۵ آبان ۱۳۸۶، ۱۵:۳۵

/گزارش خبری مهر/

تداوم هنجارشکنی واشنگتن علیه تهران در میان سرگشتگی نظام بین الملل

تداوم هنجارشکنی واشنگتن علیه تهران در میان سرگشتگی نظام بین الملل

خبرگزاری مهر - گروه سیاسی: در حالی که با پیش‌روی مذاکرات هسته‌ای ایران در دو مسیر تعامل با آ‍ژانس بین‌المللی انر‍ژی اتمی و تفاهم با اتحادیه اروپا، شکافی آشکار در گروه موسوم به 1+5 متجلی شده، دولت آمریکا پس از ناکامی در همراه کردن سایر کشورها در روند منزوی سازی ایران، به صورت یکجانبه تحریم چند موسسه مالی کشور مان و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در دستور کار خود قرار داده است.

کاندولیزا رایس، وزیرخارجه آمریکا در کنفرانسی خبری به همراه وزیر خزانه‌داری این کشور با اعلام خبر مذکورهدف واشنگتن از این اقدام تکراری را مبارزه با آنچه دولت آمریکا تروریسم می‌خواند، عنوان کرد و با طرح ادعای مجدد رفتار تهدید آمیز تهران، مدعی حمایت ایران از تروریست‌ها شد.

این اقدام امریکا در حالی صورت می گیرد که علاوه بر عدم همراهی طرف‌های مختلف غربی و شرکت‌های تابع این دولت‌ها در عرصه عمل، دستگاه‌ها و منابع مالی دولتی ایران نیز از سال 1359 به طور کامل ارتباط خود با ایالات متحده آمریکا را قطع کرده‌اند و بدون شک تحلیل روزنامه وال استریت ژورنال مبنی بر اینکه " تصمیم بسیاری از شرکت‌های تجاری غرب در ادامه ارتباط با ایران نشان می‌دهد تحریم‌های امریکا در عمل با شکست روبرو شده است" را نیز می‌توان در همین چارچوب مورد ارزیابی قرار داد.

وال استریت ژورنال: « تصمیم بسیاری از شرکت‌های تجاری غرب در ادامه ارتباط با ایران نشان می‌دهد تحریم‌های امریکا در عمل با شکست روبرو شده است»

البته آن گونه که سخنگوی وزارت خارجه کشورمان تصریح کرده، سیاست های خصمانه آمریکا علیه ملت شریف و نهادهای مردمی و قانونی جمهوری اسلامی ایران مغایر با موازین بین المللی، فاقد ارزش و اثر و همچون گذشته محکوم به شکست است.

سید محمد علی حسینی همچنین این اقدام واشنگتن را در ادامه رویکردهای فرافکنانه و اتهامات مضحک مقامات آمریکایی ارزیابی نموده و معتقد است که چنین تحرکاتی نمی تواند ناجی دولت مردان آن کشور از بحران خود ساخته آنان در عراق باشد.

از سوی دیگر، در حالی که انزوای واشنگتن در تداوم روند تقابل با جمهوری اسلامی ایران بیش از پیش نمایان شده، سفر ایهود اولمرت،‌ نخست وزیر ر‍ژیم صهیونیستی به کشورهای مختلف از جمله روسیه را می‌توان به نوعی تلاش نافرجام برای یارگیری مجدد علیه تهران تشبیه کرد.

همچنین یک مقام رژیم صهیونیستی طی روزهای گذشته در جمع یک گروه یهودی در لندن و در مواضعی تفرقه افکنانه مدعی شده بود که در دیدار اخیر خود با ولادیمیر پوتین این نکته را دریافته که مسکو قصد ارائه سوخت به ایران را ندارد، معاون اول نخست وزیر روسیه اعلام کرد که سوخت هسته ای نیروگاه بوشهر، شش ماه پس از تکمیل آن تحت نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی، تحویل ایران خواهد شد.

سرگئی ایوانف که در آنگارسک استان ایرکوتسک در سیبری روسیه سخن می گفت، افزود: سوخت مذکور تحت کنترل کامل بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) قرار خواهد گرفت. بر همین مبنا به نظر می‌رسد سخنان این مقام روسی مبنی بر اینکه " بازرسان، سوخت نیروگاه اتمی بوشهر را در روسیه پلمب کرده و در ایران سنسورها و دوربین هایی کار گذاشته خواهد شد که بر روند استفاده از این محصول نظارت می کند" را می‌توان به منزله رد کامل ادعاهای اولمرت دانست که صرفا با هدف نزدیک ساختن ظاهری مواضع مسکو با جبهه تل‌آویو – واشنگتن صورت گرفته است،‌ارزیابی کرد.

هر چند که وی بر این نکته که "روسیه هیچگاه کاری که به ضرر امنیت اسرائیل باشد، انجام نخواهد داد" نیز صحه گذاشته است اما به هر حال دروغ بون ادعای نخست وزیر رژیم صهیونیستی در این خصوص و شرایط دشوار جبهه ضد ایرانی در مجموعه کشورهای غربی از چنین مواضعی به وضوح قابل رصد است.

از سوی دیگر روزنامه صهیونیستی هاآرتص فاش کرده که وزیر خارجه اسرائیل که از منتقدان سیاست‌های تنش‌زای اولمرت محسوب می‌شود، چند ماه پیش در یک نشست محرمانه اعلام کرده است که به نظر وی برنامه هسته ای ایران تهدید زیادی علیه اسرائیل نیست و نخست وزیر رژیم صهیونیستی در این باره اغراق می کند تا از این طریق و با با ایجاد رعب و وحشت، افکار عمومی اسرائیل را در کنار خود داشته باشد.

در همین چارچوب توجه به مواضع رییس جمهور روسیه که روز پنجشنبه و در آستانه اجلاس سران اتحادیه اروپا و روسیه در لیسبون ابراز شد، اختلاف میان مسکو و جبهه موافق تحریم ایران را عیان تر می‌سازد. پوتین که اخیرا در سفری تاریخی به کشورمان بر لزوم حل و فصل صلح‌آمیز موضوع هسته‌ای ایران تاکید کرده و طرحی را نیز در همین چارچوب به ایران ارائه کرده بود، این قبیل رویکردها را موجب وخیم‌تر شدن اوضاع پیرامون مسئله هسته‌ای ایران دانسته و خطاب به کشورهای غربی تاکید کرده که « شما می‌توانید مانند دیوانه‌ها تیغ بردارید و بدوید اما این بهترین روش برای حل مساله نیست.»

علاوه براین با توجه به تحلیلی که سردار رحیم صفوی، فرمانده سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اولین مجمع نمایندگان  جامعه اسلامی دانشجویان در خصوص آخرین تحولات منطقه ارائه داده ، می‌تواند در آنالیز تحولات مذکور راهگشا باشد.

وی استرات‍ژی نظامی و سیاست یکجانبه‌گرایی آمریکا طی 5 سال گذشته را یک هنجار شکنی بین‌المللی می‌داند و معتقد است که این مسئله یک محیط ناامن و ناپایدار که همواره با تغییرات غیرقابل پیش‌بینی همراه است را به وجود آورده که این وضعیت حتی برای خود آمریکائی ها نیز غیرقابل پیش‌بینی است.

عدم اطلاع آمریکا از قدرت و نحوه واکنش ایران، بحث انرژی و موضوع اسرائیل سه مشکل اساسی آمریکا در برخورد و حتی جنگ با ایران است که موجبات سرگشتگی دولتمردان این کشور را فراهم آورده است

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در امور مرتبط با نیروهای مسلح عصر حاضر را ازنظر امنیتی، عصرعدم اطمینان، عدم قطعیت، سیال بودن امنیت و ناپایدار وعصر استراتژیک توصیف کرد و گفت: البته آمریکائیها در تک قطبی کردن جهان و ایجاد خاورمیانه جدید شکست خورده‌اند و امروز جهان به سمت چند قطبی بودن پیش می‌رود و خاورمیانه اسلامی به فضل الهی در حال شکل‌گیری است که کاملاً در مقابل خاورمیانه بزرگ مورد نظر آمریکا قرار دارد.

در نهایت به نظر می‌رسد آن‌گونه که فرمانده سابق سپاه پاسداران نیز تاکید کرده،‌ عدم اطلاع آمریکا از قدرت و نحوه واکنش ایران، بحث انرژی و موضوع اسرائیل سه مشکل اساسی آمریکا در برخورد و حتی تهدید نظامی علیه ایران است که موجبات سرگشتگی دولتمردان این کشور را فراهم آورده و آن‌گونه که سردار جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران نیز اعلام کرده آن‌ها را به زیاده‌گویی واداشته است؛ اما به گفته این مقام عالیرتبه نظامی کشورمان، ایران این قبیل مواضع دشمنان را تهدید نمی‌داند و البته هرتعرضی را با ضربه‌ قاطع‌تر جواب خواهد داد.

کد خبر 575760

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha