۲۲ آبان ۱۳۸۶، ۱۲:۳۳

cfr بررسی کرد؛

اختلافهای جدی میان آمریکا، فرانسه و آلمان درباره ایران

اختلافهای جدی میان آمریکا، فرانسه و آلمان درباره ایران

به عقیده یکی از کارشناسان غربی، در دیدار اخیر رهبران آمریکا، فرانسه و آلمان دستاوردهای بسیار کمی در مسائل مهمی از جمله ایران حاصل شد و بین آنها اختلافهای جدی درباره این مسئله وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر،"چارلز کوپچان" کارشناس مسائل اروپا در گفتگو با شورای روابط خارجی آمریکا خاطر نشان کرد: سفر اخیر "نیکلا سارکوزی" رئیس جمهوری فرانسه و"آنجلا مرکل" صدراعظم آلمان به آمریکا، فضای روابط آمریکا و اروپا را به شکل قابل توجهی بهبود بخشید، اما در مسائل سیاسی مهمی از جمله ایران و افغانستان نتایج بسیار کمی حاصل شد.

وی تصریح کرد: با وجود همراهی که در طول دیدارهای اخیر بین آنها وجود داشت، اما پیشرفت قابل توجهی در مسائلی که در اولویت قرار داشتند، حاصل نشد؛ مسلما هیچ عقبگردی وجود نداشت، اما پاسخ به این پرسش که نتیجه این دیدارها چه گامها و یا اقدامهای مهمی بود،"نتایج ضعیف" است.

کوپچان افزود: به طور مثال سارکوزی کاملا این مسئله را روشن کرد که خواستار تحریمهای سخت تر علیه ایران است، اما وی همچنین به این مسئله اشاره کرد که از حق ایران برای برنامه هسته ای غیرنظامی حمایت می کند.

وی درپاسخ به این پرسش که آیا این(حق ایران برای برنامه هسته ای غیرنظامی) همان چیزی است که آمریکا نیزدر اصل از آن حمایت می کند، خاطر نشان کرد: تنها در اصل و تحت شرایط سیاسی کاملا متفاوت؛ درباره مرکل هم باید بگویم که وی از تشدید تحریمها سخن گفت، اما این مسئله را نیز روشن کرد که این امر باید تحت توجهات مناسب دیپلماتیک انجام شود.

به عقیده کوپچان، آلمان منتظر آخرین گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی است و می خواهد مطمئن شود که روسیه و چین با تحریمهای اضافی در شورای امنیت سازمان ملل متحد موافق هستند. یک تعهد اصولی برای تشدید تحریمها وجود دارد، اما در پشت ظاهر مسئله، اختلافهای جدی در بین واشنگتن، پاریس و برلین باقی است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تاریخ آلمان و فشار مداوم بر برلین برای شرکت در سیاست بین الملل گفت: مرکل بیش از سارکوزی برای حفظ روند تحریمها در ( شورای امنیت) سازمان ملل متحد تحت فشار قرار دارد، اما آلمانها همواره خواستار تحریمهای موثر بوده اند و منظور آنها از تاثیر، رضایت همه بازیگران مهم است. اگر قطعنامه دیگری وجود نداشته باشد؛ همراهی آلمان کاری دشوار خواهد بود.

این کارشناس مسائل اروپا افزود: اما مرکل از سوی دیگر تلاش می کند تا بر شرکتهای آلمانی فشار وارد کند تا تعامل خود را با ایران به طور داوطلبانه کاهش دهند و این امر تا حدی در حال رخ دادن است. به طور مثال، بانکهای آلمانی تجارت خود را با ایران به طور چشمگیری کاهش داده اند.

کد خبر 585487

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha