دکتر نورالدین پیرموذن مخبر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی که در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر گزارش نشست عصر امروز کمیسیون متبوعش را تشریح می کرد، اظهار داشت: در این جلسه مسئولان مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی حضور داشته و گزارش جامعی در خصوص ماده 88 قانون برنامه چهارم توسعه ارائه کردند.
او تصریح کرد: وزارت بهداشت و درمان بر اساس بند (ه) ماده 88 قانون برنامه چهارم توسعه موظف شده به منظور ارتقاء مستمر کیفیت خدمات سلامت و تعالی عملکرد خدمات بالینی و همچنین افزایش بهره وری و استفاده بهینه از امکانات بهداشتی و درمانی کشور، نسبت به طراحی و استقرار نظام جامع اطلاعات سلامت شهروندان ایرانی اقدام کند.
پیرموذن ادامه داد: این نظام باید طوری طراحی شود که منجر به افزایش کیفیت ارائه خدمات بهداشتی و درمانی و افزایش بهره وری گردد و از سوی دیگر همه فضای درمانی کشور را در بخش های خصوصی و دولتی تحت پوشش قرار دهد.
مخبر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: وزارت بهداشت و درمان در راستای اجرای ماده 88 قانون برنامه چهارم توسعه، مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات را تشکیل داد و تحقق عینی ماده مذکور را بر عهده این مرکز نهاد و مجموعه مذکور فعالیت های خود را تحت عنوان "پرونده الکترونیکی سلامت" آغاز کرده است.
به گفته مخبر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی بر اساس طرح اولیه برای ارتقاء خدمات سلامت از طریق استقرار نظام جامع اطلاعات سلامت که در 5 بیمارستان دانشگاهی کشور اجرا شده، تحقق عملی طرح مورد نظر علاوه بر سامانه پشتیبانی از تصمیم گیری های مدیریتی و آموزش علوم پزشکی و پژوهش پزشکی از نظر نظارت و ارزیابی مالی نیز موثر خواهد بود.
وی متذکر شد: برای اجرای عملی کامل طرح استقرار نظام جامع اطلاعات سلامت شهروندان ایرانی 370 میلیارد ریال هزینه پیش بینی شده که پس از طرح موضوع در هیئت دولت، اجرای آن عملیاتی خواهد شد.
نماینده اردبیل و مخبر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پایان خاطر نشان کرد: با اجرای همه جانبه طرح نظام جامع اطلاعات سلامت، تمام دفاتر بیمه درمانی و پرونده های پزشکی، الکترونیکی شده و شهروندان ایرانی صاحب کارت هوشمند سلامت حاوی اطلاعات جامع گذشته و حال بیماران خواهند شد.
نظر شما