۷ تیر ۱۴۰۲، ۱۴:۴۷

تولید زودهنگام گاز از فاز ۱۱ میدان مشترک پارس جنوبی با تمام توان

تولید زودهنگام گاز از فاز ۱۱ میدان مشترک پارس جنوبی با تمام توان

با اعلام قید فوریت از سوی مجموعه شرکت ملی نفت برای پیشگیری از مشکل ناترازی گاز در زمستان وتولید زودهنگام گاز از فاز۱۱ میدان مشترک پارس جنوبی با کاربست تمام توان مقرر شدعملیات توسعه آغاز شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت در حاشیه مراسم نصب سکوی فاز ۱۱ پارس جنوبی گفت: فاز ۱۱ پارس جنوبی از نظر موقعیت جغرافیایی برای شرکت ملی نفت ایران در خور توجه است.

وی با بیان این که از سال ۱۳۷۹ تا کنون شرکت‌های بین المللی در این طرح مشارکت و ابراز علاقمندی کرده اند، افزود: شرکت توتال در سال ۱۳۹۶ قراردادی را به امضا رساند اما به دلیل تحریم‌ها به شرکت cmpc واگذار کرد که این شرکت هم به دلایل مشکلات تحریمی از این پروژه کنار کشید.

او ادامه داد: با اعلام قید فوریت از سوی مجموعه شرکت ملی نفت ایران به منظور پیشگیری از مشکل ناترازی گاز در زمستان و با هدف تولید زودهنگام گاز از فاز ۱۱ میدان مشترک پارس جنوبی با کاربست تمام توان و تجهیزات موجود، مقرر شد شرکت ملی نفت ایران عملیات توسعه را آغاز کند که نیاز به سکو داشت. تأمین آن ۳ سال زمان نیاز داشت که در این مدت از سکوی ۱۲ سی استفاده شد.

وی تصریح کرد: جا به جایی یک سکوی بهره برداری از موقعیت خود به موقعیتی جدید اقدامی ابتکاری و راهگشا از سوی شرکت ملی نفت ایران برای سرعت بخشی به روند توسعه فاز مرزی ۱۱ بود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت خاطرنشان کرد: چالشی که وجود داشت گذاشتن و برچیدن یک سکو بود که اولین تجربه کشور به شمار می‌رود. این امر نیاز به مشاوران خارجی داشت اما متخصصان ایرانی توانستند آن را بدون کمک خارجیان به سرانجام برسانند.

خجسته مهر اضافه کرد: چند بخش شدن این سکو یکی از مشکلاتی بود که پیش تر چنین امکانی برای ما فراهم نبود.

وی  ادامه داد: مهمترین ظرافت بلند شدن سکو در شرایط تلاطم دریا بود که خوشبختانه با تلاش متخصصان نفت وگار پارس، پتروپارس و تاسیسات دریایی موفق شدیم عملیات را بامداد امروز به اجرا برسانیم.

وی با اشاره به اینکه قرار بود توتال طرح توسعه فاز ۱۱ را ظرف مدت زمانی ۵ تا ۶ سال و به‌صورت یکپارچه اجرا کند، گفت: اما با ابتکاری که در شرکت ملی نفت ایران انجام شد، در حداقل زمان و هزینه تولید گاز از این فاز آغاز می‌شود و این در شرایطی است که افزایش تولید گاز با توجه به ناترازی در زمستان اهمیتی ویژه‌ دارد.

به گفته این مقام مسئول ارزش کل سرمایه‌گذاری در مجموع و با بهره‌برداری کامل از این فاز، ۴.۸ میلیارد دلار خواهد بود و درآمد سالانه ۵ میلیارد دلاری را به‌دنبال خواهد داشت.

کد خبر 5822559

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha