به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از جمعیت هلال احمر، ۳۷۷ هزار و ۱۰۵ نفر مهاجر افغانستانی، سال گذشته هنگام خروج از ایران، در گذرگاه مرزی دوغارون، آموزشهای لازم در زمینه خطرات مین فراگرفتند.
این رقم نسبت به سال ۱۴۰۰، ۳۰ درصد افزایش داشته است. این اقدام انساندوستانه توسط جمعیت هلال احمر تایباد با برگزاری روزانه ۳۵ کلاس آموزشی در مرکز آگاه رسانی از خطرات مین و مواد منفجره جمعیت هلال احمر، انجام شد.
در چهارچوب این طرح، سال گذشته ۳۵۳ هزار و ۱۲۰ نفر مرد، ۱۲ هزار و ۹۱۶ نفر زن، پنج هزار و ۸۴۸ نفر پسر و پنج هزار و ۲۲۱ نفر دختر این آموزشها را فرا گرفتند. این آموزشها توسط مربیان ایرانی و افغانستانی در معبر زمینی دوغارون انجام میشود.
پارسال به طور میانگین روزانه هزار و ۴۰۰ نفر در مرکز پیش آگاهی از خطرات مین در مرز دوغارون آموزش دیده اند.
مرکز پیش آگاهی از خطرات مین جمعیت هلال احمر تایباد از سال ۱۳۸۴ در مرز دوغارون فعال شد که با شیوع بیماری کووید -۱۹، به علت کاهش خروج اتباع افغانستانی از ایران، این مرکز آموزشی چند ماه تعطیل شد.
آموزش تشخیص انواع مین و گلولههای منفجر نشده، نحوه برخورد با مصدومان، آشنایی با رنگها، تابلوها و محلهای مینگذاری را از مهمترین آموزشهای ارائه شده به مهاجران افغانستانی در این مرکز برشمرد.
بر اساس آمارهای مرکز مین افغانستان، از سال ۲۰۰۵ میلادی ماهانه ۱۷۲ نفر از شهروندان آن کشور بر اثر برخورد با مین جان باختهاند و در پی آموزشهای ارائه شده این رقم به ماهانه ۴۰ نفر کاهش یافته است.
نظر شما