مسعود دهقانی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به گرم شدن هوا در روزهای اخیر اظهار داشت: به مردم و به ویژه گروههای پرخطر مانند سالمندان، مادران باردار، کودکان، افراد دچار بیماریهای قلبی، دیابتی و غیره توصیه میکنیم در صورت امکان به محیط گرم خارج از خانه نروند، فعالیت و تحرک زیاد نداشته باشند و ترجیحاً در مکانهای خنک و سایه رفت و آمد داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه یکی از پدیدههای شایع در تابستان، گرمازدگی است، ابراز داشت: این اختلال معمولاً به دنبال فعالیت شدید و یا قرار گرفتن طولانی در محیطهای گرم به ویژه نور مستقیم آفتاب رخ میدهد که علائم خفیف و متوسط گرمازدگی کلافگی، تپش قلب، بی قراری، سردرد، حالت تهوع، استفراغ و سرگیجه را به همراه دارد.
مدیر مرکز بهداشت شهرستان کاشان تصریح کرد: این اختلال در موارد شدید با افت فشارخون و حتی کاهش سطح هوشیاری خود را نشان میدهد که در این موارد لازم است فرد به مراکز درمانی مراجعه و تحت درمان قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: افراد در صورت ابتلاء به گرمازدگی شدید در محیطی خنک و دارای تهویه مناسب ساکن شوند به طوری که به دور از معرض تابش نور خورشید باشند.
دهقانی توصیه کرد: با کمپرس پارچه خنک روی بدن به تدریج دمای بدن بیمار را به حالت طبیعی بازگردانیده و به تدریج مایعات یا نوشیدنیهای خنک مانند شربت آبلیمو، شربت سکنجبین و دوغ به وی خورانده شود.
وی ضمن تاکید بر اهمیت رعایت نکات تغذیهای در فصل تابستان اظهار داشت: بیشتر از غذاهایی نظیر آب دوغ خیار، ماست، سبزیجات مانند خیار و کاهو، شربت آبلیمو، دوغ، خاکشیر، مرکبات و میوههای ترش و شیرین مانند زرشک و آب زرشک، هندوانه، شاهتوت، سیب ترش، گوجهسبز، هلو و زردآلو استفاده شود.
مدیر مرکز بهداشت شهرستان کاشان با اشاره به به مصرف وعدههای غذایی سبک و دریافت کافی مایعات افزود: نباید در فصل تابستان در مصرف شیرینی، شکلات، غذاهای پرچرب، سرخ کردنیها، چای، قهوه، ادویه جات و غیره زیادهروی کرد و مصرف غذاهای فرآوری شده مانند فست فودها، سوسیس، کالباس و غیره باید به حداقل برسد و مصرف غذاهای شور و هله هوله مانند پفک، چیپس و آجیل شور را باید در تابستان محدود کرد و بیشتر از آجیل خام استفاده کرد.
نظر شما