خبرگزاری مهر - گروه استانها: سال ۹۶ پس از آنکه دو سالی مراسم پیاده روی حرم تا جمکران در روز عید سعید غدیر خم به صورت مردمی شکل گرفته بود، وقتی گزارش این برنامه به آیت الله مکارم شیرازی ارائه شد، این مرجع تقلید شیعیان، برپایی این مراسم را در راستای بزرگداشت و زنده نگه داشتن این واقعه بزرگ را مهم برشمردند و از عموم مردم برای حضور در این مراسم دعوت کردند و خود نیز در این پیاده روی که از ابتدای بلوار پیامبر اعظم آغاز و به مسجد مقدس جمکران ختم میشود حضور یافتند.
این مرجع تقلید در مراسم پیاده روی «غدیر تا ظهور» سال ۹۶، ضرورت و اهمیت برپایی این مراسم را در سالهای آتی اینگونه بیان کردند که عدهای میخواهند بگویند که واقعه غدیر خم ساخته و پرداخته شیعیان است، در حالی این واقعه پس از آغاز رسالت پیامبر اکرم بزرگترین واقعه اسلام است و در کتابهای اهل تسنن نیز مطالب بسیاری در خصوص این واقعه وجود دارد که علامه امینی آنان را جمع آوری کرده است به همین دلیل این مراسم باید هر سال برپا شود تا نسل جوان ما این مسئله آشنا شوند.
برپایی این مراسم در شهر مقدس قم موجب الهام گرفتن استانها و شهرهای دیگر کشور از این اقدام شد و در سالهای بعد در روز عید غدیر اجتماعات و پیاده روی های اینگونه به منظور بزرگداشت واقعه مهم غدیر خم شکل گرفت که برنامه سال گذشته در تهران از جمله آنان است و امسال نیز باشکوه بیشتری تحت عنوان مهمونی ۱۰ کیلومتری از میدان امام حسین (ع) تا میدان آزادی برپا میشود.
امسال نیز همانند سالهای گذشته کاروان بزرگ شادپیمایی غدیر تا ظهور با شعار «ایمان به غدیر و امید به ظهور» در عصر روز عید غدیر و از ساعت ۱۷:۳۰ از ابتدای بلوار پیامبر اعظم (ص) به سمت مسجد مقدس جمکران برپا خواهد شد.
از آنجا که در خطبه غدیر به موضوع مهدویت و امام زمان (عج) توجه خاصی شده و پیامبر اسلام در سه فراز خطبه به وجود مبارک آن حضرت اشاره و بر موضوع بیعت با ولی حی تاکید شده است، حاضران در این مراسم پیاده روی در نهایت در مسجد مقدس جمکران اجتماع خواهند کرد و طی مراسمی با حضرت ولیعصر (عج) تحدید بیعت خواهند کرد.
استقرار بیش از ۱۰۰ موکب در مسیر بلوار پیامبر اعظم
با اعلام آمادگی گروههای جهادی، مردمی و نهادهای مختلف فرهنگی و هیئتهای مذهبی بالغ بر ۱۰۰ گروه برای برپایی موکب و ایستگاههای فرهنگی و پذیرایی در مسیر پیاده روی حرم تا جمکران در روز عید غدیر، ایجاد زیرساختهای لازم در این زمینه از سوی نهادهای مسئول دنبال شد و هم اکنون برای بیش از ۱۰۰ مجموعه مردمی غرفه بندی و برق برای آنها فراهم شده است.
برخی از ایستگاههای صلواتی و موکب ها از شب عید غدیر در بلوار پیامبر اعظم آماده پذیرایی از زائرین حرم بانوی کرامت و نمازگزاران مسجد مقدس جمکران خواهند بود اما عمده فعالیت موکب ها از در روز جمعه و همزمان با آغاز مراسم پیاده روی حرم تا جمکران خواهد بود.
در طول مسیر پیاده روی از بلوار پیامبر اعظم تا مسجد مقدس جمکران نیز ۲۰ نفر از مداحان و شاعران در طول مسیر حرکت کاروان به زبانهای عربی، آذری، اردو و همچنین گویشهای مختلف به شعر خوانی و مدیحه سرایی خواهند پرداخت و گروهی از طبل زنان هیئتهای مختلف مذهبی استان قم نیز همراه این کاروان شادپیمایی خواهند بود.
پیش بینی شده تا شماری از طلاب سادات در این کاروان فرازهایی از خطبه غدیر را قرائت کنند و گروههای سرود نوجوانان نیز در طول مسیر به اجرای برنامه میپردازند و جمعی از سادات و خادمان حرم مطهر حضرت معصومه (س) و مسجد مقدس جمکران این کاروان را همراهی خواهند کرد و ورزشکاران نیز در این حرکت با لباسهای رشتههای ورزشی خود، همراه کاروان خواهند بود.
برپایی ۱۰ غرفه ویژه کودکان و نوجوان در مسیر حرم تا جمکران
محمد غفاری مسئول کارگروه کودک و نوجوان کاروان غدیر تا ظهور در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تشکیل کارگروه کودک و نوجوان ویژه کاروان غدیر تا ظهور اظهار کرد: برای برنامه ریزی مناسبت فعالیتهای فرهنگی در حوزه کودک و نوجوان، در ابتدای امر موکبهای مسیر بلوار پیامبر اعظم (ص) مورد بررسی قرار گرفت و موکب هایی که در حوزه فعالیتهای فرهنگی، ویژه کودک و نوجوان فعالیت دارند شناسایی شدند.
وی با بیان اینکه با این اقدام میتوانیم مهندسی فرهنگی لازم را در خصوص برنامههای فرهنگی ویژه کودک و نوجوان در زمان حرکت کاروان داشته باشیم، اظهار کرد: اگر در عید غدیر بتوانیم این حرکت را به خوبی رقم بزنیم در ایام اربعین و همچنین ایام نیمه شعبان نیز میتوانیم آثار و عملکرد بهتری از این فعالیت فرهنگی داشته باشیم.
مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان قم با اشاره به اینکه ۱۰ موکب در حوزه کودک و نوجوان در بلوار پیامبر اعظم (ص) فعال خواهند بود، بیان کرد: سعی شده برنامههای متنوعی برای اجرا در موکب هایی که به صورت ویژه در زمینه کودک و نوجوان فعالیت میکنند تدارک شود و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان نیز با استیج سیار در مسیر حضور خواهد داشت.
غفاری با بیان اینکه از عید قربان با استقرار تماشاخانه سیار کانون در مسجد مقدس جمکران برنامههای دهه ولایت خود را آغاز کردهایم، گفت: در این ایام تلاش کردیم که در همه مراکز مرتبط با کانون جشنهای دهه امامت و ولایت را برگزار کنیم.
اطعام روز غدیر از جمله اعمال این روز بزرگ است که این سنت حسنه امسال توسط آحاد مردم و گروههای مردمی و هیئتهای مذهبی در استان قم دنبال میشود و در این بین حرم مطهر حضرت معصومه (س و مسجد مقدس جمکران نیز برنامه ویژه ای برای اطعام روز غدیر دارند و از مشارکت خیرین و آحاد مردم با هر توان مالی نیز زمینه همکاری را فراهم کرده است.
اطعام ۸۳ هزار زائر حرم بانوی کرامت در روز عید غدیر
غلامرضا قربان رعیت مسئول واحد رفاه حرم حضرت معصومه (س) در گفتگو با خبرنگار مهر با تبریک فرا رسیدن عید سعید غدیر خم اظهار داشت: در ایام عید سعید غدیر خم ۴ ایستگاه صلواتی در حرم کریمه اهل بیت (ی) برپا میشود تا به زائران و مجاوران خدمت رسانی و از آنان پذیرایی کنند.
وی بیان داشت: ایستگاه صلواتی قتیل العبرات از سوی اهالی شهرستان دورود با استقرار در صحن جوادالائمه (ع) در ایام عید غدیر، روزانه ۶ هزار ساندویچ را در میان زائران توزیع میکنند.
مسئول واحد رفاه حرم حضرت معصومه (س) بیان داشت: در روز عید سعید غدیر خم در وعدههای اصلی غذایی، پذیرایی از ۸۳ هزار زائر کریمه اهل بیت (ع) برنامهریزی شده است.
وی عنوان داشت: ایستگاه پذیرایی غدیر در صحن جوادالائمه (ع) برپا خواهد شد که در این ایستگاه ۸۰۰۰ غذای گرم در شب عید سعید غدیر خم توزیع خواهد شد.
قربان رعیت با اشاره به فعالیت ایستگاه مهدویان در حرم کریمه اهل بیت (س) بیان داشت: در این ایستگاه در شب عید غدیر خم، ۱۰ هزار بستنی در میان زائران توزیع میشود و در روز عید غدیر در وعده ناهار ۱۵ هزار غذای گرم توزیع میشود.
مسئول واحد رفاه حرم حضرت معصومه (س) عنوان داشت: در صحن پیامبر اعظم حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) نیز در شب و روز عید غدیر یک ایستگاه صلواتی دایر میشود که در هر وعده غذایی ۱۰ هزار غذا توزیع میشود که در مجموع با ۴۰ هزار غذا از زائران پذیرایی میشود.
وی همچنین بیان داشت: دو چایخانه حرم کریمه اهل بیت (س) در روزهای پنجشنبه و جمعه این هفته با حضور خادمان آستان مقدس فعال است و از زائران پذیرایی میکنند.
توزیع ۳۰ هزار پرس غذا در روز عید غدیر از سوی مسجد جمکران
مجید سلیمیان مدیر پشتیبانی مسجد مقدس جمکران در گفتگو با خبرنگار مهر، با تبریک در پیش بودن عید سعید غدیر خم اظهار داشت: یکی از اعمالی که برای روز عید غدیر سفارش شده است موضوع اطعام است و مسجد مقدس جمکران در راستای تعظیم شعائر برای اطعام زائران در روز عید بزرگ ولایت برنامه ریزی کرده است.
مدیر پشتیبانی مسجد مقدس جمکران افزود: تلاش میشود تا ۳۰ هزار پرس غذا در روز عید سعید غدیر در مسجد مقدس جمکران با مشارکت خیران تهیه و در بین زائران و منتظران ظهور توزیع شود.
سلیمیان بیان داشت: آحاد مردم نیز میتوانند در راستای مشارکت در امر اطعام روز عید غدیر در قالب پویش «اطعام غدیر» کمکهای نقدی خود را به دفاتر نذورات مستقر در مبادی ورودی و صحنهای مختلف مسجد مقدس جمکران اهدا کنند.
مدیر پشتیبانی مسجد مقدس جمکران افزود: مردم میتوانند با هر توان مالی با اهدا مبلغ دلخواه و یا به صورت میانگین برای هر پرس غذا مبلغ ۴۵ هزار تومان پرداخت کنند تا ضمن تهیه غذا در روز عید غدیر این اطعام در بین نیازمندان و محرومان توزیع شود.
نظر شما