به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم پیر زادیان صبح شنبه در سفر به شهرستان دهلران در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: به رغم نزولات پر برکت آسمانی در استان و افزایش بی سابقه دما و گرمای سوزان، افزایش دامداران و کشاورزان خوشبختانه تا کنون حریق در جنگلهای استان حادث نشده است.
وی بیان داشت: تمام کانونهای بحرانی و نقاط حادثه خیز در عرصههای طبیعی استان، شناسایی و اکیپهای گان حفاظت اطفاء حریق با تجهیزات و امکانات لازم در این مبادی استقرار دارند.
مدیرکل منابع طبیعی ایلام تصریح کرد: بدون شک اگر تا کنون حریقی در جنگلهای استان رخ نداده است بیانگر تلاش شبانه روزی مردم طبیعت دوست استان، انجمنهای مردم نهاد، اصحاب رسانه و خبر، صدا و سیما، مجموعه مدیریت بحران استان و شهرستانها دستگاههای نظامی، انتظامی، امنیتی سپاه و بسیج و همکاران پرتلاش در منابع طبیعی است.
وی با بیان اینکه محدود آتش سوزیهای در حاشیه راهها ناشی از آتش زدن مزاع توسط کشاورزان بوده است، گفت: سوزاندن پسچر مزارع یکی از چالشهای عمده ما محسوب میشود و به رغم تذکرات بسیار به کشاورزان هنوز شاهد آن هستیم که با بی توجهی به خسارتهای این کار، اتفاقات ناخوشایندی را رقم میزنند و باعث بروز خسارتها میشوند.
پیرزادیان اضافه کرد: کشاورزان میتوانند با شخم زدن، زمین خود را برای کشت دوم آماده کنند.
وی یادآور شد: آتش زدن پس چرای محصولات در اراضی کشاورزی براساس ماده ۲۰ قانون هوای پاک خلاف قانون است و مرتکبین به جزای نقدی و حبس محکوم خواهند شد و همچنین طبق ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی و مواد ۲ و ۲۲ قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا و ماده ۴۵ قانون حفاظت از جنگلها و مراتع مبنی بر آتش زدن نباتات در مزارع یا باغات مجاور جنگل جرم محسوب میشود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام گفت: دست یاری به همه افراد جامعه برای حفظ و توسعه منابع طبیعی درازمی کنیم چرا که بدون مشارکت و همکاری و همراهی مردم نمیتوان اهداف درون و برون سازمانی را به خوبی محقق ساخت.
نظر شما