۱۸ آبان ۱۳۸۶، ۱۱:۵۹

/نگاه کارشناسان به آینده کشتی/

حذف حیدری ثابت کرد جوانگرایی در حد حرف است / یزدانی خرم به برنامه های سنتی 30 سال قبل برگشت

حذف حیدری ثابت کرد جوانگرایی در حد حرف است / یزدانی خرم به برنامه های سنتی 30 سال قبل برگشت

کارشناس باتجربه کشتی ایران گفت: متاسفانه برنامه جوانگرایی و استفاده از نیروهای تحصیل کرده و علاقمند مقطعی و در حد حرف بود و فدارسیون یزدانی خرم ثابت کرد که هیچ اعتقادی به این مباحث ندارد.

سعید میرزا شفیع کارشناس با تجربه و با سابقه کشتی کشورمان در خصوص وضعیت روز کشتی، سرمربیگری معزی پور و در کل شرایط حاکم در رشته پهوانی کشتی به خبرنگار مهر گفت: انتخاب علیرضا حیدری به عنوان سرمربی تیم ملی کشتی آزاد ایران رنسانس و عصری نو در تاریخ کشتی ایران به حساب می آمد که اکثر کارشناسان و علاقمندان این رشته آنرا به فال نیک گرفته و به آینده و موفقیتهای آتی امیدوار کرد.

وی افزود: این موضوع که فدارسیون بعد از سالیان سال جسارت پیدا کرده بود تا کار را به جوانان بسپارد کاری بسیار بزرگ و اصولی بود اما حیف که دیری نپایید و یزدانی خرم نیز راهی را رفت که تمامی مسئولین قبلی رفته اند.

میرزاشفیع ادامه داد: متاسفانه یزدانی خرم نیز مدیریت سنتی را به جوانگرایی و استفاده از دانش و علم روز دنیا ترجیح داد و زمینه ای را ایجاد کرد تا کاری که سالهاست در قبضه افرادی خاص قرار گرفته مجددا به آنان واگذار گردد. متاسفانه تاریخ مصرف اجرایی این افراد گذشته و تجربه نیز ثابت کرده که هیچگاه این افراد نتوانسته اند در کنار یکدیگر کاری بدون تنش و حاشیه داشته باشند.

کارشناس باتجربه کشورمان به بحث کناره گیری حیدری اشاره کرد و افزود: حیدری در بدترین شرایط ممکن بکار گرفته شد و متاسفانه هیچگونه حمایتی نیز از وی بعمل نیامد تا در زمانی که می توانست این آینده نگری و جوانگرایی نهادینه گردیده و تحولی اساسی را در این رشته ایجاد کند عطای کار را به لقایش بخشید و به این نگاه مقطعی فدراسیون پایان داد. در کل می توان گفت که فدراسیون کشتی علیرغم اینکه حیدری را بعنوان سرمربی برگزید به او اعتماد و اطمینان نکرد و باز گذاشتن دست دیگران برای دخالت در اموری که فقط و فقط به سرمربی تیم ملی مربوط می گردد موجبات فراری شدن وی را فراهم کرد.

میرزا شفیع یادآورشد:الان حدود 30 سال است که امور فنی کشتی دست عده ای خاص همانند برزگر، معزی پور و فرح وشی افتاده که عملکرد، توانایی و کارآیی آنان نیز برای همه روشن است. انتخاب مجدد این افراد یعنی بازگشت به نگاهی که 30 سال پیش حاکم بوده و مطمئن باشید نه تنها نتیجه ای نخواهد داشت بلکه باعث درجا زدن کشتی کشورمان نیز خواهد شد.

کارشناس کشتی رسانه های ورزشی به فرصت سوزی و از دست دادن زمان توسط فدراسیون اشاره کرد و گفت: بعد از شکست بزرگ باکو انتظار می رفت که فدراسیون اقدامی عاجل نموده و استارت برنامه های آماده سازی تیم را برای کسب سهمیه های باقی مانده و موفقیت در المپیک بزند اما متاسفانه شاهدیم که بعد از 2 ماه هنوز هیچ کاری صورت نگرفته و 60 روز حساس را به انتخاب سرمربی هدر داده ایم. این امروز را به فردا فروختن ها کشتی را به خاک سیاه نشانده و خواهد نشاند.

وی ادامه داد: حال و به هر ترتیبی معزی پور بعنوان سرمربی انتخاب شده و چاره ای نیست جز اینکه همه او را حمایت کنند تا کشتی ایران از وضعیت کنونی خارج گردد اما باز هم این سوال مطرح است که آیا از معزی پور حمایت لازم بعمل خواهد آمد؟ آیا مسئولین به او اختیار کامل خواهند داد تا مربیان و همکاران خود را خود انتخاب کند؟ آیا جلوی دخالتها و موازی کاریها گرفته خواهد شد یا اینکه شرایطی که بر حیدری حاکم بود باز هم پا بر جا خواهد ماند؟ مطمئن باشید اگر وضع به همین منوال باشد نه تنها نتیجه ای بهتر از باکو نخواهیم گرفت بلکه کشتی کشورمان چند سال از کشتی روز دنیا که همواره در حرکت و تکاپوست عقب خواهد افتاد.

میرزا شفیع در خصوص راهکارهای خروج از وضعیت کنونی تصریح کرد: تنها راه حل مشخص شدن حد و حدود اختیارات برزگر، مهدیزاده و معزی پور است تا هر کدام بدانند چه کاره اند و تا کجا می توانند در مسایل فنی دخالت نمایند. با این کار از بروز تنش و طبعا انتقال آن به بدنه تیم ملی جلوگیری خواهیم کرد. ضمن اینکه به اعتقاد من باید دست سرمربی تیم ملی برای انتخاب مربیانش آزاد باشد و او بتواند مستقل و بدون فشار اطرافیان، بدون باند بازی و یارگیری افرادی را که می توانند به این رشته و ملی پوشانش کمک کنند را به خدمت گیرد.

وی در ادامه افزود: درست است که یزدانی خرم از این رشته نیست اما با استفاده از نظرات پیشکسوتان و کارشناسان آنهم در چهارچوبی مشخص می تواند استفاده کرده و از بروز اختلاف نظرها نیز جلوگیری کند. او باید طوری برنامه ریزی کند تا تداخل بوجود آمده بین کمیته فنی،مدیر فنی و سرمربی تیم ملی از بین رفته و انسجام و همدلی که لازمه هر موفقیتی است در بدنه فنی فدراسیون حاکم گردد.

کشتی نویس باسابقه کشورمان درپایان گفت: امیدوارم که حداقل در این مقطع حساس زمانی به معزی پور استقلال کاری و اختیاری در حد متعارف بدهند تا او نیز بتواند کادری سازنده و کاربلد را انتخاب و بکار گیرد. البته مربی سازنده و کار بلد با مربی که صبح تا شب در یک باشگاه وقت می گذارد متفاوت است. اینکه یک مربی شب و روز خود را در سالن صرف کرده و شاید هم در طول چندین سال مربیگری اش چند کشتی گیر را تحویل کشور داده باشد ملاک سازنده بودن نیست بلکه به کسی میگویند مربی سازنده که سابقه قهرمانی مشخص، تحصیلات، دانش روز دنیا، علم تمرین دهی و کوچینگ منطبق با قوانین جدید کشتی و همچنین سابقه مربیگری را داشته باشد. اینگونه مربیان نیز در کشور به اندازه کافی وجود دارند. مطمئنا دعوت آنها و همچنین مربیان جوان و شهرستانی به اردوها و اعزام به کلاسها و تورنمتها باعث خواهد تا در آینده ای نه چندان دور از بحث مربیگری و خلاء داشتن مربیانی کار آزموده نیز بی نیازشویم.

کد خبر 583015

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha