۷ آبان ۱۳۸۶، ۱۲:۲۱

پارسایی:

تئاتر کودک باید اولویت باشد

تئاتر کودک باید اولویت باشد

ما صاحب تئاتری هستیم که برای کودک است و برای اینکه در آینده صاحب تئاتر حرفه‌ای باشیم، باید اولویت با تئاتر کودک باشد.

حسین پارسایی در گفتگو با خبرنگار مهر، صرف کودک بودن مخاطبان این بخش از تئاتر را دلیلی برای کم اهمیت شدن آن ندانست و خاطر نشان کرد: "ما باید همواره نگاه کلان به تئاتر کودک و نوجوان داشته باشیم. این توقع یک بحث ریشه ای است اما اینکه به تئاتر کودک نگاهی کلان داشته باشیم دست یافتنی است. این امر به کار مدیران میانی تئاتر بر می گردد و استمرار حرکت هنرمندان می تواند تئاتر کودک را در جایگاه اصلی خود قرار دهد."

وی افزود: "تئاتر کودک از تولید تا اجرا یک جریان سیال برای مخاطب است و اگر به صورت ایده ال جایگاه آن را در نظر بگیریم در واقع در ابتدای راه هستیم و حرکت در حال حاضر  با برگزاری جشنواره سیزدهم و چهاردهم شروع شده و تولید 210 نمایش در عرصه تئاتر کودک کشور و اجرای عمومی آنها گویای آن است. من معتقدم این دوره از جشنواره یک قدم به جلو بوده است. اصفهان پتانسیل بین المللی شدن را بیشتر از شهر های دیگر دارد و تبلیغات، امکانات و جذب مخاطب در اصفهان بسیار خوب است."

پارسایی یادآور شد: "به نظر من در عرصه تئاتر دو موضوع ما را در فقر نسبی نگه داشته، یکی کمبود متون نمایشی و دیگری کمبود امکانات اجرا از قبیل تجهیزات و سالن های نمایشی. برگزاری این جشنواره ها در شهرستان ها باعث شده مسئولان بیشتر در رفع این مشکل بکوشند."

مدیر کل اداره هنرهای نمایشی مخاطب تئاتر کودک را قوه تخیل، خیال و حواس آدم هایی معرفی کرد که قرار است روی لوح سفید ذهنشان طرحی نقش ببندد که این امر در تربیت نیروی فهیم تئاتر و کودکان و نوجوان بسیار مهم است.

وی تأکید کرد: "هنوز متولیان تئاتر هنوز به این پیچیدگی ها و حساسیت ها واقف نشده اند که این نشان از کمبود دانش آنها ندارد بلکه امکانات اساسی برای تثبیت این موضوع در اختیار وجود ندارد. از نظر امکانات هنوز متولیان و تولید کنندگان تئاتر کودک به آن نتایج مناسب مد نظر نرسیده اند."پارسایی تنها راه ارتقای سطح کیفی متون نمایشی تئاتر کودک را کشف استعدادهای گمنام اعلام کرد و از پیشنهاد راه اندازی سایتی آموزشی خبر داد که افراد به صورت مکتوب و استفاده از استاد راهنما می توانند آموزش های لازم را در این زمینه دریافت کنند.

وی در این خصوص گفت: "قرار است آقای رحماندوست، دبیر جشنواره تئاتر کودک امسال این کارگاه های آموزشی اینترنتی را راه اندازی کند. در تئاتر کودک افراد به دلیل دسترسی نداشتن به کتب و اساتید در حال هرز رفتن هستند و نیروی گریز از مرکز ما در تئاتر کودک کشف این استعداد هاست."

وی تصریح کرد: "به منظور تقویت متون نمایشی این نیاز وجود دارد که آثار تئاتر کودک و نوجوان در کارگاه های تخصصی به مشاوره گذاشته شوند و گرنه با برگزاری جلسات سخنرانی و نشست، فقط برخی برنامه های خود را در ویترین جشنواره گذاشته ایم که بازدهی محدودی دارد."

کد خبر 576836

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha