۲۵ تیر ۱۴۰۲، ۹:۳۵

مهر گزارش می دهد؛

قطب کشاورزی ایران گرفتار مشکلات/ مرغداران پشیمان و باغداران نالان

قطب کشاورزی ایران گرفتار مشکلات/ مرغداران پشیمان و باغداران نالان

ساری- چالش های فراروی زیرشاخه های بخش کشاورزی در مازندران سبب شده تا تولیدکنندگان و فعالان این بخش با سیلی صورتشان را سرخ نگه دارند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: هزینه‌های بالای تولید از یک سو و وضعیت نابسامان نهاده‌ها، بالابودن قیمت سم و کود از جمله مشکلات فعالان بخش کشاورزی به شمار می‌رود و صورتشان را با سیلی سرخ نگه داشته‌اند.

مازندران قطب تولیدات کشاورزی و باغی است و در تأمین امنیت غذایی کشور نقش بسزایی دارد، این در حالی که فعالان آن با چالش‌های زیادی روبرو هستند.

سالانه هفت میلیون تن انواع محصولات کشاورزی و باغی در مازندران تولید می‌شود و این استان ۱۱ درصد مرغ کشور را نیز به خود اختصاص داده است.

هزینه‌های سرسام آور تولید مرغداران را پشیمان کرده است

محمد اکبری رئیس اتحادیه مرغداران شهرستان‌های تنکابن، رامسر و عباس آباد در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به فعالیت ۳۲ ساله در بخش تولید مرغ اظهار کرد: با هزینه‌های سرسام آور تولید مرغ و وضعیت نابسامان این بازار، پشیمان هستم که در بخش فعالیت می‌کنم.

وی اضافه کرد: دولت می‌گوید برای تولید جوجه یک روزه، کمک‌هایی به تولید کننده انجام می‌شود اما تا کنون چیزی ندیده ایم و همه نیازهایمان را آزاد خریداری می‌کنیم.

اکبری ادامه داد: با وجود آنکه ما تمام نیازهای تولید مرغ را آزاد خریداری می‌کنیم زمان عرضه محصول به بازار دولت مصوب می‌کند که باید زیر قیمت بفروشیم.

قطب کشاورزی ایران گرفتار مشکلات/ مرغداران پشیمان و باغداران نالان

این تولید کننده ضمن انتقاد شدید از سیاست‌های دولت در قبال تولید جوجه یک روزه، مرغ و گران بودن قیمت نهاده‌ها، تصریح کرد: تولید کننده چگونه می‌تواند محصول خود را زیر قیمت بازار و با ضرر بفروشد، این مسئله نه‌توجیه عقلانی دارد و نه توجیه اقتصادی.

اسفندیار بیابانی رئیس اتاق اصناف کشاورزی غرب مازندران نیز گفت: مشکلات بسیاری بر سر راه کشاورزان و باغداران وجود دارد از جمله اینکه بخشنامه‌ای صادر شده برای افرادی که دارای پروانه فعالیت اصناف هستند، مجوز برق، گاز و آب داده شود اما در غرب مازندران این بخشنامه به بهانه‌های واهی اجرا نمی‌شود.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: ما در تنکابن ۱۰ هزار بهره بردار کشاورزی داریم که از این میزان ۶۳۹ نفر درخواست پروانه کسب دادند و برای ۵۹۸ نفر صادر شده است و این میزان برای ۱۰ هزار بهره بردار بسیار ناچیز بوده و نشان‌دهنده عدم هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی است.

بیابانی با انتقاد از گران بودن قیمت کود پتاسیم و سموم در منطقه، خاطر نشان کرد: کشاورزان توانایی خرید کود پتاسیم به مبلغ هر کیسه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را ندارند و این موضوع سبب نابودی باغ و محصول می‌شود.

کشاورزان توانایی خرید کود پتاسیم به مبلغ هر کیسه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را ندارد و این موضوع در نهایت مسبب نابودی باغ و محصول خواهد شد

این مسئول ادامه داد: بر اساس قانون تأمین اجتماعی هر کشاورز باغدار می‌تواند یک نفر را بیمه کرده و سوبسید آن را دولت پرداخت می‌کند اما این قانون برای باغات کیوی و مرکبات با ۱۰ هزار متر مساحت قابلیت اجرا دارد.

وی ادامه داد: ما در غرب مازندران باغات بزرگ زیادی نداریم و عملاً از این قانون در بسیاری جاها، جا می‌مانیم و این قانون باید اصلاح شود.

مظاهر معافی سرپرست فرمانداری تنکابن نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: غرب مازندران به عنوان قطب کشاورزی و گردشگری شناخته شده و سرشار از ظرفیت‌های فراوانی همانند مرکبات، کیوی، گل و گیاه و تولید مرغ و نهاده‌های دامی است.

وی افزود: رشد قیمت زمین در این منطقه سبب شده است، تا فعالان بخش کشاورزی، توجیه اقتصادی محصول را با قیمت زمین مقایسه کنند.

معافی با بیان اینکه در سال گذشته برای صادرات کیوی برنامه ریزی های انجام شده است، تصریح کرد: این موضوع در سال جاری نیز در دستور کار قرار گرفته است.

نماینده عالی دولت در تنکابن با بیان اینکه موانع بسیاری هم بر سر راه بخش کشاورزی تنکابن وجود دارد، خاطر نشان کرد: تنکابن به طور مثال در ماه نیازمند ۶۰۰ تن مرغ است، اما در حال حاضر مرغداری‌ها با تمام ظرفیت ۲۰۰ تن تولید می‌کنند و این موارد موضوعاتی است که بایستی بررسی و رفع شوند.

استاندار مازندران نیز در نشست فعالان اقتصادی و کشاورزی با وزیر جهاد کشاورزی گفت: مردم غرب مازندران از دیر باز به شغل تولید مواد غذایی مشغول هستند.

قطب کشاورزی ایران گرفتار مشکلات/ مرغداران پشیمان و باغداران نالان

سید محمود حسینی پور با تاکید بر اینکه غذا در اقتدار ملی کشورها نقش دارد، خاطر نشان کرد: مازندران در تولید مواد غذایی سهم مهمی دارد.

نماینده عالی دولت در مازندران افزود: مازندران به دلیل باز کردن مسیر ارتباط با شرق توسط دولت سیزدهم یک فرصت طلایی دارد و اگر از این فرصت تاریخی استفاده نکند، از بسیاری جهات عقب می‌ماند.

استاندار مازندران با تاکید بر اینکه مازندران باید به کریدور شمال به جنوب تبدیل شود، ادامه داد: روسیه سالانه ۲۷۰ میلیارد دلار واردات دارد و فقط ۱۱ میلیارد دلار واردات صیفی جات بوده و سهم مازندران در این بخش چقدر است.

وی با بیان اینکه این یک فرصت تاریخی است، اظهار داشت: بخش خصوصی با بروز رسانی فعالیت‌های کشاورزی خود و رعایت استانداردها از فرصت صادرات به کشورهای همسایه استفاده کنند.

استاندار مازندران در بخش دیگر از سخنان خود بر تقویت گردشگری مازندران هم تاکید کرد و گفت: یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری باغات ما هستند که می‌توانند به مزرعه گردشگری تبدیل شوند.

استان مازندران در حالی قطب تولید به شمار می‌رود که فعالان آن با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند و موانع فراروی سبب شده تا تولیدکنندگان آن از ادامه کار دلسرد شوند.

کد خبر 5837435

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • علی IR ۱۹:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
      1 1
      اگه تولید و فروش مرغ ضرر داره ، پس چرا مرغداران هرساله بر تعداد سالن های مرغ اضافه میکنند ؟ چرا بهترین و گرانترین خودروها رو سوار میشوند!؟
    • IR ۲۰:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۵
      1 0
      قیمت جو خیلی بالاست کل بازار مواد غذایی را به هم ریخته
    • طاها IE ۰۰:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۲۶
      1 0
      انواع مافیا ،متاسفانه در تمام بخش ها سایه افکنده و بلاشک تنها عاملی که باعث ازهم پاشیدگی و شکست جامعه در آینده ای نه چندان دور خواهد شد خیانت به اقتصاد این نظامه