به گزارش خبرگزاری مهر، محققان دانشگاه "کوئینز لند" استرالیا که نتایج تحقیقات خود را در شماره 6 نوامبر مجله Current Biology منتشر کرده اند، در بررسی های خود نشان دادند که قدیمی ترین نیاکان پرندگان علاقه ای به زندگی روی درخت نداشته اند.
این دانشمندان با مقایسه شکل و حالت پاهای پرندگان امروزی و پاهای بقایای فسیلی قدیمی ترین نیاکان آنها کشف کردند که پرندگان اولیه بیشتر وقت خود را روی زمین می گذرانده اند و بالای شاخه های درختان نمی رفتند.
دراین خصوص کریستوفر گلن، سرپرست این تیم تحقیقاتی اظهار داشت:" پاهای پرندگان دوره زمین شناسی مزوزوئیک بسیار شبیه به پاهای پرندگان امروزی است که تنها می توانند روی زمین راه بروند و یا حداقل ترجیح می دهند که روی زمین حرکت کنند. درحقیقت شکل پاهای این پرندگان شباهتی به پاهای پرندگانی که بیشتر وقت خود را روی شاخه های درخت می گذرانند، ندارد."
مزوزوئیک به دوره بین " پرمین" و "دوره سوم زمین شناسی" گفته می شود.
منشا و اولین تکامل پرندگان یکی از موضوعات مباحثات بیولوژی تکاملی است. درواقع پیش از این فرضیه هایی مطرح شده بود که براساس آنها پرندگان امروزی از اجدادی بوجود آمده اند که روی زمین زندگی می کردند.
در این تحقیق، دانشمندان پاهای 249 گونه زنده پرنده را بررسی کردند و نشان دادند که خمیدگی پاهای این پرندگان همزمان با افزایش رفتار غذا خوردن روی گیاهان بیشتر شده است. سپس این دانشمندان انحای پای بقایای فسیلی دردسترس پرندگان را تجزیه کردند.
به این ترتیب محققان استرالیایی تائید کردند که نیاکان پرندگان غذای خود را برخلاف گونه های امروزی از روی زمین پیدا می کرده اند.
نظر شما