علی مدقالچی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه در سازمانهای بینالمللی مثل WHO پنج رکن ایمنی برای ارتقای ایمنی و کاهش تصادفات مطرح شده است، اظهار کرد: یکی از این ارکان به «واکنش پس از حادثه» مربوط است که باید خدمات امداد و نجات مناسبی انجام شود تا افرادی که در صحنه تصادف قرار میگیرند و به شکل جسمی یا روحی مجروح میشوند، بتوانند بعد از دوره مشخصی به عنوان یک انسان نرمال به جامعه برگردند.
وی ابراز کرد: علاوه بر توانبخشی جسمی، باید اقدامات روانشناسی و روانشناختی نیز انجام شود تا فرد را از شوک بعد از حادثه نجات دهد؛ چراکه در غیر این صورت راننده یا افراد حاضر در صحنه تصادف، دچار ترس و اضطراب شده و در صحنههای مشابه عکسالعمل بد یا تهاجمی از خود نشان میدهند.
معاون حمل و نقل ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان زنجان با اشاره به اینکه دولت وظیفه دارد جامعه را از لحاظ روحی و جسمی سالم کند، بیان کرد: در ایران متأسفانه بعد از تصادف به آموزش مسائل روانشناسی توجه نمیکنند تا فرد بتواند صحنه تصادف را فراموش کند.
وی رکن بعدی ایمنی را «کاربران ایمن راه» دانست و گفت: در این رکن با توجه به نقش انسان در بروز تصادفات دنبال کاربرانی هستیم که خودایمن و خودکنترل هستند و این فرد برای حفظ جان خود، مسافران و همراهان، وجدان دارد و اجازه نمیدهد به بهانه چند دقیقه زود رسیدن، هیجان داشتن یا لجبازی، به جان و مال خود و دیگران آسیب برساند.
کاربر خودایمن حرکت خودرو را با شرایط تنظیم میکند
مدقالچی تصریح کرد: کاربر خودایمن کسی است که بر اساس وضعیت جاده، شرایط محیطی، خودرو و مهارت خود، سرعت، مانور و زمان سفر را تعیین میکند و دنبال اثبات چیزی به بهای جان خود و دیگران نیست و چنانچه میبیند خودروی او ضعیف است، یا برای سفر از آن استفاده نمیکند یا در زمان و مکان مناسب آن را بهکار میبرد.
وی با اشاره به اینکه انسان ۶۷ تا ۷۵ درصد به طور مستقیم در بروز تصادفات نقش دارد، یادآور شد: نقش انسان در ترکیب با عامل جاده و خودرو ۹۳ درصد است و میبینیم که افراد نقش بیشتری در رانندگی ایمن یا حادثهساز دارند، چون تنها چیز هوشمند انسان است و جاده و خودرو درایت و درک ندارند.
نظر شما