۲۴ تیر ۱۴۰۲، ۱۸:۳۹

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار:

۲۰ درصد سطح شهرهای کشور نیازمند نوسازی است

۲۰ درصد سطح شهرهای کشور نیازمند نوسازی است

زنجان- معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: ۲۰ درصد سطح شهرهای کشور در قالب‌های مختلف بافت‌های فرسوده، تاریخی یا سکونتگاه‌های غیررسمی نیازمند نوسازی است. 

به گزارش خبرنگار مهر، محمد آئینی بعد از ظهر شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه شتاب بخشی به نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده راهبرد اساسی دولت سیزدهم است، اظهار داشت: رئیس جمهور در جلسه شورای عالی مسکن که هفته گذشته برگزار شد، تاکید ویژه به نوسازی بافت‌های فرسوده داشتند.

وی با بیان اینکه رئیس جمهور، نوسازی بافت‌های فرسوده در کشور را به عنوان یک اصل مهم مورد تاکید قرار داده و خواستار تقویت روند اجرای این امر شده، افزود: بنا به تاکید رئیس جمهور، فرمانداران و شهرداران باید کمک ویژه به اجرای طرح نوسازی بافت‌های فرسوده داشته باشند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه از ابتدای دولت سیزدهم توجه ویژه به نوسازی بافت‌های فرسوده در کشور شده است، ادامه داد: راهبرد دولت سیزدهم در نوسازی بافت‌های فرسوده، مردمی‌سازی نوسازی این بافت‌ها است و در این راهبرد مالکان و ساکنان بافت‌های فرسوده و سازندگان محلی می‌توانند بر اساس الزامات تدوین شده ساخت و ساز در این بافت‌ها و اعمال بسته‌های تشویقی نسبت به نوسازی واحدها اقدام کنند.

وی از آغاز عملیات نوسازی ۱۳۸ هزار و ۷۰۰ واحد مسکونی در بافت فرسوده طی فعالیت دولت سیزدهم خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد ۱۵ درصدی در صدور پروانه ساخت برای بافت‌های فرسوده داشتیم که در سال ۱۴۰۲ انتظار جهش و رشد در این زمینه را داریم.

آئینی با بیان اینکه در سه ماهه نخست امسال نوسازی بافت‌های فرسوده با مشکل بیمه تأمین اجتماعی مواجه بود، تصریح کرد: این فرایند به شدت به ضرر روند نوسازی بافت‌های فرسوده در کشور بود که افزایش ۲۰ تا ۳۰ برابر در بیمه تأمین اجتماعی برای این بافت‌ها را داشت که خوشبختانه با همراهی مجلس شورای اسلامی به نوعی اجرای قانون در این زمینه متوقف شد و منتظر هستیم این موضوع از طریق شورای نگهبان ابلاغ شود.

وی با اشاره به اینکه در ۵۵ شهر کشور که دارای بافت فرسوده هستند شاهد رشد صدور پروانه نوسازی هستیم، خاطرنشان کرد: با رفع مشکل بیمه، شاهد رشد بیشتر این روند خواهیم بود.

۳۰ درصد جمعیت شهری کشور در بافت‌های نیازمند نوسازی و مقاوم سازی سکونت است

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار گفت: بیش از ۲۰ درصد از سطح شهرهای کشور شامل ۱۶۷ هزار هکتار به عنوان بافت‌های نیازمند نوسازی و مقاوم‌سازی در کشور شناخته شده است.

وی با بیان اینکه حدود ۳۰ درصد جمعیت شهری کشور در بافت‌های نیازمند نوسازی و مقاوم سازی سکونت دارند، ابراز کرد: با توجه به مستحکم نبودن و غیرمقاوم بودن بناهای موجود در این بافت‌ها جان هموطنان در خطر است.

آئینی اظهار کرد: برای نخستین بار با پیگیری و پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی و همکاری وزارت میراث فرهنگی و تصویب شورای پول و اعتبار، اعطای تسهیلات مرمت و مقاوم سازی برای بناهای مسکونی و غیرمسکونی در بافت‌های تاریخی تصویب شد و به زودی دستورالعمل اجرایی آن ابلاغ می‌شود.

وی افزود: میزان تسهیلات برای نوسازی بناها در بافت‌های تاریخی در کلان شهرها ۳۲۰ میلیون، مراکز استان‌ها ۲۸۰ میلیون، در سایر شهرها ۲۴۰ میلیون و روستاهای دارای بافت بارزش تاریخی هم ۲۰۰ میلیون تومان است و برای افرادی که بنای مسکونی تاریخی خود را مرمت می‌کنند در دوره مرمت تسهیلات ودیعه مسکن داده خواهد شد.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی از پرداخت وام اسکان موقت به متقاضیان نوسازی مسکن در بافت‌های فرسوده خبر داد و گفت: ساکنان بافت‌های فرسوده که می‌خواهند واحد مسکونی خود را نوسازی کنند می‌توانند از همه حمایت‌ها و تسهیلات نهضت ملی مسکن یا تسهیلات نوسازی استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه همچنین تسهیلاتی برای اسکان موقت ساکنان بافت فرسوده که متقاضی ساخت مسکن خود هستند، در نظر گرفته‌شده است، بیان کرد: با توجه به توافق صورت گرفته بین ستاد بازآفرینی شهری ایران و بانک کارآفرینی تسهیلات قرض‌الحسنه ۳۶ ماهه به میزان ۱۲۰ میلیون تومان در تهران و ۹۰ میلیون تومان در سایر شهرها در نظر گرفته‌شده است.

آئینی با بیان اینکه حوزه بازآفرینی یک جریان عمومی است، عنوان کرد: صدور پروانه‌های ساخت در طی سال ۱۴۰۱ برای ۶۵ هزار واحد صورت گرفت که با توجه به آمار ۶۰ هزار واحد در طی سال ۱۴۰۰ رشد ۱۵ درصدی را در سال ۱۴۰۱ شاهد بودیم.

وی با اشاره به بخش پروژه‌های خدمات زیربنایی و روبنایی در بافت فرسوده، گفت: پروژه‌ای که دستگاه‌های خدمات‌رسان در بخش زیربنایی و روبنایی در قالب ستاد بازآفرینی شهری انجام دادند، خوشبختانه شاهد مشارکت خوب شهرداری‌ها و سایر دستگاه‌های خدمات رسان بودیم و تعداد ۲ هزار پروژه طی سال گذشته به بهره‌برداری رسید که از این تعداد ۵۸۵ پروژه مربوط به دبیرخانه ستاد بازآفرینی شهری بود که توسط ادارات کل راه و شهرسازی در استان‌ها انجام شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در حال حاضر ۶۶۰ پروژه توسط دبیرخانه ستاد بازآفرینی شهری کشور در دست اجرا بوده و ۳ هزار پروژه نیز توسط سایر دستگاه‌های خدمات رسان در دست اجرا است که این پروژه‌ها در طی هفته دولت یا دهه فجر به تدریج به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی یادآور شد: ۶۰۰ هزار واحد مسکونی در قالب طرح نهضت ملی مسکن در بافت‌های فرسوده در مدت چهار سال ساخته خواهد شد.

کد خبر 5836966

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha