۱۸ تیر ۱۴۰۲، ۲۲:۳۲

امام جمعه ماکو آذربایجان غربی مطرح کرد:

هدر رفت بیت‌المال در طرح مهار آب‌های مرزی ماکو

هدر رفت بیت‌المال در طرح مهار آب‌های مرزی ماکو

ارومیه_ امام جمعه ماکو آذربایجان غربی گفت: طرح مهار آب‌های مرزی ماکو پس از گذشت ۷ سال هنوز به سرانجام نرسیده است و در بخش‌هایی بیت المال هدر رفته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام سیدمحمد هاشمی امام جمعه ماکو با اشاره به پروژه طرح مهار آب‌های مرزی ماکو گفت: پیمانکاری این طرح بر عهده شرکت سارال بوده و سطح پروژه نیز حدود ۳ هزار هکتار پایاب سد شهید قنبری ماکو است. این طرح دارای ۱۰ ایستگاه است که از این تعداد ۷ ایستگاه به صورت پمپاژ برقی و ۳ دستگاه نیز به صورت سیکل ترکیبی است. این پروژه از سال ۹۵ شروع شده و در آن زمان برنامه‌ریزی شد تا در مدت ۱۸ ماه به اتمام برسد اما متأسفانه تاکنون تا حدود ۹۵ درصد پیشرفت کاری داشته است.

وی با اشاره به اینکه این پروژه تا سال ۹۷ به کشاورزان تحویل داده نشد، افزود: در سال ۹۷ ماه‌های مهر، آذر و اسفند با شرکت تعاونی بهره‌بردار کشاورزی آران ساری سوی منطقه آزاد ماکو؛ نماینده کشاورزان در آن منطقه چندین جلسه برگزار کردند.

حجت‌الاسلام هاشمی تصریح کرد: در این جلسات در همان زمان مقرر شد تا ظرف مدت ۷ روز تا یک ماه، ۳۰۰ هکتار از این اراضی به صورت موقت با رفع نواقص به کشاورزان تحویل داده شود. اما متأسفانه تاکنون این نواقص رفع نشده است و حتی در این مدت قسمت‌هایی از پروژه به دلیل رها کردن کار توسط کارفرما و پیمانکار، تخریب شده است.

امام جمعه ماکو عنوان کرد: چون کسی صاحب پروژه نبود، قسمت‌های متنابهی از پروژه تخریب شده و برخی از تجهیزات آن نیز به سرقت رفته است. در حال حاضر این تعاونی آمادگی تحویل پروژه را دارد اما متأسفانه کارفرما و پیمانکار آماده تحویل پروژه نیستند. نواقص هم به حدی است که به هزینه میلیاردی نیاز دارد و نمی‌توان پروژه را در این وضعیت به کشاورزان تحویل داد زیرا توان مالی برای رفع نواقص را ندارند.

حجت‌الاسلام هاشمی اظهار کرد: حال مشخص نیست پول‌های اختصاصی به پروژه کجا هزینه شده که کار به اتمام نرسیده؟ یا پولی به پروژه تزریق نشده و یا پول به پیمانکار داده شده، اما پیمانکار کار را ناقص تحویل داده است!

خطیب جمعه ماکو در بخش دیگری از صحبت‌هایش به مشکل موجود در منطقه پلدشت نیز اشاره کرد و گفت: در منطقه پلدشت و دشت زیدون، شرکت هواپیمایی ماهان ۲ هزار هکتار از اراضی منطقه را به باغ پسته و گردو اختصاص داده است. اما متأسفانه آنجا هم بخشی از پروژه مهار آب‌های مرزی بوده است چون کار صورت گرفته در این منطقه به باغداری مربوط نبوده است لذا شرکت هواپیمایی لوله و تجهیزات نصب شده را از زمین خارج کرده و خود کار را بر عهده گرفته است.

حجت‌الاسلام هاشمی افزود: با این اوصاف آن مقدار هزینه که از بیت المال برای این پروژه در دشت زیدون صرف شده، کاملاً هدر رفته است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر لازم است تا در سطح کشوری و وزارتخانه وزارت جهاد کشاورزی این موضوع مورد اهتمام و توجه قرار گیرد تا بتوان از هدر رفت بیت‌المال جلوگیری کرده و قدم‌هایی در جهت راه‌اندازی پروژه برداشته شود.

کد خبر 5832261

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha