پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۲۲ آبان ۱۳۸۶، ۱۷:۲۱

دست‌اندرکاران تئاتر دینی به حمایت نیاز دارند

دست‌اندرکاران تئاتر دینی در اندیشه خدمت به دین هستند، اما باید از این افراد حمایت شود تا نسبت به کاری که انجام می‌دهند احساس دلگرمی کنند.

رضا براتزاده که "هش گل" را در بخش آئین های نمایشی جشنواره تئاتر رضوی دارد، درباره تاثیر این جشنواره بر روند تولید تئاتر دینی به خبرنگار مهر گفت: "فعالان تئاتر دینی منتظر حمایت نیستند و به خاطر عشق و علاقه به کارشان در این عرصه فعالیت می‌کنند. اما حمایت دولت باعث افزایش فعالیت این گروهها و بالا رفتن کیفیت آثارشان می شود."

وی خاطرنشان ساخت: "در همین جشنواره تئاتر رضوی مدیریت و برنامه ریزی برای گروههای شهرستانی ایراد داشت. چون از سوی برگزارکنندگان به گروهها هتلی برای اقامت داده نشد. بلکه مبلغی ناچیز به نمایش‌ها اختصاص یافت که به هیچ وجه امکان اسکان چند روزه یک گروه 14 یا 15 نفری را فراهم نمی‌کرد. به همین خاطر گروهها مجبور شدند خودشان پرداخت بخشی از هزینه‌ها را به عهده بگیرند."

این کارگردان با تاکید بر اینکه زمان اجرای نمایش‌های خیابانی جشنواره تئاتر رضوی مناسب نیست، اظهار داشت: "ما نخستین اجرای جشنواره را ساعت 30/16 انجام دادیم و مخاطبان کمی برای دیدن نمایش مراجعه کردند. زمان اجرا باید به ساعت 18 تغییر کند. چون در این زمان مردم رفت و آمد بیشتری در معابر دارند و همین می‌تواند به رونق و افزایش تعداد مخاطبان آثار منجر شود."

براتزاده درباره میزان تلاش‌ها برای جذب مخاطبان عام به تماشای نمایش‌های دینی گفت: "در این زمینه کمتر کار موثری صورت گرفته است. باید در این زمینه تبلیغات صورت بگیرد و سرمایه‌گذاری لازم انجام شود. اصولا متولیان تئاتر باید حمایت بیشتری از فعالان این بخش انجام دهند. وقتی دست‌اندرکاران این بخش تلاش خود را انجام می‌دهند و هیچ توجهی به کارهای آنها صورت نمی‌گیرد، دچار دلسردی می‌شوند."

نمایش "هش گل" شرح یک آئین است که اهالی برخی روستاهای شمال خراسان در روز میلاد امام رضا (ع) انجام می‌دهند. آنها با جمع شدن در میدان یا نظرگاه روستا حاجت خود را امام هشتم طلب می‌کنند. در این مراسم نوازندگان به همراه شعرخوانان محلی مراد خود را می‌خوانند. همچنین هشت نفر زیباترین گل باغشان را می‌چینند و به همراه هشت شمع در جایگاه فرضی حضور امام رضا (ع) قرار می‌دهند.
کد خبر 585596

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha