۱۸ آبان ۱۳۸۶، ۸:۵۸

امروز در تاریخ

امروز در تاریخ

خبرگزاری مهر : امروز جمعه هجدهم آبان ماه سال 1386 هجری شمسی ، مقارن است با بیست و هشتم شوال سال 1428 هجری قمری و برابر است با نهم نوامبر سال 2007 میلادی.

تیرباران دکتر فاطمی :

درچنین روزی در سال 1333 دکترحسین فاطمی وزیر امورخارجه دولت دکتر مصدق تیرباران شد. از بین دستگیرشدگان پس از کودتای 28 مرداد 1332، 69 تن محکوم به اعدام شدند که حکم تیرباران درباره 27 نفر اجرا گردید و بقیه تحت فشار بین المللی از مرگ نجات یافتند .همچنین 92 نفر به حبس ابد محکوم شدند. در این میان دکتر سید حسن فاطمی وزیر امور خارجه دکتر مصدق و مدیر روزنامه باختر امروز پس از محاکمه در دادگاه نظامی به مرگ محکوم و تیرباران شد.

انتشار روزنامه شرق :

درچنین روزی سال1327 هجری شمسی نخستین شماره از روزنامه شرق به سردبیری سید ضیاءالدین طباطبایی درتهران منتشر شد. این روزنامه پس از انتشار یکصد و ششمین شماره آن به علت توهین به وزرا از سوی دولت وقت توقیف شد. سید ضیاء همان عامل کودتای ننگین برای به قدرت رساندن رضاخان میر پنج بود.

کسب مقام اول کشتی ارتشهای جهان :

در چنین روزی در سال 1350تیم کشتی ارتش ایران مقام نخست تیمهای کشتی ارتش های جهان را از آن خود کرد.

روز ملی کیفیت :

 

همه ساله چنین روزی به عنوان روز ملی کیفیت در جمهوری اسلامی ایران گرامی داشته می شود .


آغاز هفته بین المللی علم و صلح :


سازمان ملل متحد نهم تا چهاردهم نوامبر هر سال را به عنوان هفته بین المللی علم وصلح نام نهاده است. در این هفته سعی می شود بر استفاده صلح آمیز از آموزه های علمی و فنی و بهره گیری از آنها در جهت گسترش صلح در جهان تاکید شود. یکی از اهداف تاسیس سازمان ملل متحد پاسداشت صلح جهانی یوده است. به همین منظور در مقدمه منشور سازمان ملل متحد  آمده است: "ما مردم ملل متحد با تصمیم به محفوظ داشتن نسل های آینده از بلای جنگ که دو بار در مدت یک عمر انسانی افراد بشر را دچار مصائب غیرقابل بیان کرده و با اعلام مجدد ایمان خود به حقوق اساسی بشر و به حیثیت و ارزش شخصیت و تساوی حقوق بین مرد و زن و همچنین به ملت ها اعم از کوچک و بزرگ و ایجاد شرایط لازم برای حفظ عدالت و احترام به الزامات ناشی از عهدنامه ها و سایر منابع حقوق بین المللی و کمک به ترقی اجتماعی و شرایط زندگی بهتر با آزادی بیشتر و برای نیل به هدف هایی چون تساهل، مدارا کردن و زیستن در حال صلح با یکدیگر و به منظور متحد ساختن قوای خود برای نگهداری صلح و امنیت بین المللی و قبول اصول و ایجاد روش هایی که عدم استعمال نیروی سلاحها را جز در راه منافع مشترک تضمین نماید و... مصمم شده ایم که برای تحقق این مقاصد تشریک مساعی کنیم. "بی شک ایجاد جهانی عاری از سلاحهای مختلف و در عین حال استفاده بهینه از علم و فناوری در جهات آسایش بشر از جمله آرزوهای بشر امروزی است. گرچه این آرزو دور از دست می نماید اما تلاش باید ادامه یابد. نباید از نظر دور داشت نخستین برهم زنندگان صلح جهانی همان کشورهایی اند که سازمان ملل متحد را به وجود آوردند زیرا این کشورها مثل امریکا نمی توانند منافع مستقلی را برای کشورهای دیگر در نظر بگیرند بنابراین بر اساس قدرت و توان اقتصادی ونظامی، کشوری مانند آمریکا درصدد است تا همه جهان را مطیع و فرمانبردار کند وعلم و دانش و فن را ملک مطلق خویش می پندارد. اگر ملتی چنین قانون جنگلی را نپذیرد باید آماده فشارهای مختلف باشد.


آتش سوزی گسترده در آمریکا :

 

در چنین روزی در سال 1872 میلادی بر اثر یک آتش سوزی گسترده بیش از 800 ساختمان در بوستون آمریکا طعمه آتش  شد .


اختراع نخستین تابلوی نئون تبلیغاتی :


در چنین روزی در سال 1911 میلادی جرج کلود در پاریس برای نخستین بار تبلیغات تابلوی نئون را اختراع کرد .

کناره گیری ویلهلم دوم از قدرت :


در چنین روزی در سال 1918 میلادی ویلهلم دوم پادشاه آلمان اعلام کرد که از قدرت کناره گیری می کند. وی سپس به هلند رفت . 

سرکوب توطئه بیرهال :

 

در چنین روزی در سال 1923 میلادی در مونیخ، توطئه بیرهال توسط  گروههای وفادار به دولت دموکراتیک سرکوب شد و به انجام نرسید. آدولف هیتلر برای در دست گرفتن قدرت، چنین توطئه ای را طرح ریزی کرده بود.  

کشتار و غارت یهودیان :


در چنین روزی در سال 1938 میلادی گروههای نازیست و طرفداران آنها 7500 مغازه یهودیان را در آلمان غارت، چپاول و ویران کردند. در این حمله 91 یهودی را کشتند.

کشته شدن ژاپنی ها :

 

درچنین روزی درسال 1963 میلادی 450 ژاپنی معدنکار در انفجارمعدن ذغال سنگ جان باختند. همچنین درهمان سال 160 نفر دراین کشور در یک حادثه تصادف قطار جان خود را از دست دادند.

تصمیم سازمان ملل متحد درباره منع آپارتاید :

 

درچنین روزی مجمع عمومی سازمان ملل در سال 1976 میلادی تصمیمی را مبنی برمحکومیت دولت طرفدار نظام آپارتاید در آفریقای جنوبی به تصویب رساند. تبعیض نژادی یکی از منفورترین مصادیق عدم رعایت اصول حقوق بشری است که تاچندی پیش در آفریقای جنوبی به اجرا در می آمد.

رای شورای امنیت در باره ایران :

 

درچنین روزی درسال 1979 میلادی اعضای شورای امنیت سازمان ملل بر پس دادن گروگان های آمریکایی بدون هیچ تاخیری ازسوی ایران تاکید کردند.  

برداشته شدن دیوار برلین :

 

درچنین روزی درسال 1989 میلادی آلمان شرقی مرزهای خود را بازگذاشت تا شهروندان این کشور بتوانند آزادانه به آلمان غربی سفرکنند . پس ازجنگ جهانی دوم و شکست آلمان دراین جنگ بلوک شرق وغرب تصمیم گرفتند کشوری را که مایه و پایه راه اندازی دو جنگ گسترده جهانی بوده است را به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم کنند. بر همین اساس درسال 1949 میلادی، آلمان شرقی تاسیس شد. آلمان شرقی با قرار گرفتن تحت سیاست های رایج بلوک شرق، اقتصاد سوسیالیستی را پیشه خود ساخت اما با این حال نتوانست به پیشرفت های گسترده اقتصادی آلمان غربی دست یابد اما دو آلمان پس از 45 سال در سال 1990 مجددا یکپارچه شدند. در اکتبر 1989 اریک هونکه رهبر آلمان شرقی سقوط کرد و پس از آنکه در اثر فشار مردم آلمان شرقی مرز آن کشور با چکسلواکی باز شد ، هزاران نفر توانستند اجازه خروج خود را در چنین روزی در سال 1989 کسب کنند. در همین روز نیز دیوار برلین  توسط جوانان هر دو سوی دیوار فروریخت و اهالی برلین شرقی توانستند خود را در میان هموطنان غربی خود پیدا کنند . به دنبال این مساله نظام آلمان شرقی نیز سقوط کرد. ادغام رسمی دو آلمان در سوم اکتبر 1990 عملی شد.

 

امضای معاهده میان آلمان و شوروی سابق : 


درچنین روزی در سال 1990 میلادی میخاییل گورباچف رییس جمهور اسبق شووری معاهده منع تجاوز را با آلمان امضا کرد.


پیوستن افغانستان به پیمان عدم تعرض :

 
درچنین روزی در سال 1935 میلادی افغانستان به پیمان عدم تعرض ایران، ترکیه و عراق پیوست.

درگذشت شارل دوگل :


درچنین روزی درسال 1970 ژنرال شارل دوگل دیده از جهان فروبست. پدرش مدرس فلسفه و ادبیات بود. ژنرال شارل دو گل سیاستمدار بر جسته فرانسوی نقش حساسی در مراحل پایانی جنگ جهانی دوم برای کشورش ایفا کرد. او علاوه بر خدمات سیاسی خود توانست با برخورد واقع بینانه مساله الجزایر را حل کند. دوگل در انتخابات سال 1965 میلادی دگرباره به ریاست جمهوری فرانسه برگزیده شد و با وجود پیروزی سال 1968 برمخالفان خود و با همه محبوبیتی که در میان هموطنان خود داشت در اثر شکست در رفراندوم معروف سال 1969 از ریاست جمهوری کناره گیری کرد.

کد خبر 582608

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha