به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس،"محمود اصفهانی نژاد"، مشاور حقوقی هیئت ایرانی شرکت کننده در مجمع عمومی سالانه اینترپل (پلیس بین الملل) که از روز دوشنبه در مغرب آغاز شده، با اشاره به مطرح شدن پرونده آمیا توسط هیئت نمایندگی آرژانتین گفت : اگر اخطارها تصویب شود؛ اینترپل به ابزاری در دست هرکشوری برای اقدام علیه کشور دیگر تبدیل خواهد شد.
دادستان پرونده بمبگذاری سال 1994 در مرکز یهودیان آرژانتین موسوم به آمیا از اینترپل خواسته است علیه پنج تبعه ایران و یک لبنانی به دلیل دست داشتن در این بمبگذاری به زعم وی، حکم "اخطار قرمز" صادر شود. نمایندگان 186 کشور جهان در این مجمع قرار است امروز(چهارشنبه) درباره این درخواست رأی دهند.
"اخطار قرمز" به این معناست که مظنون برای استرداد احتمالی (به کشور دیگر) تحت پیگرد قرار می گیرد. گرچه طبق این حکم کشورها ملزم به دستگیری یا استرداد مظنون نیستند، اما افرادی که در وضعیت اخطار قرمز قرار گیرند، به فهرست تحت پیگرد اینترپل وارد می شوند.
"محمدعلی پاکشیر"، از دیگر اعضای حقوقی هیئت ایران نیز اظهار داشت: آمریکا و رژیم صهیونیستی مایلند اینترپل احکام اخطار قرمز را صادر کند تا به دنیا بگویند: ببینید، اینها تروریست هستند.
هیئت نمایندگی ایران طی دو روز اخیر رایزنیهایی را با هیئتهای نمایندگی سایر کشورها آغاز کرده و با ارائه اسنادی به زبانهای مختلف، واقع ماجرا را برای آنها توضیح داده است. از جمله دلایل اثبات مخدوش بودن مدارک و تحقیقات آرژانتین درباره پرونده از قبیل اینکه برخی شهود پرونده خود تحت تعقیب اینترپل هستند.
پرونده آمیا مربوط می شود به بمب گذاری سال 1994 در مرکز یهودیان در بوئنوس آیرس - پایتخت آرژانتین- موسوم به"انجمن همکاری متقابل آرژانتین واسرائیل"(Asociacion Mutual Israellita Argentina(AMIA وابسته به" کمیته یهودیان آمریکا" که در اثر آن 86 نفر کشته و 300 نفر زخمی شدند.
سال گذشته دادگاهی در آرژانتین به تحریک صهیونیستها، مقامهای بلندپایه ایران را به دست داشتن دراین بمب گذاری متهم کرد و خواستار بازداشت آنها شد؛ ایران چنین اتهاماتی را بی پایه و اساس دانسته است.
گروه های صهیونیست مدعی هستند که ایران و حزب الله لبنان در پس این ماجرا قرار دارند، اما در تحقیقاتی که تاکنون به عمل آمده هیچ مدرکی دال بر دخالت جمهوری اسلامی و حزب الله در این واقعه تروریستی به دست نیامده است.
این گروه ها بر اساس ادعای خود درباره پرونده بمب گذاری آمیا در بوئنوس آیرس، در تلاش برای فشار بر دولت آرژانتین برای قطع روابط سیاسی با ایران هستند.
اسفند سال 85 آسوشیتدپرس خبر داد که پلیس بین الملل (اینترپل) خواستار دستگیری شش مقام ایرانی است که ادعا می شود در انفجار مرکز یهودیان آرژانتین در ساتل 1994 دست داشته اند.
دادگاه آرژانتینی پس از سالها رسیدگی به پرونده آمیا در سال 2004 عنوان کرد که کسی برای بمب گذاری در این مرکز متهم نشد ،اما در پی این اعلام،عوامل داخلی انفجار آمیا از سوی قضات فدرال آرژانتین تبرئه شدند، اما بخش خارجی آن که ایران را متهم می کرد، همچنان گشوده ماند.
در پی این امر"خوان خوزه گالیانو" قاضی قبلی پرونده که مسئولیت رسیدگی به آن را برعهده داشت، برکنار شد و پلیس بین الملل در نشستی که در سال 2004 برگزار کرد به این نتیجه رسید که حکم صادرشده از سوی گالیانو برای دستگیری مقامهای ایرانی به علت برکناری قاضی آرژانتینی از اعتبار ساقط شده است.
درپی این امر،گروه های یهودی به ویژه "کمیته یهودیان آمریکا" اعلام کردند که خود را متعهد به پیگیری این پرونده تا متهم کردن ایران می دانند. درادامه این ماجرا، دولت و کنگره آمریکا به عنوان بخشی از تلاشهایشان در راستای به انزوا کشاندن ایران از مقامها و دادستان آرژانتین خواستند تا با صدور کیفرخواستی جدید، بار دیگر مقامهای ایران را در ارتباط با انفجار مرکز یهودیان این کشور تحت تعقیب قرار دهند.
نظر شما