به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر محرابیان وزیر پیشنهادی صنایع و معادن صبح امروز در مجلس شورای اسلامی در دفاع از برنامه ها و صلاحیت خود برای تصدی این وزارتخانه اظهار داشت: از آنجایی که صنعت موتور محرکه اقتصادی کشور محسوب می گردد، لذا می توان در تمامی زمینه ها برای رشد کشور از آن استفاده کرد بنابراین باید موانع پیش روی آن با بکارگیری سیاستی همراه با تعامل با تمامی بخش ها برطرف نمود.
وی افزود: در زمینه سرمایه گذاری برای بخش صنعت و معدن باید تعاملی مناسب با بخش خصوصی برای رشد اقتصادی کشور فراهم کرد.
محرابیان کوچک سازی، افزایش بهره وری، تغییر مقررات در حمایت از بخش خصوصی را از جمله برنامه های خود برای اداره وزارت صنایع و معادن دانست و تصریح کرد: در این زمینه اجرایی کردن سیاست های ابلاغی اصل 44 قانون اساسی را وظیفه خود و همکارانم در این وزارتخانه می دانم و معتقدم که باید این مقوله با پیگیری و مدیریت مجدانه همراه باشد.
وی وظیفه اصلی دولت را ایجاد فضای کسب و کار برای همه جامعه خواند و ادامه داد: سعی خواهیم کرد تا حضور دولت در بخش تصدی گری را کاهش داده و نقش بخش خصوصی و تعاونی را در زمینه صنایع و معادن پررنگ تر کنیم و اصل 44 قانون اساسی که موجب ایجاد تحول در بکارگیری بخش خصوصی است را به طور کامل به کار ببندیم.
وزیر پیشنهادی صنایع و معادن با اشاره به اینکه سازمان های توسعه ای زیر نظر این وزارتخانه باید در جهت محرومیت زدایی از مناطق غیر برخوردار و بر اساس اصل 44 هدایت شود، گفت: سازمان های توسعه ای باید از بخش دولتی جدا شده و با حمایت بخش خصوصی زمینه برخورداری به خصوص در مناطق محروم کشور را برای همه مردم فراهم آورد.
محرابیان شهرک های صنعتی را زیر بنای توسعه اقتصادی کشور دانست و خاطر نشان کرد: عللی که باعث رکود و کند شدن سرعت سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی شده است باید بر اساس دستورالعمل های موجود و با استفاده از منابع مالی و پولی کشور برطرف شود.
وی، نظارت و پیگیری مجدانه و تلاش برای توسعه سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی را از جمله برنامه های خود در وزارت صنایع و معادن ذکر کرد و ایجاد شهرک های صنعتی فعال در تمامی کشور از جمله مناطق محروم را باعث ایجاد اشتغال و پویایی در این مناطق برشمرد.
وزیر پشنهادی صنایع و معادن گفت: در جهت توسعه پایدار و همه جانبه بر اساس سند چشم انداز 20 ساله و بر حسب مزایای استانهای کشور عمل خواهیم کرد و در این بین اجرای طرح های ملی را در جهت ایجاد تحول در صنعت و معدن حمایت می کنیم.
محرابیان تهیه مواد اولیه و فراهم نمودن امکانات لازم برای برخورداری مناطق محروم را از جمله برنامه های خود در وزارتخانه صنایع و معادن دانست و اظهار داشت: علاوه بر این در جهت حمایت از صنایع کشاورزی و صنایع تبدیلی ، طرح ها و برنامه های مهمی داریم و رسیدگی به این امور را یکی از کارهای مهم در زمینه ایجاد اشتغال و توسعه کشور می دانیم.
وی بهره گیری از کمک وزارت نفت را در استفاده از طرح های وزارت صنایع و معادن برای ایجاد سرمایه ملی را یکی از مهمترین برنامه های آتی وزارت صنایع و معادن برشمرد.
وزیر پیشنهادی صنایع و معادن با اشاره به اینکه تعامل، همکاری، برنامه سازی، تصمیم گیری و سایر موارد در این وزارتخانه به نحوی انجام خواهد شد که در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت دارای برنامه ای خاص باشد افزود: برنامه های یاد شده برای بهره گیری از بخش خصوصی در صنعت و معدن باید فراهم گردد و از ایجاد آثار مخرب در آن باید جلوگیری شود.
وی پیشرفت همراه با فناوری روز دنیا را یکی از رویکردهای مهم در انتقال، آفرینش، مبادلات و قراردادهای آتی وزارت صنایع و معادن خواند و تصریح کرد: توجه به امور پژوهشی و اصلاح ارتباط میان صنعت و دانشگاه از دیگر برنامه های این وزارتخانه در آینده خواهد بود که می تواند باعث بومی سازی و بهره گیری از تمامی بخش های موجود در ارتباط با علوم روز در بخش صنایع و معادن باشد.
محرابیان با تاکید بر ارزش گذاری به نخبگان و الگو سازی و انتقال دستاوردهای موفق به صورت ویژه خاطر نشان کرد: در این زمینه باید به صورت خاص به برنامه ریزی و مدیریت بخش صنایع و معادن پرداخت.
وزیر پیشنهادی صنایع و معادن توجه به مجلس را به دلیل تاثیرگذاری به عنوان پایگاه اندیشه در جهت رشد و تعالی کشور را از جمله برنامه های خود در این وزارتخانه ذکر کرد و اظهار داشت: تعامل و استفاده از ظرفیت های مجلس که به فرموده امام راحل همیشه در راس کارها و امور است، در برنامه های آتی وزارت صنایع و معادن لحاظ می شود.
وی ادامه داد: سرمایه گذاری، توجه به کمیت و کیفیت تولیدات، توجه به ارزش افزوده، اشتغال، نو آوری، تحقیق و توسعه از جمله برنامه ها و راهبردهای وزارت صنایع و معادن در آینده خواهد بود که برای نیل به آن، اهداف تعیین و برنامه ریزی های لازم انجام شده است.
محرابیان با اشاره به برنامه های آتی خود در صورت راهیابی به وزارت صنایع و معادن در راستای استفاده از تمامی ظرفیت های پول و مالی و جاری گفت: علاوه بر استفاده از این ظرفیت ها برنامه ریزی برای جهانی سازی صنعت، استفاده از ظرفیت های کشورهای مسلمان و نگاه یکسان به بخش های صنعتی کل کشور برای شناساندن بخش صنایع و معادن ایران به جهان از جمله برنامه های در دست اقدام خواهد بود.
وی در پایان برنامه ریزی برای استفاده از بخش معادن کشور را یکی از ضرورت های بهره گیری از این ظرفیت های خدادادی دانست و خاطر نشان کرد: علاوه بر استفاده کامل از معادن، پیگیری و تلاش برای عملیاتی کردن مصوبات استانی در راستای توسعه همه جانبه کشور به خصوص در مناطق محروم از جمله برنامه های ما خواهد بود.
نظر شما