین انعقاد تفاهم نامه دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با شورای توسعه مکران اظهار کرد: اعتقاد داریم که باید از ظرفیت علمی دانشگاه‌ها به بهترین شکل ممکن بهره برد و بر این اساس هدف ما از انعقاد تفاهم‌نامه بهره‌گیری از ظرفیت‌های پردیس کشاورزی دانشگاه تهران برای توسعه سواحل مکران است.

وی بیان کرد: در ایران ظرفیت‌هایی وجود دارد که در برخی موارد بسیار بیشتر از نیاز امروز ما است اما بعضاً استفاده صحیحی از آنها صورت نمی‌گیرد و این ظرفیت‌ها مغفول مانده‌اند.

دبیر شورای توسعه سواحل مکران تصریح کرد: این سواحل دارای محدوده گسترده‌ای از سواحل و بنادر و بنادر اقیانوسی در جنوب کشور هستند که ظرفیت‌های مختلفی برای توسعه داشته می‌توان با استفاده از آنها به پیشرفت کشور کمک کرد.

وی خاطرنشان کرد: ایران دارای بیش از ۵ هزار کیلومتر خط ساحلی دریایی است که باید از آن در زمینه‌های حمل و نقل، تولید، کشاورزی و… بهره برد.

دهقان با بیان اینکه بدون شم سواحل مکران گنج پنهان ایران محسوب می‌شود، گفت: اگر از این گنج به درستی استفاده کنیم می‌توانیم به کل کشور منفعت برسانیم.

وی اظهار کرد: در استان البرز نیز ظرفیت‌های گسترده‌ای در زمینه‌های تولیدی، کشاورزی، اقتصادی و دانش بنیان وجود دارد.

دبیر شورای توسعه سواحل مکران بیان کرد: می‌توانیم از این ظرفیت‌ها برای توسعه همکاری‌های دوجانبه بهره ببریم.

وی تصریح کرد: اگر می‌خواهیم به سمت توسعه و پیشرفت حرکت کنیم باید از علوم نوین بهره برویم و در این زمینه دانشگاه‌ها بهترین مکان برای این امر هستند.

دهقان متذکر شد: سند همکاری بین دو دانشکده تنظیم شد که هیئت‌های علمی این دانشگاه در محل حضور پیدا می‌کنند و اقدامات لازم صورت خواهد گرفت.

محققان دانشکدگان کشاورزی دانشگاه تهران موفق به تولید بذور هیبرید شدند

رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه محققان این دانشکدگان موفق به تولید بذور هیبرید تعدادی از محصولات همچون هندوانه و خربزه شده‌اند، گفت: در صدد هستیم تا البرز به درّه نهاده‌های کشاورزی (seed valley) یا همان مرکز و قطب تولید نهاده‌های کشاورزی کشور تبدیل شود.

سید محمدعلی ابراهیم‌زاده‌موسوی افزود: اکنون در برنامه کلان به دنبال سرمایه گذاری برای تولید انبوه این بذور هستیم و در همین راستا قرار است تا اراضی کشاورزی دانشکدگان و مابقی اراضی البرز را تبدیل به قطب تولید نهاده‌های کشاورزی کنیم ضمن اینکه اراضی این مجموعه را به نام البرز نامگذاری کنیم.

وی با بیان اینکه این طرح را به عنوان درٌه نهاده‌ها، نامگذاری کرده‌ایم، اظهار داشت: اکنون در حال مذاکره با سرمایه گذاری هستیم ضمن اینکه استاندار البرز نیز از این طرح پشتیبانی کرده و در قرارگاه امنیت غذایی مطرح شده است.

ابراهیم‌زاده‌موسوی با بیان اینکه با اجرای این طرح البرز پایلوت کشوری برای تولید دانش بنیان شروع به کار می‌کند، گفت: هم اکنون محققان دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران بذور هیبرید تعدادی از محصولات را که تا پیش از این به صورت وارداتی بود را به تولید انبوه رسانده‌اند.

وی دومین حلقه زنجیره ارزش غذایی را تولیدات کشاورزی عنوان کرد و افزود: در این بخش فرآوری محصولات کشاورزی در حلقه بعدی جای دارد و پس از آن توزیع، تجارت و واسطه‌گری و صادرات این محصولات می‌باشد و در نهایت فروش و عرضه محصولات جایگاه آخر را دارد.

وی اظهار کرد: در تمام این حلقه‌ها بخش تحقیقاتی خود را گسترش داده‌ایم و از فناوری‌های نوین در خاک، آب و بهره وری از تولیدات کشاورزی و دامی استفاده کرده‌ایم.

دانشکدگان رتبه ۳۸ جهانی در صنایع فرآوری محصولات را دارد

رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با بیان اینکه این دانشکدگان در حوزه فرآوری محصولات کشاورزی و دامی کارهای خوبی انجام داده است، گفت: گروه صنایع این دانشکدگان در صنایع غذایی رتبه ۳۸ جهانی را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: ضمن اینکه دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در بخش دانش کشاورزی رتبه ۵۷ جهانی را داشته و این در حالی است که دانشگاه تهران رتبه ۳۰۰ جهان را دارد ضمن اینکه دانشکدگان رتبه اول جهان اسلام و منطقه را نیز به خود اختصاص داده است.

وی به موضوع حمل و نقل و تجارت مواد غذایی نیز اشاره کرد و اظهار کرد: در کشور ما ضعف بزرگی در این بخش وجود دارد در حالی که ثروت اصلی در مواد غذایی در این بخش متمرکز شده به طوری که برندهای بزرگی در جهان در حوزه مواد غذایی فعال هستند.

توسعه کشت گلخانه‌ای تنها راه نجات کشاورزی البرز است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز نیز در این مراسم با اشاره به محدودیت منابع آبی، تنها راه نجات کشاورزی استان را ز توسعه کشت گلخانه‌ای در این استان دانست.

عبدالرضا بازدار افزود: البرز با تراکم جمعیت بالا و وسعت محدودی که دارد در توسعه کشاورزی با محدودیت‌های زیادی روبرو است که تنها راه نجات کشاورزی تولید با استفاده از فناوری‌های نوین و در محیط‌های کنترل شده می‌باشد.

وی با بیان اینکه استاندار البرز در توسعه کشاورزی به خصوص در کشت‌های گلخانه‌ای و گل و گیاهان زینتی به صورت جدی ورود کرده است، اظهار کرد: ساخت و سازها و توسعه شهری و ویلاسازی در این استان رو به افزایش است به طوری که این ساخت و سازها با ارزش بالایی که دارد درآمدزایی خوبی را برای فروشندگان این اراضی به دنبال دارد.

وی گفت: این در حالی است که قطعه‌های کوچک اراضی کشاورزی برای تولید ارزش زیادی ندارد که در این راستا اولویت استان توسعه کشت‌های گلخانه‌ای است.

بازدار با بیان اینکه تا پیش از سال ۱۴۰۱ فقط ۳۳۰ هکتار کشت گلخانه‌ای در استان البرز داشتیم، افزود: از ابتدای سال گذشته با ایجاد ستاد توسعه کشت‌های گلخانه‌ای بسیاری از امورات همچون صدور مجوزها، تأمین آب، برق و گاز واحدهای گلخانه‌ای و اقدامات نظام مهندسی تسهیل شد به طوری که در سال گذشته ۷۰ هکتار واحدهای کشت گلخانه‌ای تحویل و ۳۲۵ هکتار نیز در دست اجرا است.

البرز در تولیدات کشاورزی رکوردار است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز تصریح کرد: استان ظرفیت باغی خوبی دارد که در بیشتر هسته دارها مثل هلو و شلیل مقام اول تا سوم کشوری را داریم.

وی با بیان اینکه در تولید محصولات زراعی نیز علیرغم کم بودن اراضی رکوردار هستیم، گفت: در میانگین تولید گندم با تولید ۵.۵ تن در هکتار دومین استان کشور هستیم ضمن اینکه با تولید ۱۳ تن و ۷۰۰ کیلوگرم در هکتار رکورددار تولید گندم در واحد سطح هستیم.

بازدار بهره وری آب در واحدهای تولیدی را بسیار مناسب دانست و افزود: هم اکنون بیش از ۵۰ درصد اراضی کشاورزی استان مجهز به سیستم‌های نوین آبیاری به خصوص شیوه‌های تیپ و قطره‌ای هستند ضمن اینکه در استفاده از این روش‌ها با روند توسعه خوبی روبرو هستیم.

وی یکی از مشکلات در توسعه کشت گلخانه‌ای را منابع بانکی عنوان کرد و اظهار داشت: هم اکنون بیش از ۸۰۰ هکتار پرونده تسهیلاتی در بانک کشاورزی داریم و با توجه به اینکه هزینه احداث واحدهای گلخانه‌ای بسیار بالا رفته منابع بانکی ضعیف است و سرمایه گذاری ها تهدید می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز خاطرنشان کرد: تسهیلات و منابع بانکی کمک می‌کند تا این جریانی که در کشت‌های گلخانه‌ای ایجاد شده تقویت شود ضمن اینکه با کشت گلخانه‌ای دیگر ساخت و سازها با ایجاد سازه‌های گلخانه‌ای در اراضی کشاورزی تهدید کننده نیست.

البرز به قطب تولید نهاده‌های کشاورزی تبدیل شود

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس نیز در این مراسم گفت: استان البرز با وجود ظرفیت‌های مختلف همچون مراکز دانشگاهی، تحقیقاتی و فناوری می‌تواند به قطب تولید انواع نهاده‌های کشاورزی تبدیل شود.

غلیرضا عباسی افزود: استان البرز با تبدیل شدن به قطب تولید نهاده‌های کشاورزی همچون بذر، کود، نهال و سم می‌تواند به دیگر استان‌های کشور نیز خدمات ارائه دهد.

وی با اشاره به اینکه تولیدکنندگان در این استان رکوردهای خوبی را در بخش‌های مختلف کشاورزی همچون گندم با تولید حدود ۱۳.۵ تن در هکتار به دست آورده‌اند، اظهار کرد: میانگین تولید گندم در واحد سطح در البرز حدود ۶ تن می‌باشد که در مقایسه با میانگین کشوری که ۳.۵ تا چهار تن است نشانه‌ای از همزیستی مسالمت آمیز بین دانشگاه، مراکز تحقیقاتی با بخش دولتی و خصوصی دارد.

وی گفت: اگر از این ظرفیت به خوبی استفاده شود می‌تواند این الگو را در این بخش‌ها و استان‌ها نیز پیاده کرد که رکورد تولید شیر از یک رأس گاو به میزان ۱۲۰ کیلوگرم در روز نیز نشانه‌ای این موفقیت در البرز است.

عباسی افزود: متوسط و رکوردی که در استان وجود دارد نشان می‌دهد که از ظرفیت دانشگاهی به خوبی استفاده شده ضمن اینکه استقرار ۹ مؤسسه تحقیقات کشاورزی در البرز و استفاده از محققان این مراکز می‌تواند مشکلات زیادی را در کشور برطرف کرد.

به گزارش مهر، تفاهم نامه همکاری دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و شورای اجرایی توسعه سواحل مکران در هفت بند برای مدت پنج سال تنظیم و به امضای طرفین تفاهم نامه رسید که بر اساس این تفاهم نامه مقرر شد تمام ظرفیت‌های علمی و تجربی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در زمینه تحول دانش بنیان اقتصاد کشاورزی و منابع طبیعی سواحل مکران با هدف توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی منطقه به کار گیری شود.

همچنین ایجاد مرکز تحقیقات دانشگاه تهران در حوزه‌های کشت‌های در فضای بسته، بیابان زدایی، آبزی پروری، اقتصاد بومی و معیشت روستایی و کسب و کارهای مرتبط با کشاورزی و منابع طبیعی و صنایع مربوطه، مدیریت بهینه منابع آب برای تولید پایدار و طراحی و اجرای زنجیره ارزش در محصولات کشاورزی و منابع طبیعی سواحل مکران و ارائه خدمات مشاوره و دانش بنیان برای پاسخ فناورانه به مسائل کشاورزان، صنعتگران و تمام بازیگران زنجیره تأمین کشاورزی و منابع طبیعی سواحل مکران از جمله مفاد این تفاهم نامه می‌باشد.

شورای اجرایی توسعه سواحل مکران نیز متعهد شده که در قبال این گونه فعالیت‌ها فضایی در منطقه بمنظور استقرار مرکز تحقیقات مشترک کشاورزی و منابع طبیعی اختصاص دهد و همچنین ایجاد ارتباط مؤثر فناورانه دو و چندسویه میان دانشکدگان و زنجیره تأمین کشاورزی و صنعتی منطقه و در اختیار قراردادن اطلاعات به هنگام با لحاظ پیمانه‌ای محرمانگی کنونی و آتی برای اهداف مطالعاتی و پژوهشی دانشگاهی از دیگر این تعهدات به شمار می‌رود.

کد خبر 5742803

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha