مديرعامل شركت بازرگاني پتروشيمي درگفت وگوي اختصاصي با خبرنگار اقتصادي مهر گفت: درسال جاري بيش از 2/2 ميليارد دلار محصول عرضه شده است كه اين ميزان تا ده سال آينده بايد 20 برابر شود.
محمد احتياطي با بيان اينكه رسيدن به اين هدف سرمايه گذاري هنگفتي نياز دارد افزود: بايد بيش از30 ميليارد دلار سرمايه گذاري در اين بخش صورت گيرد تا در سال 94 بتوان بيش از 20 ميليارد دلار محصول پتروشيمي عرضه كرد.
وي تصريح كرد: از آنجا كه تامين اين ميزان از منابع داخلي كشور ممكن نيست برهمين اساس بايد از دو راه تسهيلات مستقيم و پيش فروش استفاده كرد.
وي اضافه كرد: قراردادهاي پيش فروش يكي از بهترين راهها براي تامين منابع لازم محسوب مي شود چرا كه محصولات به عنوان وثيقه در بانك هاي اروپايي گذاشته مي شود و در مقابل منابع ارزي دريافت مي شود.
احتياطي افزود: در سال گذشته بيش از 6/1 ميليارد دلار و درسال 82 نيز 7/1 ميليارد دلار تسهيلات از اين طريق جذب صنعت پتروشيمي شده است .
وي درباره مزاياي پيش فروش كردن كالاها گفت: حفظ بازار، مشتري ، جلب اطمينان مشتري براي دريافت محصول از مزاياي اين نوع عرضه كالا محسوب مي شود.
احتياطي گفت: از سويي ديگر دريافت تسهيلات از بانكهاي خارجي بسيار مقرون به صرفه است چرا كه ميزان بهره بانكي تسهيلات از بانكهاي داخلي 17 درصد است درصورتي كه منابع مورد نياز را مي توان از بانكهاي خارجي با بهره حداكثر 4 درصد دريافت كرد .
وي درادامه افزود : ميزان سهم ايران از بازارهاي جهاني در سال 84 از نظر توليد به 5/2درصد و از نظرصادرات نيز به 6 درصد افزايش مي يابد اين درحالي است كه اين رقم هم اكنون در بخش توليدات كمتر از يك درصد و در صادرات نيز دو دهم درصد است .
به گفته احتياطي ، عربستان به دليل نداشتن جنگ طولاني ، داشتن ارتباطات سياسي بسيار قوي با ديگر كشورها، قوانين شفاف و مناسب براي جذب سرمايه هاي خارجي توانسته است دراين صنعت ازپيشرفت قابل ملاحظه اي در مقايسه با ايران برخوردار شود به طوري كه عربستان به يكي از قظب هاي بزرگ در صادرات و توليد محصولات پتروشيمي تبديل شده است .
نظر شما