به گزارش مهر، دور دوم سفرهای استانی رئیس جمهور در حالی آغاز شده که عدم تخصیص اعتبار از سوی برخی دستگاهها، مشکلات حقوقی، کند بودن روند اجرای برخی توافقنامهها و کمبود بودجه ، مهمترین موانع بر سر راه 10 تا 20 درصد از مصوبات استانی دولت در دور اول سفرها به شمار می رود.
به مناسبت آغاز سفرهای استانی رئیس جمهور، خبرنگاران مهر در گفتگو با مسئولان ارشد استان سیستان و بلوچستان و زنجان، اجرای مصوبات استانی دولت را پیگیری کرده اند و موانع اجرایی شدن کامل همه مصوبات را جویا شده اند.
زنجان: 95 درصد پیشرفت
معاون سیاسی امنیتی استاندار زنجان از پیشرفت 95 درصدی اجرای مصوبات سفر رئیس جمهور به این استان خبر داد و گفت: استان زنجان در زمینه اجرایی نمودن مصوبات سفر استانی، جزء استانهای برتر کشور محسوب می شود.
کیقباد علی بابایی درگفتگو با خبرنگار مهر در زنجان با بیان این مطلب اظهار داشت: 177 مصوبه و توافقنامه ماحصل سفر اردیبهشت ماه 85 هیئت دولت به استان زنجان بود که در قالب 138 مصوبه و 39 توافقنامه انجام پذیرفت.
وی در عین حال گفت: البته 95 درصد پیشرفت به معنای اتمام و اجراء کامل مصوبات نبوده بلکه عملیات اجرایی آن قطعی و اعتبارات تخصیصی و تعهدات آن به اتمام رسیده است.
معاون استاندارزنجان تعداد پروژه های اجرایی شده سفر ریاست جمهوری به این استان را 722 پروژه عنوان کرد و یادآور شد: از این تعداد 56 پروژه به صورت صددر صد پیشرفت فیزیکی دارند .
به گفته علی بابایی، اعتبارات تملک دارایی و تسهیلات پیش بینی شده برای اجرای مصوبات چهارهزار میلیارد ریال است و 5/132 میلیارد ریال از نهاد ریاست جمهوری،901 میلیارد ریال از سوی وزارتخانه و ردیف های ملی 90/279 میلیارد ریال از تعهدات استانی است.
علی بابایی افزود: 2 هزار و 773 میلیارد ریال مربوط به تسهیلات که 2700 میلیارد ریال آن به تسهیلات بنگاههای زودبازده اقتصادی، 23 میلیارد ریال به بازسازی اماکن زلزله زده و شهرداری ها و کمیته امداد اختصاص یافته است و از 2110 میلیارد ریال تسهیلات ارزی 200 میلیون دلار در قالب صندوق ذخیره ارزی 700 هزار دلار به دانشگاه علوم پزشکی وبقیه به بازسازی بافت فرسوده شهری تخصیص یافته است.
وی یادآور شد: در فصل بهداشت و سلامت با بهره برداری بیمارستان های زنجان و ابهر شاخص تخت بیمارستانی که هم اکنون برای هر741 نفر یک تخت بیمارستانی است به 512 نفر خواهد رسید.
معاون سیاسی امنیتی استاندار زنجان همچنین گفت: در پی این سفر هشت شهرک صنعتی موجود در استان به 15 مورد افزایش یافت که هم اکنون مراحل واگذاری و عقد قرارداد در 7 شهرک جدید در حال انجام است.
علی بابایی افزود: در فصل انرژی و نفت مصوب شد که برای کلیه شهرستان ها جایگاه CNG احداث و دو جایگاه جدید در شهر زنجان ایجاد شود و از لحاظ انرژی برق چهار نیروگاه احداث می شود.
پیگیری مصوبات اجرا نشده
معاون سیاسی امنیتی استاندار زنجان همچنین در خصوص علت عدم اجرایی شدن 5 درصد باقیمانده مصوبات سفر ریاست جمهوری به این استان گفت: عدم تامین اعتبار ازسوی وزارتخانه های مکلف شده،عدم وجود زمینه اجرایی مصوبه دریک مقطع زمانی از مهمترین عوامل در عدم اجرایی شدن پنج درصد باقیمانده مصوبات سفر به استان زنجان است.
سیستان و بلوچستان: بهره برداری 70 درصدی مصوبات
بنا بر این گزارش، در ادامه پیگیری های خبرنگار مهر در خصوص مصوبات دور اول ریاست جمهوری در استان سیستان بلوچستان، استاندار این استان در این باره گفت: طبق برنامه ریزی های انجام شده 70 درصد از مصوبات سفر استانی هئیت دولت به استان به بهره برداری رسید.
حبیبالله دهمرده استاندار سیستان بلوچستان بر این اعتقاد است که سیستان و بلوچستان به عنوان اولین استان 100 درصد مصوبات و توافق نامه های سفر هیئت دولت به استان را اجرایی کرده است.
به گزارش مهر ، استاندار سیستان و بلوچستان با بیان این مطلب اظهار داشت: اکنون کار اجرایی و عملیاتی تعداد 65 مصوبه و 111 توافق نامه به طور 100 درصد انجام شده و در حال اجرا است.
تلاش 51 هزار نفری
او ادامه داد: تلاش 51 هزار نفر ، پیگیری های شبانه روزی مسوولان مربوطه در زمینه اجرایی کردن برنامه های دولت این توفیق بزرگ را برای سیستان و بلوچستان در حال توسعه در بر داشته است.
وی رشد 12 برابری اعتبارهای اختصاص یافته به سیستان و بلوچستان با اعتبار 20 هزار میلیارد ریالی را حاکی از سیاست مردمی و دید یکسان دولت به تمامی نقاط ایران خواند.
استاندار خاطر نشان کرد: اختصاص50 هزار میلیارد ریال برای طرح های عمرانی که با رشد 33 درصدی نسبت به کل اعتبارهای قبل انقلاب نمونه دیگری از توجه ویژه دولت نهم برای محرومیت زدایی از استان سیستان و بلوچستان است.
وی بالاترین اعتبارهای اختصاص یافته به استان را مربوط به منابع آبی با 22 طرح و پیشرفت 55 درصد فیزیکی دانست و اظهار داشت: بیشترین پیشرفت فیزیکی طرح های مصوب سفر با انجام 100 درصدی مربوط به بخش حملل و نقل استان بوده است.
استاندار سیستان و بلوچستان پیشرفت دیگر طرح های مصوب سفر در بخش های " آموزش ، رفاه و تامین اجتماعی" 90 درصد ، بخش " آموزش عالی و تربیت بدنی" 82 درصد و در بخش "مسکن ، عمران شهری و روستایی" را 80 درصد اعلام کرد.
به گفته استاندار سیستان و بلوچستان دیگر اعتبارهای دولت به مصوبات بخش های بهداشت و سلامت، انرژی، کشاورزی ، منابع طبیعی، امور قضایی و امنیتی، صنعت و معدن، فرهنگ و هنر و ارتباطات و فناوری اختصاص یافته است.
دهمرده اظهار داشت: امسال با تلاش و پیگیری های مسوولان اجرایی سیستان و بلوچستان در راستای جبران کمبود اعتبار بیش از یک هزار و 600 میلیارد ریال برای اجرای 775 طرح از سوی دولت در نظر گرفته شده است.
هئیت دولت در سومین سفر استانی در آذر ماه سال ۱۳۸۴به سیستان و بلوچستان ۱۷۶مصوبه و توافقنامه برای توسعه و آبادانی این استان تصویب کرد. آمار و اطلاعاتی از طرحهای مصوب هئیت دولت که در اختیار خبرگزاری مهر گذاشته شده است به این شرح می باشد.
به گزارش مهر ، بودجه های عمرانی هزینه شده در زیر ساخت های استان قبل از انقلاب نظام وقت در زیر ساخت ها تنها 150 میلیارد تومان هزینه کرده و این در حالی است پس از روی کار آمدن نظام جمهوری اسلامی ایران تا قبل روی کار آمدن دولت نهم حدود یک هزار و 900 میلیارد تومان در زیر ساخت ها هزینه شده است.
"اجرای 90 پروژه عمرانی در سطح استان
اجرای 90 پروژه عمرانی در سطح استان به منظور پوشش تلویزیونی 100 درصد روستاهای دارای برق استان ساخت 118 ایستگاه ماهواره ای در سطح استان. بخش صنعت و معدن صدور 1181 فقره جواز تاسیس صنعتی در فاصله زمانی مرداد 84 تا پایان آذر ماه 1385 با پیش بینی اشتغال 28600 نفر با سرمایه گذاری قریب به هزار میلیارد تومان شروع عملیات اجرایی کارخانجات بزرگ سیمان تیس چابهار، زابل، کویر، آسیا ایرانشهر و ... آغاز عملیات اجرایی آماده سازی شهرکهای صنعتی نیک شهر، چابهار، سرباز و رامشار بخش بازرگانی افزایش 30 درصدی صادرات کالا از لحاظ وزنی و رشد 23 درصدی از لحاظ دلاری در دولت نهم. تاسیس و احداث 6 بازارچه مرزی جدید علاوه بر 5 بازارچه قبلی از دیگر اقدامات دولت نهم به شما می رود.
بهر مندی از تجارب استاندار سابق
در بخش بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز کسب مقام برتر کشور در ارتباط با وظایف سازمانی و رسیدگی به امور خانواده های معظم شهدا و ایثارگران تاسیس یادمان شهدای تاسوکی در سال 1385 ساماندهی گلزار شهدا به تعداد 19 گلزار در سالهای 1384 و 85 برگزاری 201 مورد یادواره شهدا در سطح استان در سال های 84 و 85 بخش مسکن روستایی اعطا تسهیلات جهت ساخت 31 هزار واحد مسکن روستایی طی سالهای 84 و 85 توسط بنیاد مسکن استان واگذاری تعداد 20 هزار سند مالکیت مسکونی به روستائیان دیدارهای استان 1- دیدار با خانواده معظم شهدا 975 مورد 2- حضور در مساجد 325 مورد 3- بازدید از شهرستانهای استان 137 مورد ملاقات مردمی 2138 مورد جلسه با استانداران قبلی با هدف تکریم و بهره مندی از تجارب استانداران سابق با برگزاری جلساتی در روزهای 11 و 12 آبان ماه 1385 در شهرستان چابهار از دیگر تلاش ها برای توسعه استان و همچنین حل مشکلات مردم این استان به شمار می رود.
در راستای سیاست های عدالت محوری دولت نهم و توجه به تمامی مناطق ایران امید است استان سیستان و بلوچستان از حالت محرومیت تاریخی خود به سمت رشد و توسعه سوق پیدا کند.
نظر شما