به گزارش خبرنگار سينمايي "مهر" رخشان بني اعتماد كارگردان ايپزود « ننه گيلانه » از فيلم « روايت سه گانه » در جلسه پرسش و پاسخ ضمن بيان اين مطلب گفت: هيچ كدام از سه كارگردان از كاريكديگر اطلاعي نداشتند. معمولا" زمان مونتاژ من طولاني تر است و اگر جشنواره 2 ماه ديرتر برگزار مي شد، دوباره سراغ فيلم مي رفتم. اما الان خودم هم فيلم را خيلي مي پسندم.
وي خاطر نشان ساخت: دعوت از من براي ساخت اين قسمت از اين مجموعه به وسيله تهيه كننده و آقاي برزيده انجام شد. چون نگاه ديگري از جنگ در اين مجموعه وجود داشت. مسايلي كه دغدغه من از جنگ بود، و به همين خاطر از ساخت آن خوشحال هستم. تصور و ذهنيت من در ساخت اثر اين بود كه تركش هاي جاودانه جنگ در بدن زنان و مردان براي هميشه باقي مي ماند و همچنان كه همه زندگي ما تحريف مي شود، جنگ هم به همين صورت در مي آيد.
اين كارگردان تاكيد كرد: دلم مي خواست در جايي آن احترام و نقطه توجهي كه در هر كشوري بايد نسبت به بازماندگان جنگ ارايه شود را نشان دهم و وحدت بين نگاه فردي و غير فردي به نوعي يادآوري شود. وجه مشترك اين فيلم ها فقط تم و موضوع آن بر اساس جنگ بود كه بر اساس ديدگاه هاي مختلفي بايد ارايه مي گرديد. ممكن است اين به شكل بخشي از كار ديگرم دربيايد و يا موضوع اصلي فيلمم شود. ولي در حال حاضر هيچ چيز مشخصي در ذهن ندارم. دليلش هم به نوع انتخاب ربط دارد.
بني اعتماد به دليل انتخاب بازيگران اين اثر اشاره و بيان كرد: بهرام رادان و فاطمه معتمد آريا به اين دليل بود كه توانايي هايشان براي ايفاي نقش ها جواب مي داد. ولي به عقيده من گريم كمك خيلي زيادي به باور پذيري نقش ها كرده است. من تجربه كار با معتمد آريا را در « روسري آبي » داشتم و خوشحالم كه اين تجربه دوباره تكرار شد.
وي درباره شكل گيري فيلمنامه گفت: براي نگارش متن بايد بر روي موضوع متمركز مي شدم و به علت وجود تحقيق شروع به يادداشت برداري ذهني كرد و به 10 تا 15 قصه رسيم. كه يكي از آنها ننه گيلانه بود. در اين كار طراحي صحنه بسيار دشوار بود. چون در ديلمان توفان بود و اين يكي از بهترين لوكيشن هاي من به شمار مي رفت. زيرا براي اولين بار به طبيعت رفت. ديگر اينكه به لحاظ كار دوربين خيلي راحت بودم چون بر اساس دكوپاژ كار كرديم.
بني اعتماد تاكيد كرد: اينكه جنگ در كجا باشد چندان مهم نيست. آنچه مد نظر بود نفرت از جنگ است كه به طور كلي در كام همه افراد يك جامعه وجود دارد. چه آنهايي كه افرادي مانند اسماعيل را در خانه دارند و چه آنهايي كه از اين مسايل دور هستند.
فاطمه معتمد آريا درباره نقش و حضور خود در اين اثر گفت: به عقيده من چهره پردازي در اين كار به احياي نقش من خيلي كمك كرده است. چون شنيدم كه خانمي پشت سر من در سالن مي گفت كه چقدر زشتش كردند و به نظرم هر كدام از اجزا اين فيلم به من كمك كرد تا بتوانم نقش را به خوبي ايفا كنم.
وي ادامه داد: من بازيگر افسار گسخته اي هستم و سخت مهار پذيرم. ولي اگر كسي بتواند مرا مهار كند، خيلي خوب مي تواند از توانايي هايم بهره ببرد. به دليل شناخت بني اعتماد از جامعه معتقدم كه روسري آبي در پرونده كاري من از اهميت زيادي برخوردار است.
بهرام رادان هم كه در اين فيلم نقش جانباز را بازي مي كرد، درباره حضورش گفت: بازي كردن در نقش يك معلول جنگي سخت است. چون هم يك شكاف زماني هست و هم آدم ناتواني كه بتواند حرف بزند و از پا فلج است بسيار كار دشواري است. اما خانم بني اعتماد قبل از شروع فيلم برداري ما را به آسايشگاه ها و خانه هاي جانبازان مي برد تا نمونه هاي عيني ببينيم و من هم تمامي تلاشم را در اين زمينه به كار بردم. زماني نگاه من به سينما تفنن بود اما در حال حاضر نگاهم به اين هنر بسيار جدي و حرفه اي است و روي آن برنامه ريزي مي كنم.
نشست پرسش و پاسخ فيلم " روايت سه گانه "
بني اعتماد : هيچ كدام از سه كارگردان از كاريكد يگر اطلاعي نداشتند
به عقيده من فيلم اپيزوديك در ايران چندان نمي تواند موفق باشد ، ولي به دليل اعتقادي كه تهيه كننده به جمع آوري ديدگاه هاي مختلف دارد ، در رابطه با آينده فيلم بعد از جشنواره فكر نكرده ام.
کد خبر 58305
نظر شما