۱۳ آبان ۱۳۸۶، ۹:۴۸

صاحبنظران در گفتگو با مهر: تسخیر لانه جاسوسی اراده ملی بود نه یک جمع دانشجویی/ کوچکترین تعرض آمریکا به ایران پاسخی قاطع تر از 13 آبان درپی دارد

صاحبنظران در گفتگو با مهر: تسخیر لانه جاسوسی اراده ملی بود نه یک جمع دانشجویی/ کوچکترین تعرض آمریکا به ایران پاسخی قاطع تر از 13 آبان درپی دارد

تعدادی از کارشناسان و صاحبنظران، تسخیر لانه جاسوسی آمریکا را ناشی از اراده ملی خواندند و با رد اینکه تصمیم جمعی دانشجویان انگیزه و عامل ظهور این واقعه بوده است، تاکید کردند که آمریکا در 13 آبان دریافت که نمی تواند نگاه سودجویانه به ملت و کشور ایران داشته باشد و اکنون مطمئن است که اگر کوچکترین تعرضی به این ملت داشته باشد پاسخی قاطع تر از حماسه 13 آبان خواهد گرفت .


جهان منتظر سومین سیلی ایران برگوش آمریکا باشد

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: ملت ما سیلی اول را در انقلاب 57 و سیلی دوم را در13 آبان بر گوش آمریکا نواخت و از این پس جهان باید منتظر شنیدن صدای سومین سیلی به گوش آمریکا باشند.

مرتضی تمدن در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر، با اشاره به سالروز حماسه 13 آبان اظهارداشت: هر جنگ و آتش و خونی که در دنیا برپاست بدون نقش آمریکا نیست.

وی افزود: در 13 آبان ملت ایران با سیلی که در گوش آمریکا نواخت هیمنه این ابرقدرت را در دنیا فرو ریخت و بی شک طبق پیش بینی امام پس از فروپاشی شوروی که گفتند "آمریکا هم روزی مضمحل خواهد شد" شاهد از بین رفتن این قدرت خواهیم بود.

نماینده شهرکرد گفت: تهدیدات و ترفندهای آمریکا در 13 آبان کارگر نیفتاد و امروز هم که ایران را تهدید نظامی می کند و حقوق هسته ای ما را نادیده گرفته و با روشهای غیر دموکراتیک و غیر قانونی بر ایران فشار وارد می کند، تهدیداتش راه به جایی نخواهد برد و به همان سرنوشت 13 آبان گرفتار خواهد شد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خاطرنشان کرد: عربده کشی های بی پشتوانه آمریکا نه ملت ایران را می ترساند نه کوچکترین تردیدی در عزم ما نسبت به دست یابی به حقوق مسلم خود راه می دهد.

وی گفت: آمریکا مانند یک گاو وحشی است که فقط با عربده کشی قصد تحقق اهداف شوم خود را دارد و ظاهرا دولت آمریکا و سیاستمدارانش و لابی صهیونیست با هیچ چیزی جز سیلی بعدی ملت ایران آرام نخواهند گرفت.

تمدن ابراز امیدواری کرد سیلی بعدی توسط ملت ایران به گوش آمریکا زده شود و این ایام با پیروزی دیگر ملت ایران و سایر ملت ها در برابر ابرقدرتها مصادف شود.
 

آمریکا از 13 آبان عبرت بگیرد/ افزایش تهدیدات وحدت ملی را تقویت می‌کند

معاون سیاسی وزیر کشور واقعه 13 آبان را موجب ارتقاء وحدت و یکپارچگی ملت ایران دانست و گفت: آمریکا باید بداند افزایش فشارها و تهدیدات علیه ملت ایران به تقویت اتحادملی و انسجام اسلامی ایرانیان می انجامد و تداوم تهدیدات، تنها باعث از دست رفتن بیشتر منافع این کشور می شود.

علیرضا افشار معاون سیاسی وزیر کشور و یکی از دانشجویان مبارز حاضر در تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در سال 58 در گفتگو با خبرنگار مهر، گفتگو می کرد، تهدیدات آمریکا علیه ملت ایران را جنگی روانی دانست و گفت: تمامی صاحب نظران و کارشناسان در آمریکا معتقدند که بازنده جنگ عراق و افغانستان، آمریکاست.

وی افزود: آمریکا با مشکلاتی که در عراق و افغانستان با آنها دست و پنجه نرم می کند، توان و امکان بازکردن میدان جنگ دیگری را ندارد.

افشار ادامه داد: تهدیدات ضد ایرانی دشمنان باعث ارتقاء روحیه رزمندگان، توان دفاعی و جهش های ما در تجهیزات نظامی در سالهای اخیر شده است.

معاون سیاسی وزیر کشور در ادامه با بیان اینکه دشمنان تلاش می کنند تا ایران را ناامن جلوه دهند، خاطرنشان کرد: آنان با این اقدام درصدد هستند، مانع سرمایه گذاری خارجی در کشورمان شوند و به مشکلات داخلی دامن بزنند اما بالعکس علاوه بر اینکه اکنون شاهد رشد سرمایه گذاری در کشورمان هستیم، یکی از امن ترین کشورهای خاورمیانه نیز محسوب می شویم به گونه ای که این امنیت هیچ گاه بیش از امروز نبوده است.

وی یکی دیگر از اهداف جنگ روانی آمریکا را تهدید هم پیمانان خود برای افزایش فشار بر ایران و مشارکت در تحریم ها برشمرد و اظهار داشت: تحریم ایران بیش از آنکه برای ما ضرری داشته باشد، آمریکا و کشورهای تحریم کننده را متضرر ساخته و ما اکنون خودکفایی خود را مرهون این تهدیدات می دانیم و در برابر دشمنان هیچ گاه سرخم نخواهیم کرد.

افشار، در ادامه شعار "مرگ بر آمریکا" را از تجارب دوران پیروزی انقلاب خواند و افزود: این شعار از همان روزها آغاز شد.

معاون سیاسی وزیر کشورهمچنین یادآورد شد که جهانیان درصدد بودند تسخیر لانه جاسوسی در سال 58 را به عنوان حرکتی ضد قوانین بین المللی جلوه گر نمایند اما هنگامیکه اسناد و مدارک جاسوسی سفارت آمریکا در ایران منتشر شد، جهان به مظلومیت ملت ایران پی برد.

افشار در ادامه گفتگو با مهر، آثار دیپلماسی فعال برای کشورمان را بهتر از دیپلماسی انفعالی ارزیابی کرد و گفت: همانگونه که در آن روز برای تسخیر لانه جاسوسی فعالانه در میدان بودیم و نتایج بسیار خوبی را به دست آوردیم امروز نیز دکتر احمدی نژاد با سئوالاتی که مطرح می کند، دشمنان را به چالش  بیشتری می کشاند و لذا این اقدام بهتر از این است که فقط بنشینیم و نظاره گر باشیم.

معاون سیاسی وزیر کشور همچنین تاکید کرد که در جریان 13 آبان دریافتیم اراده ملی پس از توکل به خداوند، بزرگترین پشتوانه برای ماست به گونه ای که حضرت امام خمینی (ره) تسخیر لانه جاسوسی را "انقلاب دوم" نام نهادند چرا که در این انقلاب توانستیم، دست نفوذ استکبار را از کشورمان قطع کنیم و در انقلاب اول نیز دست رژیم ستم شاهی را در پرتو وحدت و اراده ملی کنار زدیم.

وی در ادامه یکی از عبرت هایی که آمریکا باید از روز 13 آبان ماه بگیرد را عقب نشینی گام به گامش از تهدیدات کنونی علیه ایران ارزیابی کرد و گفت: این تهدیدات تنها باعث از دست رفتن بیشتر منافع غرب می شود.

افشار یادآور شد که در آن روز ملت شجاع ایران از تسخیر لانه جاسوسی نترسیدند، اما برخی جریان های لیبرالی در گوش مسئولان، آزادی گروگانها را می خواندند و برای آزادی آنان فشار می آورند.

معاون سابق ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه آمریکا از تمام توان خود در حمله نظامی به طبس در آن سالها استفاده کرد، به این فرمایش امام راحل اشاره و خاطرنشان کرد: به فرموده ایشان "آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند" و لذا در این واقعه امید آمریکا در ضربه زدن به ایران به یاس مبدل گردید.

 
کوچکترین تعرض آمریکا به ایران پاسخی قاطع تر از 13 آبان درپی دارد

عضو هیئت رئیسه مجلس گفت: آمریکا در 13 آبان دریافت که نمی تواند نگاه سودجویانه به ملت و کشور ایران داشته باشد و اکنون مطمئن است که اگر کوچکترین تعرضی به این ملت داشته باشد پاسخی قاطع تر از حماسه 13 آبان خواهد گرفت .

حمیدرضا حاجی بابایی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر، با اشاره به فرارسیدن سالروز حماسه 13 آبان این روز را از چند جهت دارای اهمیت خواند و اظهارداشت: در این روز با تبعید امام، در واقع جهش عمومی مردم شکل گرفت ، حضرت امام وارد صحنه شدند و در نهایت اقدامات ایشان به تبعید منجر شد و این زمینه ساز یک انقلاب بود و آثار خود را در انقلاب 57 نشان داد.

وی افزود : 13 آبان همچنین نماد یک حرکت دانشجویی بود ، عده ای دانشجو در اعتراض به اقدامات رژیم شاه در این روز به شهادت رسیدند و حرکت جمعی آنان نماد یک حرکت انقلابی و منطبق بر ولایت و مرجعیت بود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد : نامگذاری این روز به نام دانش آموز نیز بیانگر این است که دانش آموزان ما همواره بزرگترین پتانسیل انقلاب اسلامی هستند و امروز با ورود به مسائل انقلاب اسلامی از مهمترین ارکان پیروزی و موفقیت انقلاب اسلامی محسوب می شوند.

وی افزود: در این روز یک حرکت مهم دیگر نیز شکل گرفت که امام خمینی از آن به عنوان انقلاب دوم یاد کرد و آن تسخیر محلی بود که به توطئه خانه ای برای آمریکا و جریانات نفوذی در داخل کشور تبدیل شده بود و دانشجویان ما با افکار اسلامی خود این لانه جاسوسی آمریکا را تسخیر کردند و این حرکت مورد تایید امام قرار گرفت.

حاجی بابایی تاکید کرد: با این اتفاقات و حماسه ها، ابهت پوشالی آمریکا فرو ریخت و موجب شد که در برابر جمهوری اسلامی زانو زند و قد خم کند .

وی افزود : واشنگتن همواره به دنبال جبران این شکست بزرگ خود بود، اما هیچ گاه نتوانست به اهداف شوم خود نسبت به ایران دست یابد.

عضو هئیت رئیسه مجلس تاکید کرد : آمریکا باید از وقایع و حماسه آفرینی ملت ایران در 13 آبان درس های بی شماری بگیرد . 

آمریکا راهی جز تواضع در قبال حقانیت ملت ایران ندارد


محمد عطریانفر فعال سیاسی و روزنامه نگار با بیان اینکه آمریکا نمی تواند ایران را به عنوان یک عنصر موثر در خاورمیانه، نادیده بگیرد، گفت: برای آمریکا راهی جز این باقی نمانده که در برابر حقانیت و تاریخ ایران تواضع کند.

محمد عطریانفر عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی که به مناسبت فرا رسیدن 13 آبان سالروز تسخیر لانه جاسوسی و روز ملی مبارزه با استکبار جهانی با خبرنگار مهر گفتگو می کرد، شرایط امروز کشورمان در مقایسه با سال 58 که تسخیر لانه جاسوسی رخ داد را دارای اختلافات فاحشی در ماهیت و شکل دانست.

وی اظهار داشت: واقعه آن روز بازتاب طبیعی و منطقی مناقشه تاریخی فی مابین ایران و آمریکا در خصوص حمایت های این کشور از رژیم پهلوی بود که این واقعه در تاریخ ایران همیشه ماندگار خواهند بود.

این فعال سیاسی ادامه داد: اکنون پس از سه دهه در عرصه مدیریت جهان شاهدیم که رقابت های شکننده کشورهای جهان جای خود را به همکاری های سازنده داده و لذا در چنین مکانیزمی آمریکا نمی تواند خارج از این مدل و فرآیند حرکت کند.

این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی با بیان اینکه در دنیای معاصر قدرتهای بزرگ تعامل سازنده با سایر کشورها را پذیرفته اند، تصریح کرد: کشورهای جهان بر اساس وزن سیاسی، اقتصادی و تاریخی باید خود را در چنین معادله ای تعریف کنند چراکه مجموعه کشورهای قوی و ضعیف و اروپایی و جهان سومی این امر را پذیرفته اند.

او تاکید کرد که آمریکا، ایران را به عنوان یک عنصر موثر در خاورمیانه، اقتصاد نفتی جهان و کشوری که تعیین کننده حوزه اندیشه شیعی در قسمت اعظمی از عراق و همچنین افغانستان است، را نمی تواند نادیده انگارد و یا به رسمیت نشناسد .

به گفته عطریانفر، مدلی که اکنون آمریکا به عنوان براندازی و یا تغییر رژیم در خصوص ایران در پیش گرفته، مغایر مدلی است که امروز جهان درحال انطباق خود با آن است.

وی، راهی که آمریکا در قبال کشورمان درپیش گرفته را مجادله موردی خواند و تاکید کرد: برای آمریکا راهی جز این باقی نمانده است که در برابر حقانیت و تاریخ ایران تواضع کند.

عطریانفر  تصریح کرد: چنانچه دولت فعلی به مانند دولت های گذشته، سیاست تشنج زدایی را به عنوان رویکرد اصلی خود انتخاب می کرد، قطعا در رویکرد کنونی آمریکا نسبت به ایران تاثیر گذار بود و این چالش موردی و نقطه ابهام با نوعی جهت گیری اعتدالی و عقلانی و لابی با قدرتهای بزرگ اروپایی که زبان ایران را درست می فهمند، قابل عبور بود.

به گفته وی، این تفکر که باید با وقایع امروز هم به مانند 30 سال گذشته برخورد کنیم، در حوزه عقلانیت سیاسی از هواداری برخوردار نیست. 

کد خبر 580370

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha