۱۶ آبان ۱۳۸۶، ۲۰:۳۴

مدیرمرکز مطالعات ژاپن:

آمریکا پاکسازی سلاح های هسته ای را از کشور خود آغاز کند

آمریکا پاکسازی سلاح های هسته ای را از کشور خود آغاز کند

مدیر مرکز مطالعات استراتژیک ژاپن تاکید کرد: آمریکا برای ایجاد امنیت در حد گسترده در کشور خود باید پاکسازی سلاحهای هسته ای را از خود آغاز کند چرا که در غیر اینصورت نمی تواند علیه سایر کشورهای جهان به مجامع بین المللی گزارش ارائه کند.

به گزارش خبرنگار مهر، پروفسور "آنا اوکی تاناکا" مدیر مرکز مطالعات استراتژیک ژاپن عصر امروز در نشستی علمی- رسانه ای باعنوان " روابط ایران و ژاپن و برداشت ژاپن از اوضاع بین الملل" شرکت کرد .

وی در این نشست غنی سازی اورانیوم را برای ایران یکی از اهداف مهم توصیف کرد و افزود : اکنون مسئله سلاحهای هسته ای در جهان به موضوع خطرناکی تبدیل شده است.

تاناکا به یکی از پیشنهادات خود مبنی بر دایر نمودن سازمانی به نام" محو سلاحهای هسته ای" اشاره کرد و ادامه داد : از ایجاد چنین سازمانی سه هدف را دنبال می کنیم، هدف اول از بین بردن سلاحهای هسته ای در تمامی نقاط جهان، هدف دوم استفاده از انرژی هسته ای توسط تمامی کشورها و هدف سوم که با توجه به اهداف اول و دوم باید دنبال شود موضوع چگونگی از بین بردن سلاحهای هسته ای در جهان است.

مدیر مرکز مطالعات استراتژیک ژاپن همچنین به بمباران اتمی شهرهای هیروشیما و ناکازاکی در ژاپن اشاره کرد و گفت : این اتفاق، آسیب بسیار زیادی به کشور ژاپن رساند اما هیچ واکنشی از سوی مردم آمریکا و روسیه نسبت به این فاجعه دیده نشد.

وی تاکید کرد : پس از وقوع بمباران اتمی شهرهای کشور ژاپن مردم جهان دریافتند که استفاده از بمب اتم شایسته جامعه بین المللی نیست.

تاناکا در ادامه به فعالیتهای کشورمان در خصوص گسترش استفاده از انرژی هسته ای اشاره کرد و گفت : ما مطلع هستیم که ایران در عین حال برای از بین بردن سلاحهای هسته ای در جهان تلاش می کند.

وی متذکر شد که کشورهای دارنده سلاحهای هسته ای موظف هستند از قانون محو سلاحهای هسته ای در جهان تبعیت کنند و حتی داشتن آن را از ذهن خود پاک نمایند چرا که با این روند مشخص نیست، در آینده تروریستها از آن چگونه استفاده نمایند.

تاناکا ادامه داد : در صورتی که کشور ایران موافقت کند، کشورما نیز با ایران موافق است و می تواند در از بین بردن سلاحهای هسته ای همکاریهای لازم را انجام دهد.

مدیر مرکز مطالعات استراتژیک ژاپن در ادامه این نشست در پاسخ به این سوال که آیا تقابل غرب با ایران از سر دلسوزی برای کشورهای جهان است، گفت : در حال حاضر ژاپن 55 نیروگاه اتمی دارد و از سال 1974 برنامه غنی سازی خود را آغاز کرده است لذا اگر بخواهیم می توانیم غنی سازی اورانیوم را کامل کنیم اما این کار را نمی کنیم.

وی در عین حال افزود : البته غنی سازی اورانیوم در ژاپن در سال 1993 به اتمام رسید و آژانس پس از 30 سال بازرسی، به ما اطمینان خاطر پیدا کرد و دریافت که ما سلاح اتمی نمی سازیم.

تاناکا تصریح کرد: حتی هم اکنون هم آژانس بین المللی انرژی هسته ای میز خود را در نیروگاههای ما دایر نموده و فعالیتهای هسته ای ما را  شدیدا کنترل می کند.

مدیر مرکز مطالعات استراتژیک ژاپن گفت که آن سختیهایی که امروز برای کشور شما وجود دارد در گذشته برای ما وجود داشت با این تفاوت که آمریکا ذهن ها را در خصوص ایران آلوده می کند.

وی تاکید کرد: موضوع ایران با آمریکا باید به نتیجه خوبی منتهی شود چرا که این مساله فقط برای ایران مطرح نیست بلکه برای تمامی کشورهای جهان مطرح است.

تاناکا در ادامه در خصوص اینکه چه ضمانتی برای تبعیت سایر کشورهای جهان در عدم استفاده از سلاح های هسته ای وجود دارد، گفت: در این باره ضمانت خاصی وجود ندارد و تنها از طریق اعتباری که بین خود وسایر کشورهای جهان ایجاد می کنیم، آنان را باید به رعایت مقررات موظف کنیم.

وی افزود: احتمال دارد که آمریکا و روسیه در ابتدای امر با دور ریختن سلاح های هسته ای مخالف باشند اما باید آنان نیز توجه نمایند که درصورت گسترش غنی سازی اورانیوم در جهان، نمی توان از اشاعه آن در آینده جلوگیری کرد و این امر می تواند به ضرر آنان نیز تمام شود. 

تاناکا در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا ممانعت از توسعه غنی سازی اورانیوم را از ایران آغاز می کنند، گفت: به این دلیل که اولین استفاده آن برای ایران است و با این روند می توان در آینده تحریم اقتصادی را از این کشور برداشت.

مدیر مرکز مطالعات استراتژیک ژاپن تاکید کرد: ما همچنین به رژیم اسرائیل نیز فشار می آوریم تا با کشورهای دیگر در محو سلاح های هسته ای همکاری کند.

وی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به این سوال که آیا برخورد آژانس با ملت ژاپن تحقیر آمیز نیست که پس از 30 سال فعالیت های هسته ای شما را کنترل می کند درحالیکه آمریکا روزبه روز سلاح های جدیدتری را می سازد، گفت: جامعه بین المللی عدالت را به خوبی اجرا نمی کند و همیشه اشتباهات زیادی را می توان در کارنامه آن مشاهده کرد اما این دلیل نمی شود که ما وظایف خود را فراموش کنیم بلکه معتقدیم، باید با توجه و نگاه به آینده مسائل خود را حل کنیم.

مدیر مرکز مطالعات استراتژیک ژاپن با اشاره به واقعه 11 سپتامبر تصریح کرد: آمریکا پس از این به فکر گسترش امنیت در کشور خود افتاد اما اکنون وضعیت امنیت دراین کشور نسبت به گذشته بدتر شده است.

تاناکا همچنین در پاسخ به این سوال که چرا با وجود آنکه ابهامات موجود در پرونده هسته ای ایران از لحاظ فنی به صورت قابل ملاحظه ای، در حال حل شدن است ، آمریکا از واکنش های نظامی علیه ایران سخن می گوید ، اظهار داشت: نظرات آمریکا راجع به ایران طی دوسال گذشته متفاوت شده است به گونه ای که موضع گیری هنری کیسینجر نسبت به فعالیتهای هسته ای ایران ظرف این مدت تا اندازه ای تغییر کرده است.

وی افزود: اکنون مردم آمریکا نسبت به وجود سلاح های هسته ای در این کشور نگران هستند و لذا آمریکا نمی تواند با داشتن این سلاح ها، صلح و امنیت را به ملت خود تقدیم کند.

تاناکا همچنین به این موضوع که آمریکا و روسیه اکنون دست در دست هم داده اند و مسائل هسته ای را در جهان کنترل می کنند اشاره کرد و گفت: آمریکا خود نمی تواند از سلاح های هسته ای در جهان استفاده کند و امکان دارد آنها را در اختیار تروریستها قرار دهد که در آن صورت استفاده از سلاح های هسته ای در جهان برای آمریکا هم بد می شود.  

وی در بخش دیگری از این گفتگو با بیان اینکه بحث داشتن سلاح های اتمی در جهان باعث ترس سایر کشورها می شود، ادامه داد: شما حق داشتن غنی سازی را برای خود دارید، اما باید تمام اختیارات خود را به جامعه بین المللی بدهید و اجازه دهید آنان کار خود را به نتیجه برسانند چرا که با این روش در آینده، آمریکا نمی تواند شما را تهدید کند.

وی در پاسخ به این سوال که تهدیدات آمریکا علیه ایران چه تاثیری بر اقتصاد ژاپن  دارد، گفت: اگر در ایران صلح برقرار باشد، ژاپن از لحاظ اقتصادی ارتقاء می یابد. 

مدیر مرکز مطالعات استراتژیک ژاپن در پاسخ به این سوال که اگر آمریکا ایران را تهدید کند، موضع ژاپن چه خواهد بود، تصریح کرد: ژاپن در کمپ ایالات متحده آمریکا قرار دارد و طبیعتا این موضع در همین چارچوب دنبال می شود.

تاناکا در خاتمه ضمن دعوت از محققان، کارشناسان و رسانه های ایرانی برای بازدید از نیروگاه های اتمی ژاپن، اظهار امیدواری کرد: ایران بتواند ظرف 10 سال آینده در جامعه بین المللی در موقعیت بهتری نسبت به امروز قرار بگیرد.

کد خبر 582466

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha