۱۵ تیر ۱۴۰۲، ۱۵:۱۷

قائم مقام سازمان بازرسی خبر داد

بررسی اجرا نشدن قانون جوانی جمعیت و معرفی مدیران متخلف

بررسی اجرا نشدن قانون جوانی جمعیت و معرفی مدیران متخلف

قائم مقام سازمان بازرسی از اخذ توضیح ۴۶ مدیر به دلیل عدم اجرای تکالیف مندرج در قانون حمایت از جوانی جمعیت خبر داد و گفت: مدیرانی که دلیل موجهی نداشتند به مراجع ذی صلاح معرفی شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، احمد رحمانیان در جلسه قرارگاه نظارت بر اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که با حضور سه نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با اشاره به پیشگامی سازمان بازرسی کشور در تشکیل قرارگاه نظارت بر اجرای قانون جمعیت، گفت: سازمان بازرسی کل کشور اولین دستگاهی بود که قرارگاه نظارت بر اجرای قانون را حسب دستور رئیس سازمان و با ترکیب تمام مدیران ارشد این سازمان تشکیل داد و از کلیه بخش‌ها و ارکان سازمان در سطح مرکز و استان‌ها با تعریف و اجرای برنامه‌های نظارتی موردی و برنامه‌ای برای نظارت بر قانون مذکور استفاده کرد و تسریع در انجام اقدامات دستگاه‌های مشمول این قانون به دلیل ورود جدی سازمان بازرسی کل کشور بوده و با تمام ظرفیت پای کار آمده تا قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به جد اجرا شود.

وی افزود: با وجود تأکیدات دو دهه گذشته رهبر معظم انقلاب در زمینه جمعیت و آسیب‌های اجتماعی مرتب بر آن و تصویب ابلاغ سیاست‌های کلی خانواده در مجمع تشخیص مصلحت نظام مع الوصف تا رسیدن به نقطه مطلوب در زمینه اجرای کامل قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت هنوز فاصله داریم.

وی با تاکید بر اینکه اجرای این قانون از خود سازمان شروع شده است، گفت: در این راستا تکالیف تمامی دستگاه‌ها از جمله خود سازمان احصا و اقدامات مؤثری برای اجرای آن انجام شده تا سازمان را به عنوان الگو در این زمینه معرفی کنیم از جمله دستاوردهای سازمان بازرسی در قرارگاه نظارت بر اجرای این قانون می‌توان به پیگیری، تصویب و تسریع در خصوص ٣١ آئین نامه اجرایی مرتبط مانند تخصیص خودرو، زمین، پیگیری و اجرایی شدن تخفیف ٥٠ تا ٧٠ درصدی موضوع ماده ٥ ضمن تذکر به مسئولان سازمان نظام مهندسی، ارسال ٣٥ نامه هشداری به دستگاه‌های اجرایی، ایجاد سامانه مستقل در وزارت راه و شهرسازی به منظور ثبت نام افراد مشمول و… اشاره کرد.

انتقاد از بی اطلاعی برخی از مسئولان از تکالیفشان

قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور با انتقاد از بی اطلاعی برخی از مسئولان از تکالیفشان برای اجرای این قانون بیان کرد: این سازمان وظایف دستگاه‌ها را به دو بخش عمومی و اختصاصی دسته بندی کرد و در اختیار آن‌ها قرار داد و پس از خود اظهاری دستگاه‌ها در خصوص نتایج تکالیف ابلاغی به منظور راستی آزمایی یک برنامه سراسری تعریف و گزارش نهایی آن تهیه و به مراجع ذی ربط ارسال شد.

وی به برخی از مشکلات پیش روی اجرای این قانون اشاره کرد و افزود: بیشتر تکالیف در حوزه اقتصادی و فرهنگی از جمله اختصاص زمین، واحد مسکونی، تخفیف‌های عوارض ناشی از ساخت و سازها و خدمات مهندسی، تهیه و تکمیل خوابگاه‌های دانشجویان متأهل، پرداخت تسهیلات تکلیفی از سوی سیستم بانکی و خدمات مربوط به تأمین اجتماعی به نحو کامل اجرا نشده است.

رحمانیان با اشاره به عملکرد ضعیف سیستم بانکی نیز افزود: با وجود پیگیری‌ها، برخی از بانک‌ها به وظایف خود عمل نکرده اند البته در این راستا پرونده‌ای تشکیل و از ۴۶ مدیر اخذ توضیح شده که دلایل برخی موجه نبود و به مراجع ذی صلاح معرفی شدند.

قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور تخصیص بودجه برای اجرای این قانون را نامطلوب عنوان کرد و خواستار توجه بیشتر و توزیع مناسب اعتبارات به این موضوع شد.

وی با بیان اینکه مدیران برخی از دستگاه‌ها دلیل عدم اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را عدم تخصیص اعتبار می‌دانند، گفت: در عین حال این قبیل مدیران هیچ‌گونه پیگیری و تحرکی در زمینه جذب اعتبار نداشتند و همچنین تکالیفی که مستلزم تأمین اعتبار نبوده از جمله اختصاص منازل سازمانی به افراد مشمول اقدام جدی به عمل نیاورده‌اند.

رحمانیان سرعت اجرای این قانون را با توجه به کم کاری و عقب ماندگی سنوات گذشته کند ارزیابی کرد و خواستار ایجاد عزم و اراده جدی در همه دستگاه‌های مرتبط با این قانون شد و گفت: مجلس شورای اسلامی با توجه به جایگاه نظارتی باید از دستگاه‌های متولی به ویژه دستگاه‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و… در خصوص احکامی که اجرا نکرده اند توضیح بخواهد و در موضوع تخصیص بودجه باید ورود کند و سازمان بازرسی کل کشور نیز به جد برای اجرای این قانون پای کار است.

در یک فضای تعاملی موضوعات را پیگیری می‌کنیم

وی با تاکید بر اینکه سازمان بازرسی کل کشور دستگاه ناظر است؛ گفت: این سازمان به دنبال این است که در یک فضای تعاملی موضوعات را پیگیری کند، اما در صورتیکه دستگاه‌ها به وظایف خود عمل نکنند و ترک فعلی مشاهده شود برخورد خواهد شد.

قائم مقام سازمان بازرسی کل کشور از اعلام آمادگی این سازمان برای تعامل با مجلس برای پیگیری قاطعانه به منظور اجرای این قانون خبر داد و اظهار کرد: این سازمان ضمن تبادل اطلاعات به منظور ارتقای سطح تعاملات و هماهنگی از نمایندگان مؤثر، دلسوز و فعال مجلس برای شرکت در جلسات قرارگاه حسب موضوع دعوت خواهد کرد.

در ادامه جلسه معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان بازرسی کل کشور نیز خواستار ورود رسانه‌ها برای فرهنگ سازی در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت شد.

ایروان مسعودی اصل، از اعتبارات و بودجه به عنوان یکی دیگر از چالش‌های پیش روی اجرای این قانون یاد کرد و بر لزوم شفافیت در این حوزه تاکید کرد.

همچنین معاون نظارت و بازرسی امور سیاسی و قضائی سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اینکه بحث قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با تاکید رئیس قوه قضائیه و رئیس سازمان به جد در دستور کار است، گفت: در بدنه دولت برخی به این موضوع مهم و اساسی باور و اعتقاد ندارند.

محمد مهدی بلندیان با اشاره به اینکه باید از ظرفیت حوزه زنان و خانواده استفاده شود، بیان کرد: در موضوع مربوط به سازمان برنامه و بودجه از برخی مدیران این مجموعه اخذ توضیح شده و اقدامات قانونی لازم در حال انجام است.

در همین راستا محمدرضا کشکولی معاون حقوقی سازمان بازرسی کل کشور نیز بر لزوم برگزاری جلسات تخصصی تاکید کرد و گفت: اجرای این قانون نیازمند فرهنگ سازی است و باید با اتخاذ تدابیری دستگاه‌های فرهنگی را حساس کرد.

امیرحسین بانکی پور نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی نیز با تقدیر از عملکرد سازمان بازرسی کل کشور برای کمک به اجرای این قانون گفت: برای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت باید رویکردهای تشویقی نیز مدنظر قرار گیرد چراکه امروزه برخی آمارها در حوزه ازدواج، زاد و ولد و… نگران کننده است.

وی با تأیید این نکته که دستگاه‌های فرهنگی هنوز به جد برای اجرای این قانون پای کار نیامده اند، ادامه داد: در این راستا ضرورت دارد تا دستگاه‌های فرهنگی وارد میدان شده و برای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت کمک کنند.

بانکی پور خواستار ورود جدی برای نظارت بر عملکرد بانک‌ها در راستای اجرای این قانون شد.

در ادامه نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی نیز پیشنهاد داد تا سازمان بازرسی با برگزاری جلسه‌ای، از مدیران دستگاه‌های ذی ربط در اجرای این قانون دعوت کرده و آن‌ها را با حساسیت موضوع آگاه کند.

زهره الهیان خواستار اختصاص شعبه ویژه‌ای در قوه قضائیه برای رسیدگی به پرونده‌های مسئولان مستنکف از اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و همچنین ترک فعل‌های این حوزه شد.

ی با تاکید بر لزوم توجه به موضوعات فرهنگی توضیح داد که با توجه به اهمیت این موضوع لازم است که فیلم‌های کوتاه تهیه شود تا آگاه سازی صورت گیرد.

پیرزاده مدیر کل امور مجلس قوه قضائیه ضمن تشکر از اهتمام سازمان بازرسی کل کشور برای نظارت بر اجرای قانون جمعیت گفت: این اقدام سازمان بازرسی به عنوان یک نیروی محرکه جای تقدیر و تشکر دارد.

کد خبر 5829291

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha