ارائه فناوری نوین درمان سلولها در جریان خون با همکاری محقق ایرانی

ارائه فناوری نوین درمان سلولها در جریان خون با همکاری محقق ایرانی

تیم تحقیقاتی دانشگاه های روچستر، ام آی تی و هاروارد با حضور یک محقق ایرانی بخش علوم و فناوری بهداشت دانشگاه هاروارد- ام ای تی موفق شدند فناوری مهم درمانی جدیدی را ارائه کنند که از پتانسیل بالایی برای شکار و درمان سلولها در جریان خون برخوردار است.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان موسسه تکنولوژی ماساچوست (ام آی تی) و دانشگاه روچستر تحقیقات مهمی را درخصوص ارائه یک فناوری مهم برای شکار و درمان سلولها انجام داده اند که یک محقق جوان ایرانی به نام "علی خادم حسینی" نیز با این تیم همکاری کرده است.

علی خادم حسینی، استادیار بخش علوم و فناوری بهداشت ام ای تی – هاروارد است.

این دانشمندان که نتایج تحقیقات خود را در ژورنال Langmuir منتشر کرده اند، فناوری را ارائه کرده اند که فرایند بیولوژیکی کند شدن حرکت سلولها در جریان خون را تقلید می کند.

در این فرایند همچنان که سلولها کند می شوند به دیواره رگ ها می چسبند و می چرخند و سیگنال هایی را از بافت های نزدیکی که ممکن است به این سلولها نیاز داشته باشند دریافت می کنند. برای مثال سلولهای ایمنی می توانند با این روش کند شوند و خود را صرف مبارزه با عفونت کنند.

در این خصوص جفری ان کارپ از بخش علوم و فناوری بهداشت ام آی تی – هاروارد اظهار داشت: "تقلید از این فرایند از جنبه های فیزیولوژی و آسیب شناسی بسیار مهم است. ما موفق شدیم فناوری جدیدی را عرضه کنیم که می تواند با استفاده از گزینه های انتخابی، سیگنال هایی را برای حرکت سلولها در جریان خون ارسال کند. این فناوری در درمان سرطان و درمان با سلولهای بنیادی کاربرد دارد و می تواند در تشخیص تعداد زیادی از بیماری ها مورد استفاده قرار گیرد."

براساس گزارش ساینس دیلی، این تیم به سرپرستی جفری ان. کارپ و دستیاری علی خادم حسینی، محقق ایرانی، تحقیقات خود را با استفاده از فناوری که سلولها را وادار به غلتیدن می کند، آغاز کردند.

در بدن انسان " P-selectin" و دیگر پروتئین های "سلتین"، غلتیدن سلولها را در رگ های خونی تنظیم می کنند. وقتی P-selectin روی دیواره یک رگ حاضر می شود، سلولهای مهم در این فرایند چسبناک می شوند و وصله ای را بوجود می آورند که از طریق آن می توانند روی دیواره رگ ها بغلتند.

این دانشمندان برای ارائه این فناوری چندین روش شیمیایی را برای از حرکت انداختن P-selectin  روی یک سطح شیشه ای مورد آزمایش قرار دادند و ترکیب شیمیایی "پلی اتیلن گلیکول" (PEG) را شناسایی کردند که از توانایی بالایی برای بی حرکت کردن این ماده برخوردار است.

به گزارش مهر، هنگامی که پلی اتیلن گلیکول P-selectin را می پوشاند، این پروتئین ثبات خود را برای زمان طولانی تری نسبت به فرایند طبیعی حفظ می کند.

در آزمایش P-selectin پوشیده شده با مولکولی که با این میکروکره ها واکنش نشان می دهد، دانشمندان مشاهده کردند که این کره ها تاحد قابل ملاحظه ای باعث کند شدن حرکت سلولها می شوند.

کد خبر 575425

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha