به گزارش خبرنگار مهر، حسن خجسته در مجمع عمومی اجلاس ABU درباره رسانههای سنتی در عصر دیجیتال صحبت کرد و گفت: "تمام صاحبنظران در سیر تکوین تاریخ بشریت همچنان که از انقلاب کشاورزی یا انقلاب صنعتی یاد میکردهاند، امروز از انقلاب دیجیتال و عصر دیجیتالی یاد میکنند. مفهوم عصر دیجیتال گرچه بار تکنولوژیکی و ابزاری زیادی داشته و ممکن است تاکید بیش از حد بر آن ما را به ورطه نظریههای ابزارگرا بکشاند، اما به هر تقدیر نمیتوان از تاثیرات شگرفی که این تحول در فردیترین عرصههای زندگی تا عمومیترین جلوههای آن بر جای نهاده است، غافل شد."
وی در ادامه افزود: "امروزه فناوریهای دیجیتال نه تنها اقتصاد، سیاست و فرهنگ که حتی احساسات، عواطف، روابط اجتماعی و ... ما را نیز متحول کرده است. لذا تعبیر "الکترونیک برای همه چیز" که حکایت از "دیجیتالی شدن" یا "الکترونیکی شدن" فراگیر می کند بیشتر مصداق می یابد."
خجسته درباره ویژگیهای رسانههای جدید و دیجیتال و الکترونیک توضیح داد: "رسانههای الکترونیکی و دیجیتالی فی نفسه و با اتکا بر ظرفیتها و امکانات فنی و تکنولوژیکی خود زمینههای سخت افزاری لازم را جهت تکثر و تنوع رسانهای فراهم کنند. رسانههای الکترونیکی و دیجیتالی بر فردیت خلاق و فعال دامن میزنند. رسانههای الکترونیکی و دیجیتال آنچنان مصرف رسانهای و نقش مخاطب را دگرگون کردهاند که برخی صاحبنظران داعیه عصر مرگ "مخاطب" و ایجاد متعادل را دارند که حکایتگر ارتباط دو سویه میان فرستند و گیرنده است."
وی ادامه داد: "رسانههای الکترونیکی و دیجیتال "منوی رسانهای" و در نتیجه دامنه انتخاب مخاطبان را بسیار وسیع میسازند. شتابندگی از دیگر ویژگیهای عصر دیجیتال است. رسانههای دیجیتال با اتکا به ظرفیتها و ویژگیهایی نظیر "برقراری ارتباط دو سویه و متعامل"، "بازسازی واقعیات به صورت مجازی"، "استفاده از ظرفیتهای چند رسانهای" و ... کارکردهای آموزشی بسیار وسیع و جذابی یافتهاند و عرصه را برای فعالیت آموزشی رسانههای سنتی بسیار تنگ کردهاند."
خجسته خاطر نشان ساخت:"رسانه های دیجیتال و الکترونیکی در قیاس با رسانههای سنتی گستره توزیع وسیعتری داشته و کمتر کنترل پذیرند. رسانههای سنتی احتیاج به کمترین سطح آموزش داشته و دارد. رسانههای دیجیتال و الکترونیک با توجه با امکانات فناورانهای که جهت همگرایی تکنولوژیک دارند و نیز با توجه به روندهای اقتصادی و سیاسی حاکم بر عرصه بینالملل تمایل بسیار زیادی به تولید محصولات چند رسانهای جهت جذب مخاطب داشته و سعی دارند که تمامی احساسات انسان را درگیر فرایند ارتباطی میکند."
معاون صدا به راهکار ها اشاره کرد: "رسانه های سنتی باید نقاط آسیب پذیر خود را در قبال رسانه های جدید مشخص کنند و تا آنجا که ممکن است در همان نقاط خود را تقویت کنند. رسانههای سنتی به جای تاکید بر کارکردهای مشترک، باید بیشتر برکارکردهای اصلی و اختصاصی خود تکیه کنند. رسانههای سنتی همچنین می توانند از ظرفیت های رسانههای دیجیتال به صور مختلف استفاده کنند. توجه بیشتر به افکار عمومی و نیازهای مخاطبان نیز از دیگر راههای ابقای رسانههای سنتی در عصر دیجیتال است. همچنین بر طرف کردن شکاف دیجیتالی از دیگر استراتژی های موثر است."
معاون صدا در پایان اشاره کرد: "ما در عصر دیجیتال زندگی میکنیم و رسانههای دیجیتال سهم عظیمی در تولید واقعیات پیرامونمان دارند و علی رغم تاثیرات شگرفی که این رسانههای جدید در ساحتهای مختلف وجودی و اجتماعی ما دارند، نمیتوان رسانههای سنتی را به فراموشی سپرد."
نظر شما