۲۱ مرداد ۱۴۰۲، ۲۱:۱۸

بین معاونت علمی و گمرک صورت گرفت؛

توافق با گمرک برای ساخت آشکارسازهای کانتینری توسط دانش بنیان‌ها

توافق با گمرک برای ساخت آشکارسازهای کانتینری توسط دانش بنیان‌ها

معاون علمی رئیس جمهور گفت: طی توافقی با گمرک قرار است دانش بنیان های ایرانی طی مدت ۲ سال ۵۰ دستگاه آشکارساز کانتینری را ساخته و تحویل گمرک دهند.

به گزارش خبرنگار مهر، روح الله دهقانی فیروزآبادی در مراسم امضای موافقت نامه با گمرک در خصوص تولید داخل آشکارسازهای مبتنی بر ایکس ری توسط دانش بنیان‌ها گفت: این موافقت نامه تعهد دارد که ظرف مدت ٢ سال ۵٠ عدد، سال اول ۱۷ دستگاه و سال دوم ۳۳ دستگاه آشکارساز کانتینری بر مبنای ایکس ری با استفاده از توان دانش بنیان‌ها با مدل‌های مختلف اقتصادی در اختیار گمرک قرار دهد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور افزود: از آنجا که تعداد دستگاه‌های مورد نیاز گمرک زیاد است اگر قرار باشد انتقال فناوری از خارج انجام شود، با نظارت علمی و فنی معاونت علمی صورت خواهد گرفت.

دهقانی فیروزآبادی ساخت دستگاه‌های آشکارساز چمدانی، افراد و حمل و نقل ریلی را از دیگر مفاد این موافقت نامه برشمرد و گفت: با توجه به عزم گمرک در استفاده از توان علم و فناوری کشور و سابقه و تجربه خوب شرکت‌های دانش بنیان امیدوارم در این مدت٢ سال همکاری خوبی در حوزه ساخت و استفاده از این تجهیزات رقم بخورد. در حال حاضر ۴ تا ۵ شرکت اعلام آمادگی کرده اند و پیش بینی می‌کنیم بعد از رسانه‌ای شدن این موضوع، تعداد شرکت‌ها افزایش یابد.

وی ادامه داد: همچنین این پیشنهاد داده شد که گمرک علاوه بر ضمانت نامه‌های بانکی، ضمانت‌های صندوق‌های پژوهش و فناوری را هم بپذیرد. امروز ۷۰ صندوق در کشور وجود دارد و این اتفاق بسیار می‌تواند به دانش‌بنیان ها کمک کند که بتوانند برای صادرات و واردات محصولات دانش‌بنیان از ضمانت‌های صندوق‌های پژوهش و فناوری برای گمرک استفاده کنند.

معاون علمی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: با موافقت اولیه ای که رئیس گمرک داشتند، با حمایت مالی طرفین برای ٢٠ شرکت بحث ضمانت‌های صندوق پژوهش و فناوری را اجرایی می‌کنیم و در صورت موفقیت آن را به سایر دانش‌بنیان ها نیز تعمیم می‌دهیم.

محمد رضوانی فر، رئیس گمرک کشور در این جلسه ضمن بیان این مطلب در خصوص سامانه جامع گمرکی و هوشمندسازی گمرک با کمک و درایت معاونت علمی ریاست جمهوری پیشرفت خوبی داشته ایم، گفت: براساس گزارش‌هایی که اعلام شده حدود ۷۰ درصد این پروژه در بخش‌های تحقیق و توسعه پیشرفت داشته و امروز پایلوت این سامانه رونمایی شد که نمونه همکاری خوب بین دانش بنیان‌ها و بهره بردار و سازمان‌ها بود.

رئیس گمرک با تاکید بر ضرورت تجهیز گمرک به دستگاه‌های ایکس ری گفت: در ایام اربعین پیش بینی می‌شود که بالای ۳ میلیون نفر از مرزها عبور کنند که برای عبور این افراد از پایانه‌ها نیاز به آشکارسازهای چمدانی داریم و تعداد دستگاه‌های وجود با این حجم تردد هیچ تناسبی ندارد.

وی همچنین در جمع خبرنگاران درباره حمایت‌های گمرک از دانش بنیان‌ها گفت: در ماه‌های اخیر در محور حمایت از شرکت‌های دانش بنیان از لحاظ ارائه سقف تسهیلات، پذیرش ضمانت نامه و قرار گرفتن در مسیر سبز گمرکی شرکت‌ها در اولویت بودند. در چند هفته اخیر نیز دستورالعمل ویژه ای برای حمایت از دانش بنیان‌ها صادر کردیم.

وی افزود: ۶ گمرک به عنوان گمرک تخصصی دانش بنیان ارائه خدمت می‌دهند و با همکاری با معاونت علمی و وزارت ارتباطات گمرک تخصصی دانش بنیان‌ها ایجاد خواهد شد. اولین گمرک تخصصی در حوزه ارتباطات که شرکت‌های زیادی در این حوزه مشغول به فعالیت هستند، در فرودگاه پیام به عنوان گمرک تخصصی توسعه پیدا خواهد کرد که برای اخذ مصوبه هیأت دولت وزیر اقتصاد، معاون علمی و وزیر ارتباطات نقش کلیدی داشتند و ظرف ماه‌های آینده اولین گمرک اختصاصی حوزه ارتباطات افتتاح خواهد شد و تجربه آن را به سایر گمرک‌های اختصاصی تعمیم خواهد داد.

رئیس گمرک با بیان این مطلب که ۹۵ درصد محصولات دانش بنیان در مسیر سبز گمرک قراردارند، خاطرنشان کرد: این موضوع در اولویت کارشناسی در گمرک قرار دارد و همچنین در بحث ارائه تسهیلات و در کمیسیون رسیدگی به اختلافات نیز شرکت‌ها در اولویت هستند.

متن موافقت نامه معاونت علمی و گمرک در زمینه ساخت سامانه‌های بازرسی آشکارساز کانتینری در کشور

این توافقنامه در راستای اجرایی سازی بند ۱ ماده ۵ آیین نامه حمایت از تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین در حوزه اقتصاد اهداف و محورهای همکاری زیر را دنبال می کند.

۱_ احداث، تجهیز و بهره‌برداری از ۵۰ دستگاه و مجتمع آشکارساز کانتینری بومی بر اساس پیوست فنی این توافقنامه در کشور (در خصوص چمدانی و ریلی متعاقباً عدد و ظرفیت اعلام می‌شود)

۲_ حمایت و توسعه بومی‌سازی و تجاری‌سازی فناوری‌های مرتبط با سامانه‌های بازرسی آشکارساز کانتینری، ریلی و چمدانی در کشور

۳_ بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت تولید داخل جهت رفع نیازهای کشور در حوزه بازرسی آشکارساز کانتینری، ریلی و چمدانی

۴_صرفه‌جویی ارزی در تامین تجهیزات مورد نیاز گمرک هوشمندسازی خدمات گمرکی و مبارزه با قاچاق کالا.

زمان شروع همکاری مشترک از تاریخ امضای توافقنامه توسط طرفین و مبادله آن بوده و اعتبار آن به مدت ۲ سال شمسی تعیین می‌گردد بدیهی است قراردادهایی که طی مدت مذکور ذیل این توافقنامه بین طرفین منعقد می‌شود تا پایان مدت این توافق‌نامه معتبر خواهد بود.

تعهدات معاونت:

۱_ تدوین و اعلام مشخصات فنی تجهیز، کیفیت تصویر خروجی و مباحث مرتبط با ایمنی به گمرک، بر اساس نیازمندی‌های اعلامی از سوی گمرک، استانداردها قابل قبول نهایی و توان فنی موجود در کشور

۲_ طراحی و ارائه مدل فرایند آزمون منطبق بر مشخصات فنی، کیفیت تصویر و موارد ایمنی اعلام شده و اخذ نظر سازمان‌های مرتبط

۳_ بررسی شرکت‌های داخلی دارای پتانسیل ساخت تجهیزات و اعلام ظرفیت و تعداد قابل ساخت و تحویل در بازه زمانی مورد توافق با گمرک

۴_ ارائه پیوست توسعه فناوری بازرسی آشکارساز کانتینری ریلی و چمدانی و افزایش عمق ساخت داخل محصولات تولیدی

۵_ ساخت ۵۰ عدد آشکارساز کانتینری توسط زنجیره شرکت‌های دانش بنیان و غیر دانش بنیان بر اساس پیوست فناوری با میزان بومی‌سازی ۷۰ درصد شامل ساخت منبع تغذیه نرم‌افزارهای مورد نیاز و غیره در دو سال اول توافقنامه ۱۷ عدد سال اول و ۳۳ دستگاه در سال دوم در خصوص آشکارسازهای ریلی و چمدانی اعداد مورد توافق متعاقباً در کمیته راهبری تعیین و تصویب خواهد شد.

۶_ تخصیص تعداد باقیمانده از ظرفیت کل مورد نیاز کت‌های غیر دانش بنیان با شرط میزان بومی‌سازی ۷۰ درصد شامل ساخت منبع تغذیه نرم‌افزارهای مورد نیاز و...

۷_ نظارت و ارزیابی بر روند ساخت تجهیز و رعایت زمان‌بندی برای شرکت‌های مورد قرارداد با گمرک برای شرکت دارای پتانسیل معرفی شده

۸_ ارائه گزارش‌های دوره‌ای پیشرفت پروژه بر اساس سند مدیریت و کنترل پروژه

۹_ کمک در تامین مالی پروژه از طریق ارائه تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان

۱۰_ همکاری و تسهیل‌گری جهت تامین منابع مالی طرح بر اساس ضوابط موجود در معاونت

۱۱_ تسهیل در صدور مجوزهای قانونی مرتبط با معاونت برای پروژه‌های ذیل این توافق‌نامه

۱۲_ حمایت از توسعه اقتصاد دانش بنیان با کمک توسعه فناوری‌های پیشنهادی مطابق با آیین نامه اجرایی بند ماده ۱۸ قانون جهش تولید دانش بنیان با استفاده از تمام ابزارهای موجود از جمله قانون ساخت بار اول حمایت در قالب تحقیق و توسعه از محل هزینه قطعی شده مالیات شرکت و فراهم آوردن زیرساخت جهت آزمون‌های آزمایشگاهی و میدانی طبق ضوابط موجود در معاونت

۱۳_ فراهم آوردن امکان صدور ضمانتنامه و تسهیل و تسریع در فرایندهای بانکی و اعطای تسهیلات متناسب با ضوابط موجود در معاونت

۱۴_ کمک به تسهیلگری در فرایند اجرا و هماهنگی درون دولت و نهادهای بیرونی سیاستگذاری‌ها و قوانین مورد نیاز

۱۵_ معاونت با همکاری دستگاه‌های مربوطه مرجع پاسخگوی ملاحظات فنی و ایمنی دستگاه‌های تولید شده خواهد بود و در صورت هرگونه ابهام در خصوص ایمنی دستگاه پاسخ فنی از سوی معاونت به دستگاه‌های مربوطه اعلام خواهد شد.

تعهدات گمرک

۱_ اعلام نیازمندی‌های گمرک به دستگاه‌های آشکارساز از جمله مشخصات دستگاه‌ها و ویژگی‌های تصاویر و...

۲_ همکاری با معاونت در زمینه نظارت فنی و ارزیابی صلاحیت شرکت‌های سازنده برای تمامی نیازهای گمرک در خصوص تجهیزات موضوع این توافقنامه

۳_ ارائه اولویت بندی گمرکات در خصوص استقرار آشکارساز و اخذ مجوز تخصیص و تحویل زمین و..

۴_ عقد قرارداد با شرکت‌های سرمایه‌گذار یا تولید کننده و اعطای مجوز احداث و بهره‌برداری از ۵۰ مجتمع آشکارساز کانتینری به فناور سرمایه‌گذار در مراکز مورد نظر گمرک

کد خبر 5859892

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha