۱۵ آبان ۱۳۸۶، ۱۳:۳۹

جزئیات ستاره قدیمی سحابی سرطان بررسی شد

جزئیات ستاره قدیمی سحابی سرطان بررسی شد

گروهی از دانشمندان آمریکایی با استفاده از مجهزترین سیستم های تلسکوپی موفق شدند جزئیات تشعشعات رادیویی از ستاره ای در سحابی سرطان را به ثبت برسانند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان موسسه "نیو مکزیکو تک" به کمک تلسکوپ شلمجی "آرسیبو" و آنتن های "تلسکوپ خیلی بزرگ" در شیلی توانستند جزئیات تشعشعات یک جرم آسمانی را در سحابی سرطان ردیابی کنند.

سحابی سرطان و اجرام چرخنده کوچکی که در هسته آن حضور دارند در اثر انفجاری یک ابرنواختر که در سال 1054 میلادی توسط منجمان چینی، عرب و اروپایی رصد شد، شکل گرفته است.

این دانشمندان در بررسی های اخیر خود موفق شدند جزئیات طیف رادیویی دو سیگنال را از این ستاره برج سرطان به مدت چند دقیقه ثبت کنند.

انتشار این ستاره نوترونی چرخنده که در هسته بخش های گازی این ابرنواختر جای گرفته اند، درحقیقت از دو تکانه تشکیل شده اند. یکی از این تکانه ها، تکانه اصلی (main pulse) و دیگری که با اولی درحدود 160 درجه اختلاف زاویه دارد، "تکانه میانه"(interpulse) نام دارد.

براساس گزارش International Reporter، از نظر تئوری این سیگنال ها باید از فرایندهای تشعشعات بسیار شبیه به هم منشا شده باشند، اما این دانشمندان در نهایت شگفتی مشاهده کردند که در بسامدهای بسیار بالا، این دو سیگنال کاملا متفاوت از یکدیگر هستند و بنابراین منشاء یکسانی ندارند.

این تفاوت در مدت زمان قطبی شدن این سیگنال ها وجود دارد، بطوریکه تکانه میانه در مدت زمان طولانی تری خود را حفظ می کند.

بطور خلاصه بنظر می رسد در بسامدهای بالا، دو پدیده فیزیکی مختلف موجود دارد که این سیگنال ها را ساطع می کند.

همچنین در بسامدهای بالا، تکانه میانه از مدل استاندارد تبعیت نمی کند و بنابراین در مگنوسفر ستاره ، پدیده های شدید دوباره به هم متصل نمی شود. این مسئله می تواند ریشه در یک مکانیزم فیزیکی داشته باشد که در زیر مگنوسفر عمل می کنند.

درحقیقت این دانشمندان در تحقیقات خود نشان دادند که رفتار ستاره برج سرطان با دیگر ستاره های نوترونی متفاوت است.

کد خبر 581684

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha