سعید کلباسی در گفتگو با خبرنگار مهر در بیرجند، بیماری دیابت را باعث ابتلای فرد به سایر بیماری ها دانست و اظهار داشت: در حال حاضر بیش از 60 درصد بیماران بستری بخش های غدد و داخلی بیمارستان ولی عصر(عج) بیرجند دیابتی هستند.
وی خاطرنشان کرد: از ابتدای راه اندازی کلینیک دیابت بیرجند تاکنون برای بیش از یک هزار و 700 بیمار دیابتی پرونده تشکیل شده است که حدود 35 درصد این افراد دچار بیماری قلبی هستند.
کلباسی ارائه خدمات پرستاری توسط پرسنل دوره دیده، خدمات مشاوره ای، ارائه مشاوره تغذیه توسط متخصصین دیابت، خدمات پزشکی توسط پزشک عمومی دوره دیده، خدمات تخصصی و فوق تخصص را ازجمله خدمات ارائه شده به بیماران دیابتی برشمرد.
مسئول کلینیک دیابت بیمارستان ولی عصر بیرجند پرخوری، پرنوشی، دیر بهبود یافتن زخمها را از جمله علائم بیماری دیابت عنوان نمود و افزود: چاقی، فشارخون، چربی و کم تحرکی از مهمترین عوامل ابتلا به دیابت می باشد.
دکتر کلباسی خاطر نشان کرد: بر اساس اطلاعات موجود در خراسان جنوبی میزان ابتلا به دیابت در خانمها بیشتر از آقایان است به طوری که 60 درصد این بیماری را بانوان تشکیل می دهند.
وی با بیان اینکه بیشترین آمار دیابت مربوط به سنین میانسالی است، اذعان داشت: دیابت تیپ یک بیشتر در کودکان و میانسالان شیوع دارد و دیابت نوع دو که 90 درصد دیابتی های استان را تشکیل می دهد بیشتر در میانسالان شیوع دارد.
مسئول کلینیک دیابت بیمارستان ولی عصر بیرجند افزود: رشد دیابت در خراسان جنوبی از سه درصد در سال 84 به 12 درصد در سال 86 رسیده است.
وی عوارض چشمی، کلیوی، قلبی و عصبی را از نشانه های این بیماری عنوان نمود و خاطر نشان کرد: هم اکنون از 10 تخت بخش دیالیز بیمارستان ولی عصر بیرجند 7 تخت مربوط به بیماران دیابت است.
کلباسی عمده مشکلات بیماران دیابتی استان را گرانی آزمایش و خدمات درمانی عنوان کرد.
وی خاطر نشان کرد: چهار کلینک دیابت در شهرستان های خراسان جنوبی وجود دارند که تنها دو کلینیک در شهرستان های فردوس و بیرجند در حال حاضر فعال هستند.
دکتر کلباسی با اشاره به فعالیت تنها سه پزشک دوره دیده این بیماری در سطح خراسان جنوبی تصریح کرد: کمبود نیرو و عدم اختصاص بودجه مناسب به بیماران و بخش دیابت را از جمله مشکلات فراروی کلینیک دیابت بیرجند است.
نظر شما