۸ خرداد ۱۴۰۲، ۹:۰۴

مهر گزارش می‌دهد؛

آبی که برکت نبود/ روایتی از سیل در خراسان شمالی

آبی که برکت نبود/ روایتی از سیل در خراسان شمالی

بجنورد- وقوع سیلاب در برخی روستاهای فاروج و شیروان خسارات متعددی بر جای گذاشت که تلف شدن ۴۰۰ راس دام، فوت ۴ شهروند و آسیب متعدد به راه‌ها از جمله این موارد است.

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: هشدار نارنجی هواشناسی خراسان شمالی صادر شده بود اما کسی خیال نمی‌کرد بارش‌ها به این حد باشد؛ بارش‌هایی که شامگاه شنبه در فاروج و شیروان به وقوع پیوست و باعث شد ۴ نفر نیز اسیر سیلاب شده و جان خود را از دست دهند.

بارش ۲۰ دقیقه‌ای باران به حدی بود که برخی روستاهای فاروج را با مشکلاتی مواجه کرد؛ ادامه این سیلاب به روستاهای شیروان رسید و در آنجا نیز مشکلات متعددی ایجاد کرد.

سیلی که تلفات جانی داشت

دولت اسماعیل زاده، فرماندار شیروان در این خصوص در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: شنبه شب سیلابی که از سوی خرق فاروج راه افتاده بود وارد روستاهای شیروان شد.

فرماندار شیروان ادامه داد: این سیلاب ابتدا به «فیض آباد» رسید که آسیبی بر جای نگذاشت.

وی افزود: در منطقه «قلعه حسن» مسدودی دو ساعته جاده را شاهد بودیم.

اسماعیل‌زاده تصریح کرد: دره گلیان نیز با سیلاب مواجه شد که زن و شوهر سوار بر تراکتور بر اثر واژگونی گرفتار سیلاب شده و جان خود را از دست می‌دهند.

وی بیان داشت: جنازه این دو فرد پیدا شده است.

غلامرضا شفیق نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وقوع سیلاب در استان، اظهار داشت: متأسفانه در این حادثه ۴ نفر جان خود را از دست دادند.

سرپرست اداره کل مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی ادامه داد: از این افراد ۲ نفر در روستای مایوان و چوکانلوی فاروج و ۲ نفر در گلیان شیروان جان باختند.

وی با تاکید بر اینکه سازمان هواشناسی روز گذشته هشدارهای هواشناسی را داده بود، افزود: مردم به این هشدارها توجه لازم را داشته باشند.

روستاهای استاد و گلیان بیشترین آسیب را دیدند

اما علاوه بر تلفات جانی، این سیلاب باعث خسارت متعددی به حوزه‌های دامی و کشاورزی داشت.

شفیق در ادامه گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بیشترین خسارت‌های وارد شده به ترتیب به روستاهای استاد در فاروج و گلیان در شیروان بوده است.

آبی که برکت نبود/ روایتی از سیل در خراسان شمالی

وی با بیان اینکه در روستای استاد با جاری شدن سیلاب انشعابات آب، برق و گاز قطع شد، گفت: با تلاش‌های صورت گرفته برق و گاز از دیروز وصل شده است.

شفیق افزود: اما سیلاب خسارت‌های زیادی را به انشعابات آب در این روستا وارد کرده و خطوط آب دچار آب بردگی شده اند که هم اکنون آبرسانی سیار در حال انجام است و مشکل آب طی امروز حل خواهد شد.

خسارت بر راه‌ها، دام‌ها و بخش کشاورزی

وی ادامه داد: یکی از مشکلات اساسی ما راه روستای استاد است چراکه راه ورودی به این روستا از رودخانه عبور می‌کند و سیلاب سنگ‌های بزرگی را وارد این قسمت کرده و علاوه بر آن سنگ ریزه های زیادی نیز وارد بدنه روستا شده که راهداری در حال جمع آوری آنها هستند.

شفیق بیان کرد: طبق گزارشات اولیه ۴۰ واحد مسکونی در روستای استاد از ۵ تا ۱۰۰ درصد خسارت دیده اند و ۱۰ واحد مسکونی نیز در روستای گلیان دچار خسارت شده است.

به گفته وی علاوه بر آن ۲۱ خودرو نیز در روستای استاد و یک دستگاه تراکتور در روستای گلیان به طور کامل خسارت دیده اند.

شفیق افزود: علاوه بر آن سیل موجب تلف شدن ۴۰۰ رأس دام شده است.

وی ادامه داد: سیل در روستای استاد موجب از بین رفتن هزار متر مربع سنگ فرش و ۲۰ متر دیوار ساحلی شده است.

عبدالرضا فرزانه، فرماندار فاروج نیز در این راستا به خبرنگار مهر گفت: بر اساس برآورد اولیه، سیل شامگاه شنبه ۱۷ میلیارد تومان به بخش کشاورزی این شهرستان خسارت وارد کرد.

وی بیان کرد: بیشترین خسارت سیل به بخش کشاورزی در روستای چوکانلو گزارش شده است.

آبی که برکت نبود/ روایتی از سیل در خراسان شمالی

فرماندار فاروج خاطرنشان کرد: ۱۳۸ رأس دام هم در اثر سیل تلف شدند.

وی افزود: متأسفانه در سیل دیشب ۲ نفر فوت کردند و ۲۰ دستگاه خودرو که در مسیر سیل بود، تخریب شد.

راه‌ها پاکسازی شد

محمد مشتری نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: طی بارش‌های شبانه روز گذشته، روستاهای «استاد»، «مایوان»، «چوکانلو»، «سه گنبد»، «خیرآباد» و «سیاهدشت» در شهرستان فاروج و روستاهای «گلیان»، «ملاباقر»، «رزمقان»، «چلو»، «پرسوان»، «سیدآباد» در شهرستان شیروان درگیر سیلاب شدند.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای خراسان شمالی افزود: ۲۰ دستگاه ماشین آلات در شهرستان‌های فاروج شیروان جهت کمک رسانی به مردم سیل‌زده و ارگان‌های خدمات‌رسان به‌کارگیری شد.

وی در ادامه افزود: خدمت‌رسانی تا رفع مشکلات هم‌استانی‌های عزیز ادامه خواهد داشت.

هرچند اینک سیل فروکش کرده اما نیروهای بسیج، هلال احمر، راهداری و علوم پزشکی همچنان برای رفع مشکلات این مناطق به مردم خدمت رسانی می‌کنند.

همچنین روز گذشته محمدرضا حسین نژاد، استاندار خراسان شمالی نیز به صورت میدانی از مناطق سیل زده بازدید کرد که این امر می‌تواند در اخذ اعتبارات برای بهسازی این روستاها و جاده‌ها کمک کننده باشد.

به صورت تجمیعی هنوز میزان خسارت وارده به روستاهای فاروج و شیروان گزارش نشده است اما پیش بینی‌های اولیه حاکی از خسارات چند ده میلیاردی به زیرساخت‌های عمومی و شخصی است.

کد خبر 5796826

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha