به گزارش خبرگزاری مهر ، درابتدای این دیدار ، حمید رضا فولادگر نماینده مردم اصفهان در کمیسیون صنایع و معادن با اشاره به اینکه نخستین اولویت در صنایع دستی آموزش و ترویج است ، گفت: به دلیل مشکلات در امر آموزش ، صنایع دستی ما از نسل گذشته به نسل جدید منتقل نشده است.
وی با تاکید بر اینکه به دلیل بی توجهی، بسیاری از رشته های این هنر- صنعت در خطر اضمحلال است ، افزود: امروزه در استان اصفهان بسیاری از استاد کاران قلمزنی از شغل خود انصراف داده اند.
نماینده مردم اصفهان معتقد است در بحث اشتغال صنایع دستی با کمترین سرمایه می توان اشتغال خوب و مناسبی ایجاد کرد.
فولادگر با بیان اینکه باید به صنایع دستی از بعد فرهنگی ، ملی ، اقتصادی و دینی نگاه کنیم خاطرنشان کرد: در صادرات غیر نفتی به صنایع دستی کمتر توجه شده است.
عضو کمیسیون صنایع معادن مجلس شورای اسلامی همچنین به دسترس بودن مواد اولیه تولیدات صنایع دستی اشاره کرد و گفت: صنایع دستی تنها تولیدی است که دولت نباید برای تولید آن سرمایه گذاری کند.
این نماینده مجلس حمایت از تولیدات صنایع دستی فلزی از جمله مس و ایجاد بازارچه های دائمی را مورد توجه قرار داد واظهار داشت: حمایت دولت از هنرمندان ودست اندرکاران نیز برای ایجاد نمایشگاه های دائمی از دیگر برنامه های نمایندگان و دولت خواهد بود.
رمضانعلی صادق زاده نماینده مردم بوشهر و عضو کمیسیون صنایع و معادن نیز با بیان اینکه با استفاده از فناوری اطلاعات می توان صادرات صنایع دستی را در تمام جهات مورد توجه قرار داد، افزود: دوره های آموزشی باید در واحدهای درسی گنجانده شود.
سید احمد رسولی نژاد نماینده مردم دماوند و فیروزکوه نیز در این جلسه تلفیق سازمان صنایع دستی ایران با سازمان میراث فرهنگی را اقدامی مثبت و پربار ارزیابی کرد و گفت: صنایع دستی و گردشگری در کنار میراث فرهنگی می تواند به توسعه و رونق کشور در بخش های فرهنگی و اقتصادی کمک کند.
وی با اشاره به اینکه در تمام استان ها و شهرستانهای کشور نمایندگی سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردگشری وجود دارد، گفت: می توان از این ظرفیت ها برای پیشبرد اهداف سازمان مرکزی استفاده کرد.
وی اشتغال آسان با هزینه اندک را عمده ترین ویژگی صنایع دستی در مناطق محروم و شهرستانها دانست و اعلام کرد: نمایندگان مجلس برای توسعه این هنر - صنعت از تولید کنندگان حمایت می کنند.
حمیدرضا کاتوزیان نماینده مردم ری ، تهران و شمیرانات که در این جلسه حضور داشت ورود کالاهای چینی توسط برخی شرکتهای خارجی را سبب کاهش سود آوری تولیدات صنایع دستی دانست.
وی ورود کالاهای مشابه قلمزنی اصفهان را یکی از این تولیدات چینی وارد شده به کشور عنوان کرد و گفت: توسعه روند واردات این کالاها بی شک به ضرر تولید کننده صنایع دستی است.
نماینده مردم سبزوار و عضو کمیسیون صنایع و معادن نیز در این دیدار ، صنایع دستی را پس از نفت یکی از ارز آورترین محصولات دانست و افزود: ایجاد 140 هزار شغل در سال 85 آمار مناسبی است که با سرمایه گذاری و توجه رشد بیشتری خواهد داشت.
احمد بزرگیان ادامه داد: توجه به توانمندی های صنعتگران تاثیر بسزایی در تولید کیفی محصولات صنایع دستی دارد.
وی به مسیرهای ویژه رفت و آمد گردشگران در کشور اشاره کرد و یاد آور شد: مسیر زائران امام رضا (ع) و کاروانسرای شاه عباسی از عمده مراکزی هستند که توزیع و فروش تولیدات صنایع دستی می تواند در معرفی بیشتر این محصولات تاثیر گذار باشد.
وی تاکید کرد: باید فرهنگ استفاده از صنایع دستی را به نسل جوان ارائه کنیم و اعتماد آنان را نسبت به این هنر - صنعت افزایش دهیم .
هاشمی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه برخی از کشورها تمام مسیرهای فرودگاه را به تولیدات صنایع دستی مزین کرده اند ، گفت: متاسافنه کشور ما در اشاعه فرهنگ آن ضعیف عمل کرده است.
وی ، تراش سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی را یکی از رشته هایی بر شمرد که در سالهای اخیر به آن توجه ویژه ای شده است و اظهار داشت: ما باید به دنبال آن باشیم که صنایع دستی را به دنیا معرفی کنیم .
نظر شما