به گزارش خبرنگار مهر، عباس محمدیان مدرس دانشگاه و پژوهشگر علوم ارتباطات در یادداشتی اظهار داشت: گفتمان جهادی؛ نیاز امروز، راهبرد فردا است و از جمله موفقیتهای راهبردی اول انقلاب، تشکیل نهادی کارساز و پیش برنده بود به نامِ جهادِ سازندگی تشکیلاتی که بدون گرفتار شدن در بروکراسی خسته و خسته کننده، گرفتاری مردم روستا را رفع میکرد.
جزئیات یادداشت محمدیان به شرح ذیل است.
اول انقلاب روحیه جهادی خدمت، انرژیی ناب را تولید کرده بود که داشت جامعه را تکان میداد. حتی ادارات و سازمانهای قدیمی هم به تکاپو افتاده بودند تا از این روحیه جوانی عقب نمانند. ما روستاییها بیشتر به یاد داریم که خطِ جهاد در دفاع از ایران که در غرب و جنوب، به مجاهده مسلحانه ترجمه میشد، در دیگر مناطق، ترجمهای مصلحانه داشت. آنجا رزمندگان و سربازانِ نظامی پوش ما از تمامتِ اَرضی ایران و انقلاب دفاع میکردند.
در این سو اما فرزندان وطن بدون لباسی مشخص و نشانی آشکار، از تمامتِ عِرض و آبروی انقلاب دفاع میکردند. آن دفاع و این نقش آفرینی در حقیقت دو روی سکه معتبر انقلاب بودند که در بازار مقاومت و سازندگی و هم ساحت امید و اعتلای وطن، رواجی احترام برانگیز داشت. از آن کنشهای سازنده و مستظهر به اندیشه دینی و باور انقلابی، گفتمانی شکل گرفت تعالی دهنده و سازنده.
جنگ به پایان آمد، ساختارها به هر دلیل تغییر پیدا کرد اما نیاز امروز و فردای وطن به آن گفتمان نه تنها کمرنگ نشد که هر روز بیشتر هم میشود. اگر نگاهی آسیب شناسانه به امور داشته باشیم، به این نتیجه خواهیم رسید که باید دوباره آن گفتمان را فراتر از پیش در قامت یک نهضتِ فراگیر، دنبال کنیم.
این که گروههای جهادی در اقصی نقاط کشور حضور پیدا میکنند و با سازندگی خطِ انقلاب را به روشنی در دل زمین ترسیم می کننده، احترام برانگیز، لازم و سازنده است اما کافی نیست. ایران برای پیشرفت، برای عبور از موانع، برای شکستن دیوارهای دشمن ساخته نیاز به فراگیرشدن این گفتمان در بالاترین حد دارد.
همگانی شدن گفتمان جهادی، فراگیر شدن و همگانی شدنِ حضور آحادِ مردم، به خصوص جوانان، الزامی حیاتی است. این گونه میشود گفتمانِ جهادی را در عینیتِ جامعه محقق کرد.
همراه شدن باورمندانه ظرفیتهای حاکمیتی به خصوص دولتی، این نهضت را شتابی سازنده خواهد بخشید. شعار خدمت رسانی، پشتوانهای چون شعور دیگر خواهی خواهد یافت و مسیر برای رسیدن به عدالت و پیشرفت، هموار خواهد شد.
در مسیری چنین است که امور کشور هم سامانی نو مییابد. این را دیروز تجربه کرده ایم. امروز باید غبار غفلت را از دیده و دل بزداییم و دوباره به سازندگی با نگاه جهاد بنگریم. با تعمیق و ترویجِ فرهنگ عمیق جهاد به معنای واقعی، میتوانیم میدانِ سعی و عمل را توسعه دهیم.
پعمل هم با موفقیت همراه خواهد شد. نتیجه طبیعی تلاش و سنت لایتغیر الهی هم بر نتیجه مند بودن سعی و تلاش و عمل است. کوشش جهادی، تنظیمِ عزم عمومی، در هندسه فردای بهتر، روزهای روشنتری در تقویم ایران اسلامی رقم خواهد زد.
نظر شما